Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Bild: Ο Βαρουφάκης καταρρέει – Οι διαπραγματεύσεις στα χέρια του Δραγασάκη

..
Επιβεβαιώνει τα σενάρια υποβάθμισης του Γιάνη Βαρουφάκη η γερμανική εφημερίδα Bild με άρθρο της στην ηλεκτρονική της έκδοση.
Συγκεκριμένα, στο άρθρο με τίτλο «Χάνει την εξουσία ο Γιάνης Βαρουφάκης;», η γερμανική εφημερίδα επαναφέρει το σενάριο που θέλει τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Γιάνη Δραγασάκη να αναλαμβάνει εκείνος τον ρόλο του διαπραγματευτή με τους εταίρους, αφαιρώντας εξουσίες από τον υπουργό Οικονομικών.
Αφορμή κατά την Bild στάθηκε η απουσία του κ. Βαρουφάκη από τη σύσκεψη του οικονομικού επιτελείου στο Μαξίμου το Σάββατο υπό τον πρωθυπουργό. «Η Αθήνα αγωνίζεται για μια νέα προσέγγιση προκειμένου να διασωθεί από μια επικείμενη χρεοκοπία. Μόνο ένας δεν κάθεται πια στο τραπέζι – και η επιστροφή του είναι αμφισβητούμενη» αναφέρεται στο δημοσίευμα.
«Επισήμως ο αμφιλεγόμενος υπουργός Οικονομικών δεν κάθεται στο τραπέζι επειδή βρίσκεται στη λίμνη Κόμο: ωστόσο Έλληνες αναλυτές ερμηνεύουν το γεγονός, σχολιάζοντας ότι έχασε την εύνοια και την εμπιστοσύνη του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα: Για να το πούμε απλά ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι έτοιμος να καταρρεύσει!» συνεχίζει σε έντονο ύφος η γερμανική εφημερίδα.
Παράλληλα, αναφέρει ότι «οι Έλληνες δεν ανέχονται άλλο τον Βαρουφάκη μόλις 46 μέρες μετά την ορκωμοσία του, το λούστρο του πολιτικού ροκ σταρ με τη μεγάλη μηχανή, τις ωραίες γυναίκες και το δερμάτινο μπουφάν έφυγε».
Μάλιστα, η Bild τονίζει: «Με αυτόν τον τρόπο πολιτική ταπείνωση του Βαρουφάκη ολοκληρώνεται:
»Πρώτα ο Τσίπρας τον απέσυρε από τις τρέχουσες διαπραγματεύσεις με τους υπουργούς Οικονομικών, καθώς οι ευρωσυνάδελφοι δεν ήθελαν να τού μιλάνε και ο Σλοβάκος συνάδελφός του έκανε αστεία για την ποιότητα της δουλειά του
»Και τώρα ο Βαρουφάκης πρέπει να δεχθεί επίσης την απόλυτη ταπείνωση – η οποία πάρα ταύτα, θα είναι καλά νέα για την υπόλοιπη Ευρώπη και την τρόικα.
»Η συνέπεια είναι ότι τις συζητήσεις για τα απαιτούμενα βήματα για την ολοκλήρωση της παράτασης βοήθειας στην Ελλάδα στα τέλη Ιουνίου, έχει στην πραγματικότητα αναλάβει ο 68χρονος Γιάννης Δραγασάκης – ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης. Ο Βαρουφάκης θα επικεντρωθεί περισσότερο στον στρατηγικό σχεδιασμό».
http://lykavitos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: