«Κλείδωσε» ο Αβραμόπουλος για Πρόεδρος της Δημοκρατίας - Παρά τις εσωκομματικές αντιδράσεις


tsiprasavramop 
 
O Δημήτρης Αβραμόπουλος θα είναι, εκτός απροόπτου, η πρόταση της κυβέρνησης και του Αλέξη Τσίπρα για την Προεδρία της Δημοκρατίας, μόλις συγκροτηθεί σε σώμα η Βουλή που προέκυψε από.. τις προχθεσινές εκλογές.
Οι πληροφορίες που θέλουν τον κοινοτικό επίτροπο να βρίσκεται σε συνεννόηση με το Μέγαρο Μαξίμου έφτασαν χθες ως τις Βρυξέλλες, αφού το δελτίο Europolitics, που κυκλοφορεί στην Ευρωβουλή, αναφερόταν στις πληροφορίες που θέλουν τον Δημήτρη Αβραμόπουλο να αποχωρεί από το Μέγαρο Μπερλεμόν, προκειμένου να μετακομίσει στην Ηρώδου Αττικού και, συγκεκριμένα, στο Προεδρικό Μέγαρο. Μάλιστα, κατά πολλούς, η διαφοροποίηση Αβραμόπουλου από την πολιτική Σαμαρά –με την παρέμβασή του υπέρ της χαλάρωσης της δημοσιονομικής πολιτικής για τις χώρες του Νότου που βρίσκονται σε Μνημόνια- ήταν εκείνη που έδωσε στον επίτροπο Εσωτερικών Υποθέσεων και Μετανάστευσης της Ε.Ε. το «εισιτήριο» προκειμένου να ανέβει στην πρώτη θέση της λίστας του Αλέξη Τσίπρα για την Προεδρία της Δημοκρατίας.
Με στόχο την Κεντροδεξιά
Κατά πληροφορίες του matrix24.gr, ο Αλεξης Τσίπρας είχε καταλήξει εδώ και καιρό στην απόφαση να προταθεί Πρόεδρος της Δημοκρατίας προερχόμενος από την Κεντροδεξιά, για πολλούς και διάφορους λόγους: πρώτον, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ και πρωθυπουργός επιχειρεί να δείξει σε όλους τους πολίτες πως η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα είναι «κυβέρνηση όλων των Ελλήνων». Παράλληλα, ο πρωθυπουργός γνωρίζει πως, αν προτείνει ένα σημαίνον στέλεχος της Κεντροδεξιάς –έστω και χωρίς κανένα «επίτευγμα» στα χρόνια της πολιτικής του σταδιοδρομίας- όπως ο Δημήτρης Αβραμόπουλος, θα δημιουργήσει ρήξη και εσωκομματικό πρόβλημα στη ΝΔ. Ο Αντώνης Σαμαράς, άλλωστε, έχει ήδη ανακοινώσει πως η ΝΔ θα υποστηρίξει εκ νέου την υποψηφιότητα του Σταύρου Δήμα και, αν επιμείνει στη στάση της, αυτό θα σημάνει ότι στην προεδρική ψηφοφορία (που αναμένεται να γίνει μετά τις 5 Φεβρουαρίου) θα συγκρουστούν οι δύο… αντιπρόεδροι της ΝΔ: ο Δημήτρης Αβραμόπουλος και ο Σταύρος Δήμας.
Εσωκομματικές αντιδράσεις
Σε κάθε περίπτωση, παρά το γεγονός ότι στην ηγετική ομάδα της κυβέρνησης είναι πολύ «δημοφιλής» η ιδέα για υποψηφιότητα Αβραμόπουλου, στην Κουμουνδούρου καταγράφονται… έντονες σεισμικές δονήσεις. Μάλιστα, δεν είναι λίγα τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που όχι μόνο διαφωνούν με την υποψηφιότητα του κοινοτικού επιτρόπου, αλλά ταυτόχρονα προβάλλουν την ανάγκη να εκλεγεί, επιτέλους, ο πρώτος Πρόεδρος της Δημοκρατίας που θα προέρχεται από την Αριστερά. Μάλιστα, στην Κουμουνδούρου ακούγεται πολύ το όνομα του Νίκου Κωνσταντόπουλου, ο οποίος για πολλούς θεωρείται ο «φυσικός υποψήφιος» εκ μέρους μίας κυβέρνησης της Αριστεράς.
 http://www.matrix24.gr