Πρετεντέρης: 3 δελφίνοι στο ΠΑΣΟΚ -Κωνσταντινόπουλος: Μάλλον δεν θα είναι ξανά υποψήφιος ο Βενιζέλος


pretenteris-konstantinopoulos

Ραγδαίες οι εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ, σύμφωνα με όσα βγήκαν στον αέρα σε δύο βραδυνές τηλεοπτικές εκπομπές στο MEGA και στο STAR Τι αποκάλυψαν Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος στον "Ενικό" και ο δημοσιογράφος Γιάννης.. Πρετεντέρης στην "Ανατροπή" για τα επόμενα βήματα στο εσωτερικό του κινήματος.

καλεσμένος στην εκπομπή “στον Ενικό” ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος απαντώντας σε ερώτηση του Ν.Χατζηνικολάου για το εάν ο σημερινός πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα στο συνέδριο της Προοδευτικής Δημοκρατικής Παράταξης, που έχει προαναγγελθεί αμέσως μετά το εκλογικό αποτέλεσμα που έφερε το ΠΑΣΟΚ στην έβδομη και τελευταία θέση των κομμάτων που εκπροσωπούνται στη Βουλή με ποσοστό 4,68%, απάντησε πώς “δεν γνωρίζει τι τελικά θα πράξει ο Ευάγγελος Βενιζέλος αλλά από ό,τι έχει καταλάβει δεν σκοπεύει να είναι ξανά υποψήφιος για την ηγεσία του κόμματος”.
Ο κ.Κωνσταντινόπουλος επιβεβαίωσε ότι στο συνέδριο που έρχεται θα τεθούν όλα από μηδενική βάση μεταξύ των οποίων η νέα ηγεσία του κόμματος αλλά και η σύσταση εξαρχής των οργάνων του ΠΑΣΟΚ.
Την ίδια ώρα, ο Ανδρέας Λοβέρδος, καλεσμένος στην εκπομπή “Ανατροπή” κληθείς να σχολιάσει την επόμενη μέρα για το κόμμα του, είπε ότι ήταν ένα πολύ κακό αποτέλεσμα το οποίο θα αποτιμηθεί σε συνέδριο, όπως προανήγγειλε και ο ίδιος ο Ευάγγελος Βενιζέλος.
Όπως είπε ο απερχόμενος Υπουργός Παιδείας, σύντομα μετά και το σχηματισμό κυβέρνησης και εδόσον εξασφαλιστεί η πορεία της χώρας, το ΠΑΣΟΚ θα πάει σε συνέδριο για να εξετάσει τους λόγους που έφεραν το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής.
Σε αυτό το σημείο ο Γ.Πρετεντέρης επεσήμανε ότι υπάρχει και θέμα ηγεσίας, αναφέροντας ότι υπάρχουν τρεις υποψήφιοι για να διαδεχτούν τον Ευάγγελο Βενιζέλο, δύο άντρες και μία γυναίκα.
Ο Ανδρέας Λοβέρδος δεν θέλησε να σχολιάσει την συγκεκριμένη πληροφορία του Γιάννη Πρετεντέρη, ωστόσο πληροφορίες του πολιτικού ρεπορτάζ αναφέρουν ότι και ο ίδιος είναι μεταξύ των υποψηφίων για τη διαδοχή του Ευάγγελου Βενιζέλου, κάτι που άλλωστε άφησε και ο ίδιος ανοιχτό σε εμφάνισή του και πάλι στο MEGA σε πάνελ το βράδυ της Κυριακής.
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι τα άλλα δύο πρόσωπα που είναι πολύ πιθανό να διεκδικήσουν την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ είναι ο Νίκος Ανδρουλάκης, Γραμματέας της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ και ευρωβουλευτής, και η Φώφη Γεννηματά που επανεξελέγη βουλευτής με το ΠΑΣΟΚ στη Β’Αθήνας με 21.000 σταυρούς, αφήνοντας δεύτερο τον Ανδρέα Λοβέρδο με 16.577 σταυρούς.
http://www.7imeres.gr/