Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Τα …κομμάτια τους μαζεύουν στο ΠΑΣΟΚ - Κορυφαίοι «πράσινοι» υπουργοί εκτός Βουλής - Άφαντος ο Βενιζέλος

pasok-xarilaou-trikoupi-grafeiaΤα …κομμάτια τους μαζεύουν στο ΠΑΣΟΚ, μετά το οδυνηρό εκλογικό αποτέλεσμα, που φέρει το άλλοτε κραταιό κόμμα στη Βουλή, με λιγότερους βουλευτές από το 1977 και μετά.
Μόλις 13 βουλευτές κατάφερε να..
εκλέξει το ΠΑΣΟΚ, αφήνοντας μεταξύ άλλων εκτός Βουλής πλήθος υπουργών της τελευταίας κυβέρνησης.
Ειδικότερα, στην Ά Αθηνών κατάφερε να επανεκλεγεί ο Κώστας Σκανδαλίδης, αφήνοντας όμως εκτός Βουλής την στενή «πολιτική φίλη» του Ευάγγελου Βενιζέλου Συλβάνα Ράπτη και τον Νάσο Αλευρά. Στην ΄Β περιφέρεια Αθηνών επανεξελέγησαν η Φώφη Γεννηματά και ο Ανδρέας Λοβέρδος, όχι όμως και ο απερχόμενος υπουργός Υποδομών Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, ο Πύρρος Δήμας και η στενότατη συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου, Αφροδίτη Αλ Σάλεχ.
Στην Ά Θεσσαλονίκης επανεξελέγη μόνο ο πρόεδρος του κόμματος Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ στη ΄Β Θεσσαλονίκης εξελέγη ο Γιώργος Αρβανιτίδης.
Στην περιφέρεια Αττικής εξελέγη η Εύη Χριστοφιλοπούλου και στην Αιτωλοακαρνανία ο Δημήτρης Κωνσταντόπουλος. Στην Αρκαδία κατάφερε να επανεκλεγεί ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος και στα Δωδεκάνησα ο Δημήτρης Κρεμαστινός, ενώ αντιστοίχως επανεξελέγησαν ο Ηλίας Κουτσούκος στην Ηλεία και ο Βασίλης Κεγκέρογλου στο Ηράκλειο. Την έδρα του κατάφερε να διατηρήσει ακόμα στην Χαλκιδική ο πρώην αντιπρόεδρος της Βουλής Γιάννης Δριβελέγκας, ενώ στην Λακωνία επανεξελέγη ο Λεωνίδας Γρηγοράκος.
Αντίθετα, μεταξύ των πολλών βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που δεν κατάφεραν να επανεκλεγούν, είναι και κορυφαίοι μέχρι χθες υπουργοί. Πλην του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, δεν κατάφερε να μπει στην Βουλή ο κατά γενική ομολογία επιτυχημένος υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης, που εκλεγόταν στην Αργολίδα. Εκτός έμεινε ακόμα ο πρώην υφυπουργός Εσωτερικών Γιώργος Ντόλιος που εκλεγόταν στον Έβρο και ο στενότατος συνεργάτης του Ευάγγελου Βενιζέλου Πάρις Κουκουλόπουλος (Κοζάνη), καθώς και ο Μιχάλης Κασσής που δεν επανεξελέγη στα Ιωάννινα, ο Δημήτρης Σαλτούρος (Ξάνθη) και ο Χρήστος Γκόκας (Άρτα). Εκτός Βουλής έμειναν ακόμα ο πρώην γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτης Ρήγας και ο άρτι επαναπατρισθείς, επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας, Γιώργος Φλωρίδης.

Με το ψηφοδέλτιο της ΝΔ πια στην Κέρκυρα, δεν κατάφερε να εκλεγεί και η πρώην «πράσινη» υφυπουργός Πολιτισμού Άντζελα Γκερέκου.

Άφαντος ο Βενιζέλος 

Ουδείς ήταν σε θέση να απαντήσει για την στρατηγική του κόμματος τις επόμενες μέρες, με μόνη επωδό όσων είχαν έστω τη διάθεση να μιλήσουν στους δημοσιογράφους να αποτελεί η πορεία προς το συνέδριο που ανακοίνωσε ήδη ο Ευάγγελος Βενιζέλος, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν λεπτομέρειες για τον χρόνο διεξαγωγής του.
Ÿ
Αιτία, το γεγονός ότι ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ ήταν …άφαντος. «Πρέπει να δούμε τον Βενιζέλο», έλεγαν ακόμα και στενοί συνεργάτες του, περιμένοντας κατευθύνσεις για τις επόμενες μέρες. Η κατήφεια πάντως, που προκάλεσε το εκλογικό αποτέλεσμα, ήταν εμφανής ακόμα και στην χροιά της φωνής τους…
http://www.matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: