Πέμπτη 22 Ιανουαρίου 2015

Θετική η έκβαση στο ΚΑΣ για το μουσείο Μακρυγιάλου

09cfa75f6fe2743e296475d5e1d37f76_XL
Η μουσειολογική μελέτη εγκρίθηκε από το ΚΑΣ το οποίο δεν μπήκε καν στη διαδικασία να συζητήσει την πρόταση για παραμονή των ευρημάτων της βόρειας Πιερίας στο Μουσείο ..
Θεσσαλονίκης.
Στην οριστική έγκριση της μουσειολογικής και μουσειογραφικής μελέτης της Επισκέψιμης Μουσειακής Αποθήκης στο Μακρύγιαλο Πιερίας προχώρησε το συμβούλιο Μουσείων, που πραγματοποιήθηκε χθες σε αμφιθέατρο του υπουργείου Πολιτισμού, και σύμφωνα με την οποία το έργο προχωράει κανονικά.
Ο δήμαρχος Πύδνας Κολινδρού, κ. Βαγγέλης Λαγδάρης με το πέρας της συνεδρίασης εξέφρασε την ικανοποίησή του από την έκβαση της απόφασης ευχαριστώντας τόσο την κ. Μενδώνη, πρόεδρο του συμβουλίου όσο και την κ. Παπασταύρου, προϊσταμένη ΚΖ Εφορείας Αρχαιοτήτων Πιερίας. Επιπλέον, και τους υποψήφιους βουλευτές όλων των κομμάτων για το ενδιαφέρον τους.
Όσον αφορά τα ευρήματα που βρίσκονται στις αποθήκες του αρχαιολογικού μουσείου Θεσσαλονίκης, πληροφορίες της «Π» αναφέρουν πως η διευθύντρια του αρχαιολογικού μουσείου Θεσσαλονίκης, κ. Βελένη επέμεινε στην αποψή της αυτά μην μετακινηθούν και να παραμείνουν μόνιμα στη Θεσσαλονίκη, ωστόσο το ΚΑΣ δεν μπήκε καν στη διαδικασία να συζητήσει την πρότασή της.
Ολυμπία Ευαγγέλου

Δεν υπάρχουν σχόλια: