Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στον Γιώργο Παπανδρέου


 
Η απάντηση του ΠΑΣΟΚ στον Γ. Παπανδρέου.Την αντίδραση της Χαριλάου Τρικούπη προκάλεσε η κινητικότητα που παρατηρείται τις τελευταίες ημέρες ..
στον ευρύτερο χώρο του ΠΑΣΟΚ με αφορμή την επιστολή που απέστειλε στον Ευάγγελο Βενιζέλο ο πρώην Πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, η οποία, μεταξύ άλλων, απέσπασε ήδη την υποστήριξη δύο μελών της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος.Όπως αναφέρεται σε κείμενο άτυπης ενημέρωσης που κυκλοφόρησε το Γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, δεν θα επιτραπεί σε κανέναν να μετατρέψει το Κίνημα «από εγγυητή σταθερότητας σε παράγοντα αστάθειας». Και προστίθεται ότι το ΠΑΣΟΚ έχει σαφείς πολιτικούς στόχους, που συνδέονται με τις ανάγκες της χώρας και είναι η ολοκλήρωση της διαπραγμάτευσης με την τρόικα και η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, αλλά και η συγκρότηση της Δημοκρατικής Παράταξης.

Η Χαριλάου Τρικούπη στρέφεται εναντίον του πρώην πρωθυπουργού, έστω κι αν ο κ. Παπανδρέου δεν καταγγέλλεται επώνυμα. Γίνεται μνεία στις «αθλιότητες της 1ης Σεπτεμβρίου στο Ζάππειο» και προστίθεται ότι ο κ. Βενιζέλος ύστερα απ΄ όλα αυτά προέβη σε κινήσεις ενότητας, προκαλώντας συναντήσεις με τον Γ. Παπανδρέου και τον Κ. Σημίτη, στις οποίες ανταποκρίθηκε ο Κ. Σημίτης «με τον καλύτερο τρόπο». Αφήνοντας, έτσι, να εννοηθεί ότι ο κ. Παπανδρέου δεν ανταποκρίθηκε στην κίνηση ενότητας του κ. Βενιζέλου.

Η ίδια εμπειρία, όπως αναφέρεται, υπήρξε και στις ευρωεκλογές, όταν κάποιοι, οι οποίοι δεν κατονομάζονται, αλλά είναι σαφές ποιους αφορά, «στήριξαν άλλα κόμματα ή αδρανοποιήθηκαν και περίμεναν την εκλογική καταστροφή του ΠΑΣΟΚ και της Παράταξης, αλλά αυτή δεν ήλθε». Κι αυτό, επισημαίνεται, «ανέβαλε ορισμένες κινήσεις για κάποιους μήνες».

Το δίλημμα ΠΑΣΟΚ ή Δημοκρατική Παράταξη είναι πλαστό, τονίζεται, όπως αποδείχθηκε στις ευρωεκλογές και προστίθεται ότι «η απομόνωση του ΠΑΣΟΚ και η εσωστρέφεια, δεν βοηθούν στο να αναπτύξει τη σχέση του με την κοινωνία και να βελτιώσει την εκλογική του επίδοση».

Όπως, επίσης, αναφέρεται, τα ζητήματα που σχετίζονται με το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ και το συνέδριο της Δημοκρατικής Παράταξης, έχουν συζητηθεί στα όργανα του Κινήματος και δεν είναι δυνατό να ανακυκλώνονται αυτά τα ζητήματα, αφήνοντας να εννοηθεί ότι αυτή η προσπάθεια συνδέεται με μια στρατηγική που στόχο έχει να καταστήσει το ΠΑΣΟΚ «ουρά του ΣΥΡΙΖΑ», στρατηγική η οποία «έχει απορριφθεί, υπό οποιαδήποτε εκδοχή κι αν έχει προταθεί».

Σχετικά με τον Γ. Παπανδρέου αναφέρεται ότι η άποψή του έχει διατυπωθεί και από άλλους, συζητήθηκε σε όλα τα επίπεδα και δεν υιοθετήθηκε. Δεν είναι δυνατό, τονίζεται, να επανερχόμαστε διαρκώς στα ίδια θέματα και «δεν υπάρχει χειρότερη επιλογή για τη χώρα την περίοδο αυτή από το να δημιουργείς προβλήματα αμφισβήτησης της οργανωτικής υπόστασης, της εκπροσώπησης και του πολιτικού προσανατολισμού του ΠΑΣΟΚ».

«Δεν θα ανεχτούμε», τονίζεται επίσης, «την εκμηδένιση των ηρωικών προσπαθειών των βουλευτών μας και των στελεχών μας» και «δεν μπορεί να αμφισβητείται η τεράστια δουλειά που έχει γίνει, να εκμηδενίζεται ή να ευτελίζεται». Επίσης, «δεν μπορεί να εμφανίζεται το ΠΑΣΟΚ και πάλι ως μια μίζερη, εσωστρεφής ομάδα ανθρώπων που ασχολείται με τα εσωτερικά προβλήματα και με το παρελθόν». Κάτι τέτοιο, όπως αναφέρεται, «είναι βαρειά προσβολή όλου του κόσμου του ΠΑΣΟΚ και υποτίμηση της δουλειάς, που κάνουν κυρίως οι βουλευτές μας».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ