Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΤΖΑΚΡΗ, επόμενοι στόχοι διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ

 Οι επόμενοι στόχοι της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ -Ποιοι ανεξάρτητοι πάνε προς Κουμουνδούρου
ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΘΕΟΔΩΡΑ ΤΖΑΚΡΗ.Οι επόμενοι στόχοι της διεύρυνσης του ΣΥΡΙΖΑ -Ποιοι ανεξάρτητοι πάνε προς Κουμουνδούρου.Με το ..
βλέμμα στραμμένο στις διεργασίες για την προεδρική εκλογή και διακηρυγμένο στόχο του ΣΥΡΙΖΑ να μην επιτευχθεί η απαιτούμενη πλειοψηφία των «180», η ηγεσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης αρχίζει και πάλι να… συσπειρώνει δυνάμεις και να ανακινεί το «σχέδιο» των 121 για να «μπλοκάρει» την εκλογή προέδρου από την παρούσα Βουλή.

Ο Αλέξης Τσίπρας, μάλιστα, απευθυνόμενος στους γραμματείς των νομαρχιακών πριν λίγες μέρες «εκμυστηρεύθηκε» πως: «Ο Σαμαράς θέλει να εμπλέξει τη διαπραγμάτευση στο πακέτο των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα σε σχέση με την προεδρική εκλογή».

Ως εκ τούτου, το γεγονός ότι επαναφέρει στο προσκήνιο το «άνοιγμα» στους ανεξάρτητους βουλευτές μόνο τυχαίο δεν είναι, παρά αποτελεί την πρώτη πράξη της στρατηγικής για την Κουμουνδούρου, στη «μάχη» που μαίνεται στο παρασκήνιο για τη μη συγκρότηση προεδρικής πλειοψηφίας.

 «Οι  αντίπαλοί μας θα προτιμούσαν να έχουν απέναντί τους έναν ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος θα έλεγε με ανευθυνότητα ότι δεν τον ενδιαφέρει το ορόσημο των 180 και άρα δεν ανοίγει τη συζήτηση της διεύρυνσης με αξιοπιστία, σε προγραμματική βάση και με προσωπικότητες που δεν προέρχονται από τον δικό του χώρο», ήταν τα λόγια του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στην ίδια εκδήλωση και λίγα εικοσιτετράωρα μετά, ήρθε η συνάντησή του και η επικύρωση της συμφωνίας με την πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Θεοδώρα Τζάκρη.

Επιδιώκει συμφωνία και με άλλους ανεξάρτητους

Στους διαδρόμους της Κουμουνδούρου είναι ευρέως γνωστό, πως η ηγεσία έχει προτείνει για τους υποψηφίους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ «κώδικα δεοντολογίας», με αφορμή και τη συζήτηση που έχει ανοίξει περί συμμαχιών με πολιτικούς που προέρχονται από άλλα κόμματα.

Ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας έχει εισηγηθεί  μία σειρά κανόνων που θα ισχύουν για τους δυνάμει υποψήφιους με τον ΣΥΡΙΖΑ, με την κ. Θεοδώρα Τζάκρη, και τις δηλώσεις της, να εντάσσονται μάλλον στο παραπάνω πλαίσιο τήρησης των … «κανόνων».

Το iefimerida.gr συνομίλησε με τους ανεξάρτητους βουλευτές που βρίσκονται κοντά στον ΣΥΡΙΖΑ και είναι κοινή διαπίστωση, όπως σημειώνουν πως «ο καθένας μας συνομιλεί με την ηγεσία, με στόχο μια ευρεία συμμαχία των προοδευτικών αριστερών δυνάμεων».

Πέραν λοιπόν της κας Τζάκρη, προμηνύεται συμφωνία και για τον Οδυσσέα Βουδούρη, που επιθυμεί να είναι υποψήφιος στη Β΄ Αθηνών καθώς και για τον Θεόδωρο Παραστατίδη, ο οποίος- όπως πολλοί λένε- πως διατηρεί κομματικό μηχανισμό στο Κιλκίς και είναι έτοιμος να δώσει εκεί την εκλογική μάχη.

Τέλος, πληροφορίες θέλουν να δρομολογούνται εξελίξεις και με τον Μάρκο Μπόλαρη, ο ποίος μιλώντας πρόσφατα στο ραδιοσταθμό «Στο Κόκκινο» τάχθηκε υπέρ της συνέργειας των προοδευτικών δυνάμεων, βασικός κορμός των οποίων, όπως είπε, είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Πηγή: http://www.iefimerida.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: