Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

ΑΠΙΘΑΝΟΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ:οι γυναίκες δεν είναι ίσες με άνδρες

erntogan 
ΑΠΙΘΑΝΟΣ Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ: Από τη φύση τους οι γυναίκες δεν είναι ίσες με τους άνδρες.Μπροστά σ’ ένα κοινό αποτελούμενο στην ..
πλειοψηφία του από γυναίκες ο Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του εμφανίστηκε λάβρος κατά των φεμινιστριών, τις οποίες κατηγόρησε ότι είναι αντίθετες στη μητρότητα, υποστηρίζοντας ότι η θρησκεία μας έχει καθορίσει μια θέση για τις γυναίκες, τη μητρότητα.
“Κάποιοι άνθρωποι μπορούν να το κατανοήσουν, κάποιοι άλλοι όχι. Δεν μπορεί κανείς να το εξηγήσει στις φεμινίστριες γιατί αυτές δεν δέχονται ούτε καν την ιδέα της μητρότητας”, είπε ο Τούρκος πρόεδρος και παράλληλα υποστήριξε ότι άνδρες και γυναίκες δεν μπορούν να αντιμετωπίζονται με τον ίδιο τρόπο, γιατί αυτό “είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση”.
“Ο χαρακτήρας τους, οι συνήθειές τους και η φυσιολογία τους είναι διαφορετικές” είπε ο Ερντογάν και πρόσθεσε: “Δεν μπορείς να βάλεις μια γυναίκα που θηλάζει στην ίδια θέση, με τις ίδιες απαιτήσεις, με έναν άνδρα, που δεν έχει τις ίδιες ευθύνες.
Δεν μπορείς να ζητήσεις από μια γυναίκα να κάνει τις ίδιες δουλειές με έναν άνδρα, όπως έκαναν παλιά τα κομμουνιστικά καθεστώτα… Να της δώσεις ένα φτυάρι και να την αναγκάσεις να εργαστεί; Δεν μπορείς να το κάνεις αυτό. Είναι αντίθετο με την ευαίσθητη φυσιολογία της” συνέχισε, ενώ αναφερόμενος στην ισότητα των δύο φύλων στην αγορά εργασίας ο Τούρκος πρόεδρος τόνισε ότι “είναι αντίθετη στους νόμους της φύσης”. Να σημειωθεί ότι στην Τουρκία το ποσοστό των γυναικών που εργάζονται είναι μόλις 29%, σύμφωνα με στοιχεία της Παγκόσμιας Τράπεζας.

http://news.makedonias.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: