Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Φέργκιουσον:Το σκεπτικό που έβγαλε «λάδι» την αστυνομία

fergkiousonto-skeptiko-pou-ebgale-ladi-tin-astunomia 
Φέργκιουσον:Το σκεπτικό που έβγαλε «λάδι» την αστυνομία.Που βασίστηκε το σκεπτικό των ενόρκων και έβγαλαν «λάδι» τον αστυνομικό που ..
πυροβόλησε τον Μάικλ Μπράουν στο Φέργκιουσον του Μισούρι.
Το σώμα των ενόρκων στο Φέργκιουσον του Μισούρι έκρινε ότι δεν υπάρχει έδαφος για να απαγγελθούν κατηγορίες στον αστυνομικό Ντάρεν Ουίλσον που πυροβόλησε θανάσιμα τον 18χρονο αφροαμερικανό Μάικλ Μπράουν. Το 12μελές σώμα των ενόρκων -τα εννέα μέλη λευκοί, και τα τρία Αφροαμερικανοί εξέτασε τις καταθέσεις μαρτύρων, τα στοιχεία από το σημείο της τραγωδίας και τα πορίσματα των τριών νεκροψιών που είχαν γίνει στο σώμα του Μπράουν.

Οι ένορκοι κλήθηκαν να αποφασίσουν εάν υπήρχαν αρκετά στοιχεία ώστε να παραπεμφθεί σε δίκη ο Ντάρεν Ουίλσον, αν δηλαδή υπήρχαν αποδείξεις που θα μπορούσαν μετέπειτα να οδηγήσουν σε τελική καταδίκη.

Ο Ουίλσον υποστήριξε ότι έδρασε φοβούμενος για τη ζωή του και εντός των ορίων που προβλέπει η νομοθεσία για την περίπτωση απειλής της αστυνομικού.  Ο εισαγγελέας ανέφερε ότι οι καταθέσεις μαρτύρων απέκλιναν και ορισμένες από αυτές άλλαξαν όταν έγιναν γνωστά τα ευρήματα των ιατροδικαστών.
 
Ο Ουίλσον βρισκόταν στο περιπολικό όταν συνάντησε τον Μπράουν και έναν φίλο του που εκείνη την ώρα περπατούσαν στο δρόμο. Καθώς ο Ουίλσον και ο Μπράουν μιλούσαν, ο Ουίλσον πρόσεξε ότι ο Μπράουν είχε πούρα και τα ρούχα του ταίριαζαν στην περιγραφή υπόπτου κλοπής από κατάστημα που είχε αναφερθεί λίγο νωρίτερα.  Ακολούθησε διαμάχη μεταξύ τους στην πόρτα του συνοδηγού. Ο Ουίλσον πυροβόλησε δύο φορές ενώ ήταν καθισμένος στο όχημα και άλλες δέκα βγαίνοντας και κυνηγώντας τον Μπράουν.
http://www.thetoc.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: