Δευτέρα 24 Νοεμβρίου 2014

Αστυνομικός σκότωσε 12χρ. που κρατούσε ψεύτικο όπλο

Αστυνομικός σκότωσε 12χρονο που κρατούσε ψεύτικο όπλο 
Αστυνομικός σκότωσε 12χρονο που κρατούσε ψεύτικο όπλο.Κλίβελαντ: Δωδεκάχρονος ο οποίος κρατούσε ένα αεροβόλο-οπομίμηση..
όπλου πέθανε μετά τον πυροβολισμό του από αστυνομικό σε πάρκο έξω από κέντρο αναψυχής στο Κλίβελαντ της πολιτείας του Οχάιο.

Δύο αστυνομικοί μετέβησαν στην περιοχή έπειτα από κλήση ενός άνδρα στην άμεση δράση, ο οποίος ανέφερε πως ένα άτομο κραδαίνει όπλο «που είναι πιθανώς ψεύτικο» και τρομάζει τον κόσμο.

Ο καλών ανέφερε δύο φορές προς την άμεση δράση πως το όπλο είναι πιθανώς ψεύτικο και ότι είναι πιθανώς έφηβος ο κάτοχός του, σύμφωνα με το ηχητικό της κλήσης που δόθηκε στη δημοσιότητα από τις αρχές.

Ωστόσο, ο πρόεδρος της Ένωση Αστυνομικών του Κλίβελαντ, Τζελ Φόλμερ, ανέφερε πως δεν μεταφέρθηκε στους αστυνομικούς η πληροφορία πως ο καλών πιστεύει ότι το όπλο δεν είναι αληθινό.

Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι του Σαββάτου και ο 12χρονος εξέπνευσε στα τραύματά του το πρωί της Κυριακής.

Ο αναπληρωτής διευθυντής της αστυνομικής διεύθυνσης του Κλίβελαντ Έντ Τομπ δήλωσε ότι ο αστυνομικός πυροβόλησε δύο φορές όταν το αγόρι έβγαλε το ψεύτικο όπλο -το οποίο δεν έφερε τη πορτοκαλί σήμανση ασφαλείας που βρίσκεται κανονικά στο στόμιο- από τη ζώνη του.

Το αγόρι δεν απείλησε λεκτικά τους αστυνομικούς, αλλά κατέβασε τα χέρια προς τη μέση του και έπιασε το όπλο αφότου οι αστυνομικοί του είπαν να σηκώσει τα χέρια ψηλά, σύμφωνα με τον Έντ Τομπ.

«Τότε πυροβόλησε ο αστυνομικός» είπε ο αναπληρωτής διευθυντής της αστυνομίας του Κλίβελαντ.

Το αγόρι δέχθηκε δύο σφαίρες στο στομάχι. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε σοβαρή κατάσταση. Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας η κατάστασή του παρουσίαζε επιδείνωση και νωρίς το πρωί της Κυριακής κατέληξε.

Το όνομά του παιδιού δεν έχει δοθεί στη δημοσιότητα.

Μετά το συμβάν, οι αστυνομικοί συνειδητοποίησαν ότι «το πιστόλι το οποίο βρισκόταν στην κατοχή του υπόπτου ήταν μια ρεπλίκα τύπου 'airsoft' (αεροβόλο με μπίλιες), αντίγραφο ημιαυτόματου πιστολιού, από το οποίο είχε αφαιρεθεί η πορτοκαλί σήμανση ασφαλείας» ανέφερε η σήμανση της αστυνομίας.

Ο ένας από τους δύο αστυνομικούς είναι στο σώμα λιγότερο από έναν χρόνο, ενώ ο δεύτερος έχει εμπειρία δέκα ετών και πλέον, δήλωσε ο πρόεδρος της συνδικαλιστικής οργάνωσης των αστυνομικών στην εφημερίδα Plain Delaer του Κλίβελαντ.

Πηγή: news.in.gr/philenews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: