Τρίτη 14 Οκτωβρίου 2014

Ολυμπιακός:Αίτημα κατακύρωσης - ΠΑΟ: απάντηση

 
Αίτημα κατακύρωσης λόγω Γιαννακόπουλου.Aίτημα κατακύρωσης υπέρ της του αγώνα με τον Παναθηναϊκό κατέθεσε στην ΕΟΚ..
η ΚΑΕ Ολυμπιακός όπως ανακοίνωσε επίσημα τη Δευτέρα. Ο λόγος είναι η παρουσία του Δημήτρη Γιαννακόπουλου στις εξέδρες του κλειστού του ΟΑΚΑ, παρά την ποινή απαγόρευσης στα γήπεδα για 3 μήνες.

Η ανακοίνωση της ΚΑΕ Ολυμπιακός:

"Την Πέμπτη 09.10.2014, ο ιδιοκτήτης της Κ.Α.Ε. Παναθηναϊκός κ. Δ. Γιαννακόπουλος παρευρέθηκε στον αγώνα καλαθοσφαίρισης που διεξήχθη στο Ο.Α.Κ.Α. μεταξύ των ομάδων του Ολυμπιακού και του Παναθηναϊκού για την προημιτελική φάση του Κυπέλλου Ελλάδας, κατά προφανή παράβαση των υπ’ αριθμ. 38/30.05.2014 και 45/04.07.2014 αποφάσεων του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου του Ε.Σ.Α.Κ.Ε., αλλά και της υπ’ αριθμ. 22/2014 απόφασης της Ε.ΦΙ.Π.

Μάλιστα, ήδη από την 30.09.2014, ο Ε.Σ.Α.Κ.Ε. είχε γνωστοποιήσει εγγράφως στην Ε.Ο.Κ. ότι με την αμετάκλητη υπ’ αριθμ. 38/30.05.2014 απόφαση του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. επιβλήθηκε στον ιδιοκτήτη της κ. Δ. Γιαννακόπουλο ποινή απαγόρευσης εισόδου στα γήπεδα για τρεις (3) μήνες, η οποία μεταφέρεται για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2014-15 και λήγει την 21.11.2014.

Κατόπιν τούτων, λόγω της επαναλαμβανόμενης άρνησης του κ. Δ. Γιαννακόπουλου να συμμορφωθεί με τις αποφάσεις της αθλητικής δικαιοσύνης και όπως είχαμε ενημερώσει τους διαιτητές και τον κομισάριο ήδη από το ημίχρονο του αγώνα, η Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός κατέθεσε σήμερα στην ΕΟΚ, ως διοργανώτρια αρχή του Κυπέλλου Ελλάδας, αίτημα κατακύρωσης του εν λόγω αγώνα υπέρ αντιπάλου, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρο 88 παρ. 3 του Κανονισμού της Ε.Ο.Κ., του άρθρου 13 παρ. (ι) του Καταστατικού της Ε.Ο.Κ. και του άρθρου 1 §§ 3 και 4 του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού του Ε.Σ.Α.Κ.Ε.

Τέλος, για τον ίδιο λόγο, καθώς και για όσα αναγράφηκαν στο φύλλο αγώνα και αφορούν στην εξύβριση και απειλή των διαιτητών από τον κ. Δ. Γιαννακόπουλο, η Κ.Α.Ε. Ολυμπιακός κατέθεσε σήμερα έγγραφες καταγγελίες ενώπιον του Μονομελούς Δικαιοδοτικού Οργάνου του Ε.Σ.Α.Κ.Ε. και της Ε.ΦΙ.Π".
«Γελάνε σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά»
Με «καυστικό» ύφος απάντησε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός στην ΚΑΕ Ολυμπιακός και στο αίτημα της τελευταίας προς την ΕΟΚ, για την υπέρ της κατακύρωση του πρόσφατου ματς στο Κύπελλο.
http://www.contra.gr/

«Γελάνε σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά» 

«Γελάνε σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά»
Στην αντεπίθεση πέρασε η ΚΑΕ Παναθηναϊκός, ύστερα από το αίτημα που κατέθεσε η ΚΑΕ Ολυμπιακός στην ΕΟΚ ζητώντας την υπέρ της κατακύρωση της αναμέτρησης στο ΟΑΚΑ στο πλαίσιο των προημιτελικών του Κυπέλλου. Για «νομικές εφευρέσεις» και «σύγχυση» της ομάδας του Πειραιά κάνουν λόγο οι «πράσινοι».

Αναλυτικά η ανακοίνωση της ΚΑΕ:

«Γελάνε ακόμα και σε όλες τις γειτονιές του Πειραιά με το νέο παραλήρημα των ιδιοκτητών της ΚΑΕ Ολυμπιακός τους οποίους πάντως κατανοούμε: Από τη στιγμή που-χρόνια τώρα- δεν μπορούν να νικήσουν στο γήπεδο, αναζητούν τρόπους για να χαρούν, να νικήσουν με ΚΑΘΕ τρόπο.

Αν και -είναι αλήθεια- η στιγμή αυτή δεν προστάζει… επιχειρήματα αλλά χιούμορ. Ξεπέρασαν και τους εαυτούς τους.

Οι νομικές τους εφευρέσεις δεν έχουν προηγούμενο. Αίφνης ανέσυραν διατάξεις για ερασιτεχνικά σωματεία! Η σύγχυση είναι προφανής. Ό,τι βολεύει κάθε φορά. Τα πυροτεχνήματα, όμως, σβήνουν όσο εύκολα ανάβουν.

Είμαστε έκπληκτοι που δεν έκαναν την ένσταση για την παρουσία στο ΟΑΚΑ εκείνων που τους νίκησαν, δηλαδή των παικτών και του προπονητικού επιτελείου του Παναθηναϊκού. Αν και θεωρούμε πολύ πιθανό ακόμα κι αν δεν εμφανιζόταν η ομάδα μας στο γήπεδο πάλι να έχανε ο Ολυμπιακός.

Καλή επιτυχία στην υπεράσπιση της ιδέας ότι… οι αγώνες κερδίζονται στο γήπεδο, όπως διατυμπανίζουν διαρκώς οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός όταν βρίσκονται στην αγαπημένη τους θέση: Μπροστά στις κάμερες όπου κανείς δεν τους διακόπτει και δεν τους απαντά.

Για να κερδίσεις την εμπιστοσύνη της κοινής γνώμης πρέπει να δείχνεις ενδιαφέρον-αφοσίωση-ικανότητα-ειλικρίνεια και όχι ανακοινώσεις και κινήσεις εντυπωσιασμού. Αυτό αναφέρεται σε όλα τα εγχειρίδια διαχείρισης κρίσεων. Η ανακολουθία τους είναι παροιμιώδης.

Από εκεί και πέρα όμως αναζητούμε τους λόγους για τους οποίους οι εμφανιζόμενοι ως θιασώτες της νομιμότητας και “καλά παιδιά” του ελληνικού μπάσκετ, όπως και οι αρμόδιες Αρχές αδιαφορούν στα γεγονότα που παρουσιάσαμε στην πρόσφατη (9/10/2014) ανακοίνωσή μας βάσει των οποίων κακώς δεν επεβλήθη στην ΚΑΕ Ολυμπιακός ποινή αποκλεισμού της έδρας της 1-5 αγωνιστικών για δυσφήμηση του αθλήματος βάσει του άρθρου 68, παρ.1,2,3Α του Ειδικού Πειθαρχικού Κανονισμού του ΕΣΑΚΕ για 8 περιπτώσεις που παρουσιάσαμε (Πατήστε εδώ για να τη δείτε).

Κατόπιν όλων αυτών δίνουμε την εξής συμβουλή: Να αλλάξετε νομικούς διότι όπως ήδη γνωρίζετε, σας έρχεται χιονοστιβάδα υποθέσεων αθλητικού, οικονομικού, φορολογικού, αστικού και ποινικού ενδιαφέροντος».
http://www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: