Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Προτεραιότητα του Σίλντενφελντ ο ΠΑΟ, παρά τις σειρήνες

Προτεραιότητα του Σίλντενφελντ ο ΠΑΟ, παρά τις σειρήνες Προτεραιότητα του Σίλντενφελντ ο ΠΑΟ, παρά τις σειρήνες.ΟΛΟ ΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΣΤΟ «GOAL».Του ΚΩΣΤΑ ΓΟΥΛΗ.Είναι -μακράν του δευτέρου-
ο πιο σταθερός παίκτης του Παναθηναϊκού απ' το ξεκίνημα της σεζόν και απ' τους ελάχιστους που επέπλευσαν σε όλες τις έως τώρα δύσκολες βραδιές των «πρασίνων» σε Ελλάδα και Ευρώπη. Εν αντιθέσει με το περσινό βαρύ και νωχελικό του ξεκίνημα, ο Γκόρντον Σίλντενφελντ -περί ου ο λόγος- δείχνει αυτή τη στιγμή (ελλείψει του Μάρκους Μπεργκ) ο παίκτης με την πιο ισχυρή προσωπικότητα κι ο εντός γηπέδου φυσικός ηγέτης του Παναθηναϊκού. Με λίγα λόγια πολύτιμος για το «πράσινο» αγωνιστικό οικοδόμημα κι ένα απ' τα μέτωπα που θα κληθούν να κλείσουν οι άνθρωποι του «τριφυλλιού» μέσα στους επόμενους μήνες.

Στην προ ημερών συνέντευξη Τύπου (στο περιθώριο της παρουσίασης των νέων αποκτημάτων), ο Νίκος Νταμπίζας δεν είχε επιβεβαιώσει τα λόγια του «Σίφο» που μετέφεραν οι Κροάτες περί πρώτων συζητήσεων με τους «πράσινους» για νέο 3ετές συμβόλαιο. «Δεν ισχύει ότι είμαστε σε συζητήσεις με τον Γκόρντον. Μπορεί να ειπώθηκε με διαφορετικό τρόπο. Μπορεί να ήταν δική του επιθυμία. Σαφώς θα μπούμε σε μια διαδικασία τους επόμενους μήνες, αλλά επειδή υπάρχει διάθεση από τον σύλλογο να επεκτείνει συμβόλαια ποδοσφαιριστών που δεν είναι άμεση ανάγκη, με τον Γκόρντον δεν έχουμε κάνει κουβέντα. Οταν γίνουν πράξεις οι αναπροσαρμογές και οι επεκτάσεις συμβολαίων, θα πάρετε τις απαντήσεις και σε αυτό» ήταν τα λόγια του Νταμπίζα.

Λογική... ντρίμπλα και χαμηλοί τόνοι απ' την πλευρά του τεχνικού διευθυντή του Παναθηναϊκού, πολύ απλά διότι οι «πράσινοι» δεν έχουν ακόμη δικαίωμα συζητήσεων με την πλευρά του Κροάτη αμυντικού μέχρι την 1η Ιανουαρίου. Πριν δηλαδή μπει στο τελευταίο εξάμηνο του συμβολαίου του με την Ντιναμό Μόσχας, αφού επί της ουσίας ακόμη ανήκει στους Ρώσους κι αν μη τι άλλο ο Νταμπίζας δεν θα ήθελε να δημιουργηθεί «θέμα» με τους Μοσχοβίτες, που έβγαλαν το... λάδι στον Παναθηναϊκό το περασμένο καλοκαίρι.

Εβαλε «πάγο» σε όλους

Ανεπισήμως βεβαίως και μια πρώτη -ενημερωτική- κουβέντα έχει γίνει με την πλευρά του «Σίφο» και ξεκάθαρη πρόθεση υπάρχει από τους «πράσινους» για να συνεχίσουν την κοινή πορεία τους με τον 29χρονο αμυντικό. Γι' αυτό ακριβώς τα όσα είπε ο Κροάτης στους συμπατριώτες του δεν ήταν λόγια του... αέρα. Το τελευταίο διάστημα πάντως προέκυψε... ανταγωνισμός, καθώς η καλή παρουσία του Σίλντενφελντ άρχισε να προσελκύει «μνηστήρες», που πολλαπλασιάστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες, δεδομένου ότι o Κροάτης είναι free agent το επόμενο καλοκαίρι.

Τον περασμένο μήνα η πλευρά του «Σίφο» δέχθηκε προσεγγίσεις από την (παλιά του γνώριμη) Στουρμ Γκρατς, αλλά και συλλόγους της Ιταλίας, της Γερμανίας και των... Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων! Η απάντηση που μεταφέρθηκε προς όλους ήταν η ίδια: «Πρώτα θα μιλήσω με τον Παναθηναϊκό...». Δεν μπήκε καν στη διαδικασία να «χρησιμοποιήσει» αυτό το ενδιαφέρον επικοινωνιακά για να πιέσει καταστάσεις με τους «πράσινους». Οσοι τον γνωρίζουν καλά, άλλωστε, ξέρουν πως είναι ευθύς χαρακτήρας και δεν του αρέσει να μπαίνει σε mind games. Σε όλες τις ομάδες του ήταν εξαρχής ειλικρινής και έκανε αυτό που έλεγε. Για να αγωνιστεί άλλωστε την τελευταία διετία στον Παναθηναϊκό έφτασε να χαρίσει στους Ρώσους της Ντιναμό περίπου 750 με 800.000 ευρώ απ' τα δύο τελευταία χρόνια του συμβολαίου του. Πολύ απλά διότι για τον ίδιο προέχουν άλλα πράγματα και όχι τα χρήματα.

Στον Παναθηναϊκό είναι απόλυτα ευχαριστημένος και θέλει να «δέσει» για καιρό το μέλλον με τους «πράσινους». Κόλλησε άλλλωστε απ' την αρχή στην ομάδα, έδεσε με τη φιλοσοφία της μετά το πρώτο περσινό αναγνωριστικό πεντάμηνο, ανέβηκε ξανά επίπεδο αγωνιστικά κι αισθάνεται πως μετά από πολλά χρόνια βρήκε αυτό που ήθελε. Το «τριφύλλι» έχει τον πρώτο λόγο και γι' αυτό, όπως λέγεται απ' το περιβάλλον του, δεν πρόκειται να πάρει καμία απόφαση πριν μιλήσει επίσημα με τον Παναθηναϊκό, έχοντας βάλει στον «πάγο» όλους τους άλλους ενδιαφερόμενους. Το ιδανικό για τον ίδιο, ακριβώς επειδή την τελευταία διετία κουράστηκε απ' την ανασφάλεια που του προκάλεσε η Ντιναμό, θα ήταν να γνωρίζει το μέλλον του μέχρι τις αρχές Φλεβάρη. Οι εξελίξεις πάντως αναμένεται να τρέξουν πολύ πιο γρήγορα, με τους «πράσινους» να μπαίνουν στο... ψητό των διαπραγματεύσεων μετά το «γύρισμα» του χρόνου με στόχο να βάλουν μια και καλή... ηχομόνωση στις «Σειρήνες» που ηχούν στα αυτιά του Κροάτη αμυντικού.

Η Στουρμ και το σκάουτινγκ της Μπορντό

Από τους συλλόγους που έχουν δείξει έως τώρα ενδιαφέρον για τον «Σίφο» οι πλέον «απειλητικοί» είναι δύο: η Στουρμ Γκρατς και η Μπορντό που μάλιστα έχει αρχίζει να βάζει ολοένα και πιο έντονα στο μικροσκόπιό της τον Κροάτη. Οι Αυστριακοί τον ήθελαν και το περασμένο καλοκαίρι, έχοντας εξαιρετικές αναμνήσεις απ' τη συνεργασία τους τη διετία 2009-11. Κι ο ίδιος πέρασε πολύ καλά στην Αυστρία και είναι ίσως η δεύτερη επιλογή στο μυαλό του πίσω απ' τον Παναθηναϊκό. Η Μπορντό έχει αρχίσει να τον παρακολουθεί φέτος εξονυχιστικά και μάλιστα άνθρωπός της βρέθηκε το βράδυ της Πέμπτης στο Εστορίλ για να τον τσεκάρει διά ζώσης. Μάλιστα, ο εν λόγω σκάουτ των Γάλλων δήλωνε εντυπωσιασμένος απ' τον «Σίφο» μετά το ματς, καθώς είχε 128 επιτυχημένες ενέργειες στις 140, σ' ένα ματς όπου ο Παναθηναϊκός ήταν τραγικός.

Κάπτεν, εφόσον παραμείνει

Από το περασμένο καλοκαίρι ο Γιάννης Αναστασίου είχε στο μυαλό του την προοπτική να συμπεριλάβει τον «Σίφο» στο τιμ των αρχηγών, εφόσον βρισκόταν η άκρη με την Ντιναμό Μόσχας και ο Κροάτης υπέγραφε για 2 ή 3 χρόνια. Η λύση του δανεισμού τον έκανε να... φρενάρει τις σκέψεις του, ακριβώς διότι δεν ήταν ακόμη 100% παίκτης του Παναθηναϊκού. Εφόσον όμως παραμείνει την επόμενη σεζόν, είναι δεδομένο πως θα γίνει και μέλος του αρχηγικού τιμ, αν κι επί της ουσίας θεωρείται εν δυνάμει κάπτεν, συμμετέχοντας -μαζί με τον Πράνιτς- σ' όλες τις σημαντικές αποφάσεις μαζί με τους υπόλοιπους αρχηγούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: