Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Βενιζέλος: Αν ο λαός επιλέξει καταστροφή, ας την ψηφίσει

https://encrypted-tbn1.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRpmAr64Cwd8A6Lo3D1DQCKNbXm_wWQA-DlShssJpk7NG-XWx1PmQ 
Την εκτίμηση του ότι δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο εξέφρασε ο κ. Βενιζέλος σε συνέντευξη του στο «Βήμα της Κυριακής», ενώ αναφορικά με ..
το θέμα πρόωρων εκλογών και την επικράτηση του ΣΥΡΙΖΑ, δήλωσε ότι ο λαός αν θέλει μπορεί να κάνει μια επιλογή απόλυτης καταστροφής.

Σχετικά με την προσφυγή στη ψήφο εμπιστοσύνης, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δικαιολόγησε την κίνηση ως «απόφαση που στοχεύει στη σταθεροποίηση του πολιτικού κλίματος», η οποία παράλληλα θα επιτρέψει την κυβέρνηση να παρουσιάσει στη Βουλή το σχέδιο εξόδου από την κρίση και θα αναδείξει την ανευθυνότητα του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως, ο κ. Βενιζέλος απεμπλέκει την ψηφοφορία, από την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, λέγοντας ότι η «η ψήφος εμπιστοσύνης δεν είναι πρόκριμα για την προεδρική εκλογή».

Αναφορικά με την προοπτική νέου δανείου και νέου μνημονίου, ο Ευάγγελος Βενιζέλος απάντησε κατηγορηματικά, «όχι, δεν θα υπάρξουν νέο δάνειο, νέο μνημόνιο», ενώ άφησε αιχμές κατά της αντιπολίτευσης, λέγοντας ότι μόνο όσοι έχουν αποκτήσει λόγο ύπαρξης εξαιτίας της κρίσης, θέλουν το μνημόνιο.

Ως προς τον ΣΥΡΙΖΑ και την «ρεαλιστική στροφή» της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κ. Βενιζέλος θεωρεί ότι δεν υφίσταται κάτι τέτοιο:

«Τι ρεαλιστική στροφή κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ; Η ηγεσία του κάνει μια προσπάθεια οι οποία είναι στα όρια της αξιοπρέπειας για να φανεί ότι είναι μια ομάδα ανθρώπων συμβατή με το ευρωπαϊκό κατεστημένο.

Δεν κάνει μια πολιτική αξιών, δεν κάνει μια πολιτική αρχών» και συνέχισε κατηγορώντας την αξιωματική αντιπολίτευση ως «επιτομή του τυχοδιωκτισμού με μόνο στόχο την εξουσία».

Ερωτηθείς αν αποκλείει συνεργασία ΠΑΣΟΚ- ΣΥΡΙΖΑ, ο Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε: «Δεν αποκλείω τίποτα στο πλαίσιο της προγραμματικής αλήθειας και υπευθυνότητας. Δύσκολη, αλλά θεμελιώδης προϋπόθεση».

Όμως, συνέχισε αναφερόμενος σε όλες τις ευκαιρίες που είχε ο ΣΥΡΙΖΑ να συμπαραταχθεί για τα εθνικά ζητήματα και δεν το έπραξε, και κατηγόρησε την αντιπολίτευση ότι «τινάζει τα πάντα στον αέρα».

Αναφορικά με τις δημοσκοπήσεις που δίνουν προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι «αν ο ελληνικός λαός θελήσει να κάνει μια επιλογή, η οποία είναι επιλογή είναι είτε υψηλού ρίσκου είτε απόλυτης καταστροφής, μπορεί να την κάνει».
Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: