Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2014

Ρόι Κάρολ- «Υπομονή και στήριξη θέλει ο Ολυμπιακός»

«Υπομονή και στήριξη θέλει ο Ολυμπιακός» | onsports.gr Βελτιωμένος θα παρουσιαστεί ο Ολυμπιακός στη συνέχεια σε Ελλάδα και Ευρώπη, όπως τόνισαν οι Φρανσουά Μοντέστο και Ρόι Κάρολ.
Οι δύο πρώην άσοι των «ερυθρόλευκων» μίλησαν στην εφημερίδα «Real News» για την πορεία της ομάδας και εμφανίστηκαν σίγουροι ότι θα ανακάμψει.

«Η ομάδα άλλαξε πολλούς παίκτες το καλοκαίρι. Είναι λογικό να θέλει χρόνο. Έχει αρκετούς νέους και σε ηλικία, αλλά παράλληλα είναι ποιοτικοί. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Πρέπει οι νέοι παίκτες να μπουν στη νοοτροπία της ομάδας κι αυτό θέλει τον χρόνο του. Είμαι σίγουρος πως θα έρθουν καλύτερες μέρες. Μην ξεχνάμε πως δεν υπάρχουν μικρές ομάδες στο Τσάμπιονς Λιγκ. Ούτε η Μάλμε είναι μικρή, παρότι μπορεί αρκετός κόσμος να την υποτίμησε ακούγοντας το όνομά της. Στο γήπεδο φαίνονται όλα. Ο Ολυμπιακός έχει πολλούς καλούς παίκτες. Στην ουσία, έχει δύο διαφορετικές ενδεκάδες. Ο χρόνος δουλεύει υπέρ του. Υπομονή και στήριξη θέλει. Δεν μπορεί η ομάδα που κέρδισε με 3-2 την Ατλέτικο να έγινε κακή σε μία ή δύο νύχτες μετά από δύο ήττες», ανέφερε ο Φρανσουά Μοντέστο.

Από την πλευρά του, ο Κάρολ, είπε: «Έπειτα από ήττες, το παν είναι να σηκώνεις άμεσα ψηλά το κεφάλι. Δεν μπορεί να γίνεις κακή ομάδα από τη μία στιγμή στην άλλη. Ο Ολυμπιακός είναι μεγάλη ομάδα. Πέρυσι έφτασε μία ανάσα από τα προημιτελικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Υπάρχουν αρκετοί καλοί παίκτες. Αυτοί και ο προπονητής πρέπει να βρουν τη λύση. Ως τερματοφύλακας ξέρω καλά πως τα λάθη παικτών της θέσης μου,  αλλά και τω αμυντικών φαίνονται περισσότερο. Συνήθως καταλήγουν σε γκολ. Όλοι κάνουν λάθη, κάτι που δεν θέλουμε. Σε τέτοιες στιγμές πρέπει να είσαι δυνατός. Η άμυνα αρχίζει από τον επιθετικό και η επίθεση από τον τερματοφύλακα και τους αμυντικούς. Είναι ομαδική η δουλειά. Το κλειδί λοιπόν είναι να συγκεντρωθείς στο επόμενοι ματς. Ο Ρομπέρτο, τον οποίο γνωρίζω πολύ καλά, είναι σπουδαίος. Έχει να δώσει πολλά. Πρέπει να υπάρχει δυνατός δεσμός μεταξύ των παικτών. Δεν υπάρχει "εγώ" ή "εσύ", αλλά μόνο το "εμείς"».

Αναφερόμενος στην επικείμενη κόντρα της Ελλάδας με τη Β. Ιρλανδία, σχολίασε: «Ξέρουμε πόσο δύσκολη ομάδα είναι η Ελλάδα. Πάντα προκρίνεται στα τελικά των διοργανώσεων τα τελευταία χρόνια. Έχει εμπειρία. Καλό αποτέλεσμα για μας θα είναι και η ισοπαλία. Πέρασα τρία υπέροχα χρόνια εκεί και σίγουρα έχω να πω πολλά στην ομάδα μου για τους παίκτες της Ελλάδας. Τους ξέρω σχεδόν όλους. Τον Μήτρογλου φυσικά, τον Μανωλά, τον Χολέμπας, αλλά και τον Σάμαρη, που πήγαν στο εξωτερικό. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι επί 90 λεπτά, γιατί η Ελλάδα μπορεί να σκοράρει ανά πάσα στιγμή».


onsports.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: