Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Οι δυτικές κυρώσεις δημιουργούν επενδυτικές ευκαιρίες στη Ρωσία

 
Οι δυτικές κυρώσεις δημιουργούν νέες επενδυτικές ευκαιρίες για τη Ρωσία.Οι κυρώσεις της Δύσης κατά των ρωσικών εταιρειών..
δεν αναμένεται να αρθούν σύντομα, ωστόσο η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί δημιουργεί νέες ευκαιρίες για τους επενδυτές, δήλωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Κόζακ, εν όψει του Διεθνούς Φόρουμ Επενδύσεων Σότσι 2014 που ξεκινά σήμερα τις εργασίες του.
Οι ΗΠΑ και η Ευρωπαϊκή Ένωση έχουν επιβάλει κυρώσεις σε μεγάλες ρωσικές επιχειρήσεις και τράπεζες, όπως ο πετρελαϊκός κολοσσός Rosneft, τα κρατικά τραπεζικά ιδρύματα Sberbank, VTB και Gazprombank, μπλοκάροντας τη ροή κεφαλαίων στις δυτικές αγορές, λόγω της κρίσης στην Ουκρανία.
«Η κατάσταση είναι απίθανο να αλλάξει στο προσεχές μέλλον, από την άποψη των εξωτερικών συνθηκών που επηρεάζουν την οικονομία της Ρωσίας. Το ενδιαφέρον των επιχειρηματιών επικεντρώνεται στο πώς θα δημιουργήσουμε συνθήκες τέτοιες που να ευνοούν την επενδυτικότητα στο εγγύς μέλλον» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Κόζακ και πρόσθεσε: «Χρειάζεται να συμβούν πολλά υπέροχα πράγματα για να αρθούν οι κυρώσεις. Είναι μακρύς ο δρόμος της αναζήτησης συμβιβασμών γύρω από το ουκρανικό, συμβιβασμών που πρέπει καταρχάς να αναζητήσουν οι πολιτικές δυνάμεις της Ουκρανίας».
Πηγή: energypress.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: