Παρασκευή 19 Σεπτεμβρίου 2014

Σκωτία δημοψήφισμα ανεξαρτησίας:Το ΟΧΙ προηγείται με 54%

Σκωτία: Το ΟΧΙ προηγείται με 54% 
Το «όχι» στο δημοψήφισμα για την ανεξαρτησία της Σκωτίας από το Ηνωμένο Βασίλειο προηγείται, σύμφωνα με την έρευνα της Yougov. Ωστόσο..
η καταμέτρηση των ψήφων αποδείκτηκε θρίλερ στην πορεία της νύκτας, με το «όχι» να έχει όμως σταθερό προβάδισμα. Αγωνία μέχρι το πρωί για το τελικό αποτέλεσμα στο σύνολο των 32 περιφερειών.
Στις 23 περιφέρειες, τα αποτελέσματα των οποίων έχουν μέχρι στιγμής ανακοινωθεί, το «όχι» συγκεντρώνει 54%, ενώ το «ναι» 46%.
Υπενθυμίζεται ότι για πρώτη φορά προσήλθαν στις κάλπες και οι νέοι άνω των 16 ετών.
Περίπου στις 00:30 δόθηκε στη δημοσιότητα η τελευταία έρευνα της Yougov (όχι exit poll) η οποία έδειξε ότι το «όχι» συγκεντρώνει 54%, έναντι 46% για το «ναι». Ο πρόεδρος της Yougov, Πίτερ Κέλινερ, δήλωσε σίγουρος κατά 99% ότι τα αποτέλεσμα είναι «όχι».
Το πρώτο αποτέλεσμα -που όμως δεν θα είναι ενδεικτικό- θα έρθει από τα νησιά Όρκνεϊ στη βόρεια Σκωτία, όπου οι εγγεγραμμένοι φτάνουν τους 17.515 πολίτες.
Οι τρεις τελευταίες περιοχές που θα δώσουν αποτέλεσμα θα είναι τα μεγάλα αστικά κέντρα του Εδιμβούργου, της Γλασκώβης και του Αμπερντίν. Στις τρεις αυτές πόλεις ζει και ψηφίζει το 25% των πολιτών.
Το τελικό αποτέλεσμα αναμένεται να γίνει γνωστό περίπου στις 8:30 το πρωί.
ΒΗΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: