Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Θεοδωράκης: «Θα ξεκαθαρίσω πριν από τις εκλογές με ποιον ..

Θεοδωράκης: «Θα ξεκαθαρίσω πριν από τις εκλογές με ποιον θα συζητήσω μετεκλογικά» 
Θεοδωράκης: «Θα ξεκαθαρίσω πριν από τις εκλογές με ποιον θα συζητήσω μετεκλογικά».Θα ξεκαθαρίσω έναν μήνα πριν από τις εκλογές
με ποιους θα συζητήσω για μετεκλογική συνεργασία, δήλωσε ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης. Μιλώντας στον ΒΗΜΑ 99,5, εξέφρασε την άποψη ότι ο επόμενος Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν πρέπει να προέρχεται από το πολιτικό σύστημα και δήλωσε ότι δεν θα πρότεινε για το αξίωμα τον Φώτη Κουβέλη.
«Το Ποτάμι ήρθε για να ενώσει τους Έλληνες σε μια λογική επίλυσης των προβλημάτων. Αν μπει στη λογική «δεν μιλάω με τον ΣΥΡΙΖΑ» ή «δεν μιλάω με τη ΝΔ», δεν έχει μέλλον. Είναι ντροπή του πολιτικού συστήματος» ανέφερε ο κ. Θεοδωράκης.
Και συμπληρώνει: «Με οποιοδήποτε πρώτο κόμμα έχω την υποχρέωση να συζητήσω, να δω τα σημεία συμφωνίας ή διαφωνίας και μέχρι πού μπορώ να το στηρίξω. Δεν θα συνεργαστώ με κανέναν, διότι κανείς δεν με έχει στο τσεπάκι του και δεν έχω καμία κάψα να συνεργαστώ ντε και καλά για να τον διευκολύνω. Θα συνεργαστώ τη στιγμή που πρέπει, με τους ανθρώπους που νιώθω ότι δίνουν λύση στα προβλήματα της χώρας. [...] Αυτό θα το συζητήσουμε (σ.σ.: το «με ποιους») ένα μήνα πριν τις εκλογές. Βέβαια πριν από τις εκλογές. Έχω δεσμευτεί ότι, αφού ζητήσω να συζητήσω συγκεκριμένα ζητήματα και πρόσωπα με τα κόμματα εξουσίας θα είμαι ξεκάθαρος. Δεν μου αρέσουν τα παρασκηνιακά και δεν με ενδιαφέρουν τα παζάρια».
Για την προεδρική εκλογή ο πρόεδρος του Ποταμιού δήλωσε ότι το πρόσωπο δεν πρέπει να είναι μέσα από το πολιτικό σύστημα. «Πρότεινα ενδεικτικά ονόματα, την Αρβελέρ π.χ. Δεν έχω καμία εξουσιοδότηση εκ μέρους της, αλλά δείχνω ότι υπάρχουν Έλληνες. Πρόσθεσα μετά ότι ο Αλιβιζάτος είναι μια σοβαρή πρόταση, πρόσθεσα τον Μπουτάρη και ανέφερα τον Γιαννίτση, αν θέλουμε να μιλήσουμε για παλιούς πολιτικούς που είναι μια σοβαρή περίπτωση όσων θέλουν να συγκρουστούν με το παλαιό κράτος».
Αναφορικά με τον Φώτη Κουβέλη σημείωσε ότι δεν θα τον πρότεινε για το αξίωμα του Προέδρου της Δημοκρατίας. «Πρέπει να πάμε σε μια τολμηρή λογική, μια προσωπικότητα που τιμά τη χώρα και είναι δημιουργός ακόμη και σήμερα, κοσμοπολίτης και ευρωπαϊστής» είπε.
Ο κ. Θεοδωράκης είπε ακόμη πως προτεραιότητα για τον ίδιο είναι η συνταγματική αναθεώρηση και η αλλαγή του εκλογικού νόμου, και τρίτο έρχεται η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. 

ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: