Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Λιγότερο χρόνο στα ορεινά για κτηνοτρόφ.της Θεσσ. ζητά ο Αγοραστός

 
Λιγότερο χρόνο στα ορεινά για κτηνοτρόφους της Θεσσαλίας ζητά ο Αγοραστός.Τη μείωση της απαραίτητης πεντάμηνης παραμονής
των μετακινούμενων κτηνοτρόφων σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχές της Θεσσαλίας ζητά με επιστολή του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης.
Πιο συγκεκριμένα, στην επιστολή του ο κ. Αγοραστός υπογραμμίζει τις κακές καιρικές συνθήκες που επικράτησαν με αποτέλεσμα οι κτηνοτρόφοι να μην μπορούν να συμπληρώσουν 5μηνο στα ορεινά. Όπως χαρακτηριστικά αναφέρει:
 «Σχετικά με το έγγραφό σας, που αφορά το χρόνο παραμονής των μετακινούμενων κτηνοτρόφων σε ορεινές και μειονεκτικές περιοχής, ύστερα από σχετικό αίτημα της Ομοσπονδίας Κτηνοτρόφων και Κτηνοτροφικών Συλλόγων Περιφέρειας Θεσσαλίας, καθώς και των εισηγήσεων των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των τεσσάρων Περιφερειακών Ενοτήτων, σας γνωρίζουμε ότι λόγω των κακών καιρικών συνθηκών (βροχές και χαμηλές θερμοκρασίες) που επικράτησαν κατά τους μήνες Απρίλιο – Μάιο του 2014 στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, οι κτηνοτρόφοι της περιφέρειας Θεσσαλίας καθυστέρησαν την εγκατάστασή του των κοπαδιών τους στους θερινούς βοσκοτόπους, προκειμένου να τα προστατεύσουν.
Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι κτηνοτρόφοι να αδυνατούν να συμπληρώσουν την 5μηνη παραμονή τους στους ορεινούς βοσκοτόπους. Κατόπιν των ανωτέρω παρακαλούμε να μεριμνήσετε ώστε να εκδοθεί απόφαση βάσει της οποίας να μειώνεται η παραμονή των μετακινούμενων κτηνοτρόφων από πέντε σε τέσσερις μήνες στις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές για τις Περιφερειακές Ενότητες, Καρδίτσας, Λάρισας, Μαγνησίας και Σποράδων, και Τρικάλων της Περιφέρειας Θεσσαλίας».

http://www.agronews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: