Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου 2014

Βατανιακός-Λευκάδια 1-2 Η πρόκριση πάει Ημαθία-ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ



Την πρόκριση στην επόμενη φάση του Κυπέλλου της Γ Εθνικής πανηγυρίζει σήμερα ο ΑΣ Λευκαδίων, που επικράτησε στο Δημοτικό Γήπεδο Βάταν του τοπικού Βατανιακού με 1-2Η ομάδα του Τόλη Τερζή, εκτός της πρόκρισης, πήρε και το πρώτο «ροζ φύλλο» αγώνα της φετινής χρονιάς, ενώ το εντυπωσιακό γκολ του Μανώλη Γκελοσάνι στο 7ο λεπτό ήταν το παρθενικό των «κυανολεύκων» για τη σεζόν 2104-2015.
Το παιχνίδι πάντως στη γειτονική Πιερία θύμιζε περισσότερο παιχνίδι…σχολικού πρωταθλήματος, καθώς αμφότερες οι ομάδες αποτελούνται κυρίως από νεαρούς ποδοσφαιριστές, με μέσο όρο που αγγίζει τα 18 χρόνια!
Ωστόσο, στο ρόστερ των γηπεδούχων δεσπόζουν ποδοσφαιρικές «μορφές» όπως ο Γιώργος Ποτουρίδης που αποτελεί σήμα κατατεθέν για τους νεαρούς συμπαίκτες και η παρουσία του και μόνο βοηθά σημαντικά στη διαχείριση τέτοιων καταστάσεων.
Αντίθετα, η ομάδα από την Ημαθία βρίθει νιάτων, όχι όμως εμπειρίας και η σημερινή επιτυχία στην Πιερία δίνει ακόμη μεγαλύτερες διαστάσεις στην πρόκριση.

Η δουλειά που γίνεται στις ομάδες της Ημαθίας είναι δεδομένη, ωστόσο χρειάζεται κάτι παραπάνω από υπομονή για να βγουν τα απαραίτητα αποτελέσματα στον αγωνιστικό χώρο. Σήμερα οι φίλαθλοι των Λευκαδίων πήραν ένα δείγμα από το ποιες μπορούν να είναι οι δυνατότητες της ομάδας αλλά και το που πρέπει να δώσει περισσότερο έμφαση ο Τόλης Τερζής.

Το πρώτο ημίχρονο στην Κατερίνη ήταν μέτριο, με μοναδική αξιόλογη στιγμή το εντυπωσιακό σε εκτέλεση γκολ του Μανώλη Γκελοσάνι, ο οποίος από τα 35 περίπου μέτρα σημάδεψε το «Γ» της εστίας Μπαμπαϊτη, «γράφοντας» το 0-1 από πολύ νωρίς.

Οι γηπεδούχοι ανασυντάχθηκαν στον αγωνιστικό χώρο, προσπάθησαν να μεταφέρουν το παιχνίδι στα αντίπαλα καρέ, όμως οι «κυανόλευκοι» ήταν καλά οργανωμένοι στα μετόπισθεν και απομάκρυναν κάθε κίνδυνο.

Ωστόσο, ο Βατανιακός κατάφερε πριν βγει το ημίχρονο να φέρει το ματς στα ίσια και να δώσει νέο ενδιαφέρον στο δεύτερο μισό του αγώνα. Ο Ποτουρίδης ελίχθηκε ωραία στην περιοχή και μετά από μαρκάρισμα που δέχτηκε, βρέθηκε στο έδαφος με τον ρέφερι της συνάντησης να δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα.
Την εκτέλεση ανέλαβε ο παθών και πραγματοποίησε το 1-1, μέσα σε πανηγυρισμούς.

Στο δεύτερο μέρος, το παιχνίδι απέκτησε μια άγρια ομορφιά, με τους γηπεδούχους να έχουν μεν την ελαφρά υπεροχή, τους φιλοξενούμενους όμως να είναι πάντα επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις.

Το γκολ που έκρινε την αναμέτρηση και έδωσε την πρόκριση στην ομάδα των Λευκαδίων πέτυχε ο Χρήστος Φέιμ στο 81′, όταν ο Αντώνης Παρσόπουλος κινήθηκε ωραία από πλάγια θέση, την κατάλληλη στιγμή «έσπασε» στον επερχόμενο Φέιμ και αυτός με πλασέ έκανε το 1-2.

Ο ΠΑΣ θα αντιμετωπίσει στην επόμενη φάση τον Εθνικό Φιλιππιάδας, που προκρίθηκε στην παράταση κόντρα στην Αναγέννηση Άρτας, χάρη σε ένα γκολ του Ξενοφώντα Γήττα στο πρώτο λεπτό του έξτρα χρόνου.

Βατανιακός : Μπαμπαΐτης, Μαυρόπουλος (77′ Βραχνός), Χαρτοματζίδης, Καραγιάννης, Παναγιωτίδης Γ., Σκούρτι, Παναγιωτίδης Σ. (56′ Κυπαρίσσης Γ.), Φουλίδης, Ποτουρίδης, Δαδάκος, Δαλαμήτρας.
Λευκάδια : Βόλτσης, Παπαδόπουλος Λ., Χουϊλουλίδης (65′ Κατσούλης), Αθανασιάδης (46′ Μουρατίδης), Αργυρόπουλος, Τάσος, Ασλαμπάλογλου, Γκελοσάνι, Νεστορόπουλος (15′ λ.τ. Σαρίδης), Παρσόπουλος Α., Φέιμ

Τάσος Ιωαννίδης: Ευκαιρία να δώ κάποιους παίκτες μου (βίντεο)

Ευκαιρία για να δεί κάποιους παίκτες του ήταν το παιχνίδι κυπέλλου με τα Λευκάδια για τον Τάσο Ιωαννίδη που στρέφει την προσοχή του στο πρωτάθλημα και τη δύσκολη συνέχεια γι αυτόν και τους ποδοσφαιριστές του. 



http://pieriasport.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: