Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Με C130 ,5,2 δισ. ήρθαν νύχτα για να έχουν τα ΑΤΜ μετρητά

Με C130 έφερναν τα ευρώ – 5,2 δισ. ήρθαν νύχτα για να μην στεγνώσουν τα ΑΤΜ από μετρητά Με C130 έφερναν τα ευρώ – 5,2 δισ. ήρθαν νύχτα για να μην στεγνώσουν τα ΑΤΜ από μετρητά.Απίστευτο το παρασκήνιο με τη μεταφορά ..
χρημάτων στην Ελλάδα από το εξωτερικό.
- Τρεις φορές προσγειώθηκαν νύχτα αεροπλάνα στην Ελευσίνα με “πακέτα” χαρτονομισμάτων των των 100 και των 50 ευρώ.
- Πότε κινδύνευσε με “κραχ” η Ελληνική οικονομία και πως σώθηκε την τελευταία στιγμή
- Γιατί και πότε δούλευε νύχτα το νομισματοκοπείο στο Χολαργό
Μοιάζει με παραμύθι ή... με εφιάλτη, όπως το δει κανείς. Τα όσα έγιναν τα τελευταία χρόνια γύρω απ' την ελληνική οικονομία και το πως αποφεύχθηκε το κραχ έτσι όπως περιγράφονται στο βιβλίο της ίδιας της Τράπεζας της Ελλάδας με τίτλο: το χρονικό της μεγάλης κρίσης θα μπορούσαν άνετα να αποτελούν το σενάριο υπερπαραγωγής του Χόλιγουντ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία λοιπόν υπήρξαν 3 περιπτώσεις που κυριολεκτικά δεν κυκλοφορούσε ούτε... σάλιο στις τράπεζες καθώς οι Έλληνες φοβούμενοι μια χρεοκοπία είχαν αποσύρει τις καταθέσεις τους.
Τότε με παρέμβαση της ΤτΕ έφτασαν στη χώρα εκατομμύρια χαρτονομίσματα των 100 και των 50 ευρώ τα οποία μοιράστηκαν στις τράπεζες για να μην στεγνώσουν από ρευστό και ξεσπάσει πανικός.
Είναι χαρακτηριστικό ότι λίγο πριν τις εκλογές του 2012, στις 14 και 15 Ιουνίου έφυγαν από το νομισματοκοπείο 76 και 71 φορτηγά γεμάτα χαρτονομίσματα προς τις τράπεζες.
Έπρεπε τα ΑΤΜ και τα γκισέ να έχουν ζεστό χρήμα για να μην υπάρξει πανικός. Οι τράπεζες είχαν στεγνώσει τις προηγούμενες ημέρες λόγω αναλήψεων που την Παρασκευή 15 Ιουνίου έφτασαν τα 3,5 δισεκατομμύρια.
Έτσι πάρθηκε η απόφαση να υπερδιπλασιαστούν οι αποστολές χρημάτων που κανονικά είναι περίπου 20 φορτηγά.
Που βρέθηκαν όμως αυτά τα χρήματα;
Ήρθαν με αεροπλάνο από το εξωτερικό. Εκατομμύρια χαρτονομίσματα που έφταναν σε... παλέτες με αεροσκάφη της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου C130 που προσγειώνονταν στην Ελευσίνα.
Νύχτα τα χρήματα μεταφέρονταν στο Νομισματοκοπείο και από 'κει στις τράπεζες.
Τρεις φορές ήρθαν ... ιπτάμενα χρήματα στην Ελλάδα.
Η πρώτη αποστολή έγινε στις 10 Ιουνίου του 2010. Οι τράπεζες είχαν στεγνώσει και χρειάστηκε να μεταφερθούν με αεροπλάνα ένα ενάμισι εκατομμύριο χαρτονομίσματα των 100 ευρώ.
Αυτό το 1,5 δισ. δεν ήταν όμως αρκετό, ένα χρόνο μετά την πρώτη αποστολή, στις 16 Ιουλίου του 2011 ήρθαν και πάλι χρήματα στην Ελλάδα. Αυτή τη φορά ήταν 1,92 δισ. σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ.
Η επόμενη αποστολή ύψος 1,84 δισ. ευρώ και πάλι σε χαρτονομίσματα των 50 ευρώ έγινε τον Νοέμβριο του 2012...
Σε κάθε αποστολή, όχι τυχαία, υπήρχαν φήμες ότι στο νομισματοκοπείο ... “κόβονται” δραχμές. Οι εργαζόμενοι δούλευαν όλη τη νύχτα τα φορτηγά πήγαιναν και έρχονταν γεμάτα χρήματα και οι φήμες έδιναν και έπαιρναν... Τελικά ήταν ευρώ και όχι δραχμές...
Ενδεικτικό του πόσο κρίσιμη ήταν η κατάσταση είναι το γεγονός ότι στην περίοδο της κρίσεις οι πολίτες είχαν αποσύρει τόσο πολλά χρήματα που εκτός τραπεζών κυκλοφορούσε το 13,8% των χρημάτων που ήταν κατατεθειμένα στις τράπεζες, τα διπλάσια δηλαδή από οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα όπου ο μέσος όρος είναι το 6,8%.
Μάλιστα σε μόνο δύο περιπτώσεις και σε ελάχιστες μέρες είχαν γίνει αναλήψεις άνω των 11 δισ. από τις τράπεζες...

http://www.newsit.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: