Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Ανακλήθηκε ο διορισμός του Γιάννη Δαραβίγκα στον ΟΚΑΝΑ

 
Ο γνωστός από τις τηλεοπτικές του εμφανίσεις Γιάννης Δαραβίγκας απομακρύνθηκε από τη θέση του αναπληρωτή προέδρου του ..
ΟΚΑΝΑ λίγες ώρες μετά τη δημοσιοποίηση του διορισμού του από την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου Υγείας.
Σύμφωμα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός εξοργίστηκε όταν ενημερώθηκε για τον παραπάνω διορισμό και ζήτησε την ανάκληση του.
Με απόφαση Βορίδη, ο κ. Δαραβίγκας αντικαταστήθηκε από τον αναπληρωτή καθηγητή Ψυχιατρικής του ΑΠΘ Ιωάννη Διακογιάννη, ο οποίος έχει ειδίκευση στις τοξικοεξαρτήσεις.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο κ. Δαραβίγκας ήταν επιλογή του Άδωνι Γεωργιάδη.
Οι δύο άνδρες φέρονται να γνωρίστηκαν την εποχή που ο κ. Δαραβίγκας ήταν υποψήφιος του ΛΑΟΣ και ο κ. Γεωργιάδης ακόμα βουλευτής του κόμματος Καρατζαφέρη.
Σύμφωνα δε με πληροφορίες, η απόφαση για τον διορισμό Δαραβίγκα φέρει την υπογραφή της πρώην υφυπουργού Υγείας, Ζέττας Μακρή.
Ο ίδιος ο κ. Γεωργιάδης, με ένα τιτίβισμα του στο Twitter επιχείρησε να ξεκαθαρίσει τη θέση του: "Παρακαλώ πολύ ο Άδωνις δεν καρφώνει ποτέ την Ζέττα ουτε και κανέναν άλλον. Για κάθε θέμα που έχει την δική μου υπογραφή έχω εγώ την ευθύνη".
Παράλληλα, αναφερόμενος στο διορισμό Δαραβίγκα, έγραψε ότι "η θέση είναι τυπική. Αμμισθί και άνευ ψήφου. Παρά την δημόσια εικόνα του είναι βραβευμένος για την αντιναρκωτική του δράση".
Επίσης, διέψευσε ότι έπαιρνε λεφτά η ΜΚΟ του κ. Δαραβίγκα από το υπουργείο Υγείας.
Ποιος είναι ο Γ. Δαραβίγκας
Ο κ. Δαραβίγκας εκτός από τις τηλεοπτικές εμφανίσεις του στην εκπομπή του Στέφανου Χίου, είναι ιδιοκτήτης δύο Φυσικοθεραπευτηρίων και ενός Πολυδύναμου Ιατρικού Κέντρου.
Είναι, επίσης, πρόεδρος του Πανελλήνιου Αντιναρκωτικού Αγώνα, ΜΚΟ που ίδρυσε το 1987.​
Η απόφαση του διορισμού
http://admin.nooz.gr/Uploads/daravigas116141apofasi.jpg
nooz.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: