Χειροκροτήματα και αποδοκιμασίες για τον «Ντον Τζοβάνι»


Χειροκροτήματα και αποδοκιμασίες για τον «Ντον Τζοβάνι» Δίχασε η σκηνοθεσία του Γιάννη Χουβαρδά στην πρώτη εφετινή παραγωγή της Εθνικής Λυρικής Σκηνής στο Ηρώδειο.Θερμάχειροκροτήματα...
αλλά και αποδοκιμασίες σφράγισαν την πολυαναμενόμενη πρεμιέρα του «Ντον Τζοβάνι» το βράδυ της Τετάρτης, 11 Ιουνίου στο Ηρώδειο η οποία δόθηκε στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών. Η σκηνοθεσία του Γιάννη Χουβαρδά που εστίασε στο βίαιο πρόσωπο του πρωταγωνιστικού ήρωα της όπερας του Μότσαρτ μέσα από μια σύγχρονη αισθητική, φάνηκε να διχάζει το κοινό αφού παράλληλα με τις επευφημίες και τα «μπράβο» ακούστηκαν και ηχηρά «ουουου»…Επρόκειτο για την πρώτη συνεργασία του μέχρι πρότινος καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου με την Εθνική Λυρική Σκηνή και ταυτόχρονα την πρώτη του σκηνοθεσία όπερας στην Ελλάδα.
Το μουσικό μέρος, αντίθετα, έτυχε καθολικής αποδοχής από τους πολυπληθείς θεατές που χειροκρότησαν θερμά τον μαέστρο Λουκά Καρυτινό αλλά και τους ερμηνευτές: τον Φράνκο Πομπόνι στον ρόλο του τίτλου , τον Χριστόφορο Σταμπόγλη ως Λεπορέλο τον Δημήτρη Καβράκο που ερμήνευσε τον Διοικητή, τον Αντώνη Κορωναίο (Ντον Οτάβιο), την Τσέλια Κοστέα (Ντόνα Ελβίρα), τον Πέτρο Μαγουλά (Μαζέτο) και την Μαρία Μητσοπούλου (Τσερλίνα). Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσε η διεθνώς καταξιωμένη σοπράνο Μυρτώ Παπαθανασίου στον ρόλο της Ντόνα Αννα η οποία αποθεώθηκε πανάξια, αφού πραγματοποίησε μια τω όντι σπουδαία εμφάνιση.
Οι επόμενες παραστάσεις του «Ντον Τζοβάνι» θα δοθούν στο Ηρώδειο στις 13,14 και 15 Ιουνίου.
ΒΗΜΑ