Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Τσίπρας προς βουλευτές: Φέτος δεν υπάρχει χρόνος για μπάνια

Τσίπρας προς βουλευτές: Φέτος δεν υπάρχει χρόνος για μπάνια Ομιλία στην πρώτη συνεδρίαση της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ μετά τις ευρωεκλογές. Τσίπρας προς βουλευτές: Φέτος δεν υπάρχει χρόνος για μπάνια...
Ζήτησε και προέβλεψε εκλογές για το φθινόπωρο  -  Κατήγγειλε παρασκήνιο συναλλαγών για την εκλογή  Προέδρου της Δημοκρατίας.
Ως ορόσημο στις πολιτικές εξελίξεις εμφάνισε την διαδικασία για την εκλογή του νέου Προέδρου της Δημοκρατίας την άνοιξη του 2015 ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης, μιλώντας στην πρώτη συνεδρίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας και των νεοεκλεγμένων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, μετά την τριπλή εκλογική αναμέτρηση της 25ης Μαΐου.
Ο κ. Τσίπρας προχώρησε σε βαριές καταγγελίες, που μάλλον έχουν προληπτικό χαρακτήρα, λέγοντας ότι βρίσκεται σε εξέλιξη ένα παζάρι γύρω από αυτή την εκλογή, με εξαγορά ψήφων.
«Κανένας λογικός άνθρωπος δεν θα θέλει να κάνει τον Τσιριμώκο» έριξε ωμά το καρφί του ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, θεωρώντας προφανώς ότι βολιδοσκοπούνται βουλευτές στο παρασκήνιο, πέραν των κοινοβουλευτικών ομάδων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, για να συναινέσουν στην προεδρική εκλογή και να μην οδηγηθεί η χώρα σε πρόωρες εθνικές εκλογές.
 «Το φετινό καλοκαίρι δεν υπάρχει χρόνος για μπάνια»
Ο κ. Τσίπρας ζήτησε και προέβλεψε εκλογές για το φθινόπωρο. «Φέτος δεν υπάρχει χρόνος για μπάνια. Η κοινοβουλευτική ομάδα πρέπει να είναι παρούσα, δεν θα είναι φέτος ένα χαλαρό καλοκαίρι, αλλά ένα προεκλογικό και κρίσιμο καλοκαίρι» είπε χαρακτηριστικά και έθεσε τους δύο δρόμους, που υπάρχουν για τους αμέσως επόμενους μήνες:
Ή το φθινόπωρο θα εφαρμοστούν νέα μέτρα και η διαπραγμάτευση του χρέους θα γίνει από τους εγκάθετους των δανειστών, που δεν τολμούν καν να πουν τη φράση «διαγραφή χρέους», ή θα υπάρξει νέα κυβέρνηση που θα διαπραγματευτεί με την άλλη πλευρά.
Ο κ. Τσίπρας ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης και εξέφρασε και πάλι την αντίθεσή του για την τοποθέτηση του Γιάννη Στουρνάρα στη διοίκηση της τράπεζας της Ελλάδας.
Προειδοποίησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν θα στρογγυλέψει τις ριζοσπαστικές του θέσεις για να γίνει αποδεκτοί από συντηρητικά στρώματα της κοινωνίας.
Για την εμπειρία των πρόσφατων εκλογικών αναμετρήσεων: «Δεν βγαίνουμε μόνο πιο δυνατοί, αλλά και πιο σοφοί από τις τελευταίες μάχες» σημείωσε ο κ. Τσίπρας επισημαίνοντας στα στελέχη του ότι «θα χρειαστεί να έχουμε στο μυαλό μας ότι το αριστερό ήθος και ανιδιοτέλεια πρέπει να συνυπάρχουν με την αποτελεσματικότητα και τη μαχητικότητα».

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: