Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

Συζήτηση για την παραχώρηση του πρώην ΨΝΠΟ στο ΤΑΙΠΕΔ

Με πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων Ψυχιατρικού Τομέα ΓΝ Κατερίνης.Ανοιχτή συζήτηση για την παραχώρηση του πρώην ΨΝΠΟ ..
στο ΤΑΙΠΕΔ. Ανοιχτή συζήτηση για την παραχώρηση του πρώην ΨΝΠΟ στο ΤΑΙΠΕΔ διοργανώνεται σήμερα το μεσημέρι στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας ύστερα από πρωτοβουλία του Σωματείου Εργαζομένων Ψυχιατρικού Τομέα του ΓΝ Κατερίνης..
Στόχος της εκδήλωσης είναι μεταξύ άλλων και η διατήρηση του φυσικού πλούτου, της πολιτιστικής και θρησκευτικής μας κληρονομιάς προς όφελος του κοινωνικού συμφέροντος.
Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
Χαρακτηριστικά η ανακοίνωση – κάλεσμα που εξέδωσε το Σωματείο αναφέρει:
90 χρόνων ιστορία στην ψυχική υγεία και 9 αιώνων θρησκευτικού πολιτισμού, θυσιάζονται στο βωμό του οικονομικού εξορθολογισμού και της βιωσιμότητας του δημόσιου χρέους. Η πολιτεία προχωρά στο ξεπούλημα δημόσιων εκτάσεων σε ιδιώτες επενδυτές, χωρίς να εξασφαλίζει το δημόσιο συμφέρον και να συμβάλλει στην ανάπτυξη του Νομού.
Το Ψυχιατρικό Νοσοκομείο Πέτρας Ολύμπου συμπληρώνοντας 79 χρόνια συνεχής παρουσία στο χώρο της Ψυχικής Υγείας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με την ιστορία της περιοχής. Από το 2004 και μετά, που μετασχηματίστηκε σε Δίκτυο, καταβάλλει προσπάθειες για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της Πέτρας Ολύμπου, υποβάλλοντας προτάσεις και Επιχειρησιακά Σχέδια στο Υπουργείο Υγείας, με γνώμονα τις κοινωνικές ανάγκες του πληθυσμού της ευρύτερης περιοχής, χωρίς όμως ΠΟΤΕ ΝΑ ΥΠΗΡΞΕ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ. Παράλληλα, λειτούργησε και λειτουργεί πάντα με αρχές κοινωνικής πολιτικής και όχι οικονομικού συμφέροντος. Στο δάσος του ΨΝΠΟ απασχολούνται οικογένειες κτηνοτρόφων, καλλιεργητές, μελισσοκόμοι, κυνηγοί, ζώντας αρμονικά και προστατεύοντας τη φύση. Ο Βυζαντινός Ιερός Ναός των Εισοδίων της Θεοτόκου αποτελεί μνημείο θρησκευτικής κληρονομιάς και τόπο λατρείας για τους ψυχικά ασθενείς και τους κατοίκους του Νομού.
Επειδή θεωρούμε ότι το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας δεν είναι μόνο θέμα των εργαζομένων του Ψυχιατρικού Τομέα, αλλά όλων των φορέων και πολιτών της Πιερίας και επειδή το ΨΝΠΟ και το δάσος του αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της ιστορίας αυτού του τόπου…
Σας καλούμε στην ανοιχτή συζήτηση που θα γίνει στο κτίριο της Περιφερειακής Ενότητας Πιερίας (αίθουσα Περιφερειακού Συμβουλίου 4ος όροφος) στις 12/06/2014, ημέρα Πέμπτη και ώρα 13:00 προκειμένου να διατηρήσουμε το φυσικό μας πλούτο, την πολιτιστική και θρησκευτική μας κληρονομιά προς όφελος του κοινωνικού συμφέροντος.
Το Διοικητικό Συμβούλιο του
Σωματείου Εργαζομένων Ψυχιατρικού Τομέα ΓΝ Κατερίνης (Πρώην ΨΝΠΟ)

Δεν υπάρχουν σχόλια: