Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Πρόσωπο έκπληξη ο βασικός υποψήφιος υπουργός Οικονομικών..

Ανασχηματισμός: Πρόσωπο έκπληξη ο βασικός υποψήφιος για υπουργός Οικονομικών.Ο αντικαταστάτης του Γ. Στουρνάρα ενδέχεται να...
μην είναι πολίτικο πρόσωπο, ή να είναι πρόσωπο που δεν είχε είχε ενεργό συμμέτοχη στην πολίτικη τα τελευταία δυο χρόνια..
Πρόσωπο έκπληξη φέρεται να είναι ο νούμερο "1" υποψήφιος αντικαταστάτης του Γιάννη Στουρνάρα στο υπουργείο Οικονομικών σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες για τον ανασχηματισμό που θα ανακοινωθεί πιθανότατα τη Δευτέρα νωρίς το απόγευμα.
Ενδέχεται να μην είναι πολιτικό πρόσωπο, ή να είναι πρόσωπο που δεν είχε είχε ενεργό συμμέτοχη στην πολίτικη τα τελευταία δυο χρόνια.
Ειδικότερα, στις πρώτες θέσεις της λίστας των υποψηφίων είναι ο ομογενής καθηγητής οικονομολόγος Νίκος Οικονομίδης (κάτω φωτό), φίλος του πρωθυπουργού.


Ο Νίκος Οικονομίδης ειναι Καθηγητής Οικονομικών στο Stern School of Business στο New York University, και Ιδρυτής και Εκτελεστικός Διευθυντής του NET Institute. Η έρευνά του εστιάζεται στα οικονομικά των αγορών δικτύων, ρύθμισης του ανταγωνισμού, δημόσιας οικονομικής πολιτικής, τηλεπικοινωνιών, και του Διαδικτύου. Έχει διδάξει στα Πανεπιστήμια Columbia και Stanford. Είναι Ιδρυτής και Εκτελεστικός Διευθυντής του NET Institute, http://www.NETinst.org, που είναι ενα παγκόσμιο σημείο αναφοράς στην έρευνα των οικονομικών των δικτύων και των βιομηχανιών και αγορών υψηλής τεχνολογίας. Ο δικτυακός του χώρος περί των οικονομικών των δικτύων http://www.stern.nyu.edu/networks/ κατατάχθηκε τέταρτος στον κόσμο στα οικονομικά απο το περιοδικό The Economist.
Έχει συμβουλεύσει την Federal Trade Commission (ΗΠΑ), τις κυβερνήσεις της Ελλάδας, Ιρλανδίας, Καναδά, Νέας Ζηλανδίας, και Πορτογαλίας, τους Γενικούς Εισαγγελείς της Νέας Υόρκης και του Τέξας, Ομοσπονδιακές Τράπεζες των ΗΠΑ, την Τράπεζα της Ελλάδας, χρηματιστήρια, και εταιρείες υψηλής τεχνολογίας και τηλεφωνίας.
Σημαντικές αλλαγές αναμένεται να σημειωθούν σε αρκετά υπουργεία, καθώς υπό μετακίνηση ή έξοδο φαίνεται πως είναι οι κύριοι Τσαυτάρης, Γεωργιάδης, Αρβανιτόπουλος και Μιχελάκης.
Στην κυβέρνηση φαίνεται να μπαίνουν η Νίκη Τζαβέλλα και η Σιλβάνα Ράπτη. Επίσης, για το νέο κυβερνητικό σχήμα ακούγονται τα ονόματα των Ανδρέα Λοβέρδου, Πάρη Κουκουλόπουλου, Άννας Ασημακοπούλου, Άρη Σπηλιωτόπουλου, Κώστα Μαρκόπουλου, Γιώργου Κουμουτσάκου και Οδυσσέα Κωνσταντινόπουλου.
Η ορκωμοσία αναμένεται την Τρίτη το πρωί, και μετά θα συνεδριάσει για πρώτη φορά το νέο υπουργικό συμβούλιο.
Εξάλλου, στα μέσα Ιουλίου θα «κλειδώσει» και το νέο πρόσωπο επιτρόπου στην Κομισιόν που θα αντικαταστήσει τη Μαρία Δαμανάκη.
Είπαν για τον ανασχηματισμό. «Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί
τον ανασχηματισμό ως πρόσχημα για να δείξει ότι αντιλήφθηκε το μήνυμα της κάλπης» ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει και τον ανασχηματισμό πριν ακόμη γίνει» απάντησε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδίκογλου στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου.
"Ούτε ο ανασχηματισμός της σημερινής κυβέρνησης, ούτε οι γέφυρες που ρίχνει η αξιωματική αντιπολίτευση σε δυνάμεις του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ, σηματοδοτούν αλλαγή πολιτικής υπέρ του λαού", εκτιμά με γραπτή δήλωσή του ο γγ. της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.
«Την ώρα που η ΝΔ ετοιμάζει τη νέα κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ, είναι σαφές ότι τα πρόσωπα σε τίποτε δεν μπορούν να αλλάξουν τις ισοπεδωτικές πολιτικές που υφίστανται οι Έλληνες πολίτες λόγω μνημονίων, δανειακών συμβάσεων και εκχώρησης εθνικής κυριαρχίας» υποστηρίζει ο εκπρόσωπος των ΑΝΕΛ Τέρενς Κουίκ. 




VIDEO
  • Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός 
  • Θέμα ωρών ο ανασχηματισμός
  • http://www.skai.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: