Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Το υπουργείο Οικονομικών «κλειδί» για τον ανασχηματισμό

samaras-venizelos Αύριο αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός το νέο κυβερνητικό σχήμα, με τις τελευταίες πληροφορίες να μιλούν για αντικατάσταση ..
του Γιάννη Στουρνάρα σε μια προσπάθεια να σηματοδοτηθεί χαλάρωση της οικονομικής πολιτικής. Μαραθώνιες συσκέψεις στο μέγαρο Μαξίμου χθες.
Στην τελική ευθεία για την ανακοίνωση του ανασχηματισμού βρίσκεται ο πρωθυπουργός, όπως φαίνεται και από την πολύωρη παραμονή του χθες στο μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε συνεχείς συσκέψεις με το επιτελείο του.
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Αντώνης Σαμαράς είχε χθες συχνή επικοινωνία και με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Ευάγγελο Βενιζέλο, που βρισκόταν στο Κάιρο και σήμερα αναμένεται στην Αθήνα.
Βασικός στόχος του πρωθυπουργού είναι, μέσω του ανασχηματισμού, να κερδίσει η κυβέρνηση χρόνο και να καταφέρει να ξεπεράσει τα επερχόμενα «εμπόδια», όπως η εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας. Πάντως, η προαναγγελία του ανασχηματισμού φούντωσε τα σενάρια, με την ονοματολογία να δίνει και να παίρνει, και δημιούργησε αναστάτωση στα υπουργεία.
ΣΥΡΙΖΑ: Πρόσχημα ο ανασχηματισμός
Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιεί τον ανασχηματισμό «ως πρόσχημα για να δείξει ότι αντιλήφθηκε το μήνυμα της κάλπης».
Απαντώντας, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Σίμος Κεδίκογλου, δήλωσε: «Κατανοούμε τη αγωνία του ΣΥΡΙΖΑ να κρατήσει τις εσωκομματικές ισορροπίες του και να συντηρήσει τεχνητά το κλίμα καθημερινών καταγγελιών. Τώρα καταγγέλλει και τον ανασχηματισμό πριν ακόμα γίνει… Ενόψει και της γιορτής του Αγίου Πνεύματος, ευχόμαστε καλή φώτιση».
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: