Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΡΑΦΕ ΣΒΗΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ..

 
ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟΣ ΓΡΑΦΕ ΣΒΗΝΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΣΟΥ ΛΕΙΠΕΙ... ΠΟΛΥ ΚΑΚΟ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ!!! Στην τελική ευθεία βρίσκεται..
η αναδιάρθρωση του υπουργικού συμβουλίου.Στόχος του πρωθυπουργού είναι να αλλάξει ο προφίλ της κυβέρνησης κάνοντάς το πιο φιλολαϊκό και επίσης να καταφέρει να διατηρήσει τις ισορροπίες με το συγκυβερνών ΠΑΣΟΚ.
Ο Α. Σαμαράς φέρεται να έχει έτοιμο τον βασικό κορμό της νέας κυβέρνησης, έχοντας ωστόσο ένα ερωτηματικό στη θέση του υπουργού των Οικονομικών.
Ο Γ. Στουρνάρας αποχωρεί μετά από δύο χρόνια από την οδό Νίκης και πηγαίνει μερικά μέτρα πιο κάτω και συγκεκριμένα στην Πανεπιστημίου για να αναλάβει την διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος.
Για το υπουργείο Οικονομικών ψάχνουν κάποιον με λαϊκό προφίλ και αποδοχή που να γνωρίζει από οικονομικά, αλλά να μπορεί να σταθεί και στις διαπραγματεύσεις στα όργανα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Ο πρωθυπουργός αφού δεν κατάφερε να αιφνιδιάσει με τον ανασχηματισμό, θα επιχειρήσει να το κάνει με τον νέο υπουργό Οικονομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες του Newsbomb.gr παρά τα όσα λέγονται και γράφονται, ο Αντ. Σαμαράς δεν έχει καταλήξει ακόμα στο πρόσωπο που θα διαδεχτεί τον Γ. Στουρνάρα στην οδό Νίκης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, έχει αρχίσει να κερδίζει έδαφος η άποψη να τοποθετηθεί στο υπουργείο αυτό ένας καθηγητής, ο οποίος βέβαια να απολαμβάνει της εμπιστοσύνης της τρόικας και –κυρίως- της γερμανικής κυβέρνησης!
Ήδη έχει βολιδοσκοπηθεί Έλληνας καθηγητής ο οποίος διδάσκει σε πανεπιστήμιο του εξωτερικού και αναμένεται η απάντησή του!
Είναι πιθανό να υπάρξουν εξελίξεις στις επόμενες ώρες…
Στο μπλοκάκι του Α. Σαμαρά βρίσκεται και το όνομα του στενού του συνεργάτη κ. Χρύσανθου Λαζαρίδη, τον οποίο εμπιστεύεται πολύ ο πρωθυπουργός, αλλά διατηρεί επιφυλάξεις ο Ευ. Βενιζέλος. 
Τι θα γίνει στα υπόλοιπα υπουργεία
Ιδιαίτερο βάρος θα πέσει και στο θέμα του υπουργείου Ανάπτυξης, από το οποίο όπως όλα δείχνουν θα αποχωρήσει ο Κ. Χατζηδάκης. Ο ίδιος φέρεται να διεκδικεί θέση επιτρόπου, όπως και η Ντόρα Μπακογιάννη, η οποία σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες δεν θα είναι στο νέο υπουργικό σχήμα.
Ποιοι ράβουν κοστούμια, ποιοι μένουν και ποιοι τα μαζεύουν...
Αμετακίνητοί από την κυβέρνηση θα είναι ο υπουργός Εξωτερικών Ευ. Βενιζέλος, ο υπουργός Άμυνας Δ. Αβραμόπουλος, ο υπουργός ΠΕΚΑ Γιάννης Μανιάτης, Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, Υποδομών Μ.Χρυσοχοΐδης, Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυριάκος Μητσοτάκης.
Με έξοδο από την κυβέρνηση φλερτάρουν οι Π.Παναγιωτόπουλος (Πολιτισμού), Κ. Αρβανιτόπουλος (Παιδείας), Γ. Μιχελάκης (Εσωτερικών), Μ.Βαρβιτσιώτη (Ναυτιλίας) και Αθανάσιος Τσαυτάρης (Αγροτικ΄ςη Ανάπτυξης). Βέβαιη θεωρείται η αποπομπή από το κυβερνητικό σχήμα του Άδ.Γεωργιάδη (Υγείας).
Στην κυβέρνηση φαίνεται να μπαίνουν οι Μάκης Βορίδης και Ανδρέας Λοβέρδος, όπως και ο Κ. Μαρκόπουλος, ενώ «παίζουν» δυνατά τα ονόματα της Άννας Μισέλ Ασημακοπούλου και του Κ. Κατσαφάδου για συμμετοχή στη νέα κυβέρνηση.
Συμμετοχή ενδέχεται να έχουν οι Π. Κουκουλόπουλος, Οδ. Κωνσταντινόπουλος και Γ.Κουτρουμάνης, ενώ συζητούνται προς αξιοποίηση οι Κυρ. Πιερρακάκης, Συλβάνα Ράπτη και Π.Καψής.

http://pierianews.com/

Δεν υπάρχουν σχόλια: