Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Ο Ισπανός, Νο.1 του παγκόσμιου ταμπλό Ραφαέλ Ναδάλ.

Σαρωτικός ο Ναδάλ.Ο Ισπανός, Νο.1 του παγκόσμιου ταμπλό Ραφαέλ Ναδάλ με μια επιβλητική εμφάνιση σκόρπισε τον Αντι Μάρεϊ..
σε 1 ώρα και 40 λεπτά (!) και με 3-0 σετ (6-3, 6-2, 6-1) προκρίθηκε για 9η φορά τα τελευταία 10 χρόνια στον τελικό του Roland Garros.
Ο Ναδάλ θα κηνυγήσει τον 14ο τίτλο του σε Grand Slam στην 20ή του παρουσία σε τελικό, όμως θα πρέπει να υπερκεράσει το εμπόδιο του Τζόκοβιτς, τον οποίο θα αντιμετωπίσει για 42η φορά.
Ο 28χρονος Ισπανός προηγείται με 22-19 του Νόλε, ο οποίος ωστόσο μετράει τέσσερις σερί νίκες επί του Ναδάλ με την τελευταία να έρχεται σε χωμάτινη επιφάνεια! 


Η "χρυσή βίβλος" του Ρολάν Γκαρός
O Ράφαελ Ναδάλ παραμένει ο πολυνίκης με διαφορά του Ρολάν Γκαρός με 9 κατακτήσεις μπροστά από τον Μπιορν Μποργκ με έξι.
Οι κατακτήσεις
9 φορές Ράφαελ Ναδάλ
6 φορές Μ
Τζόκοβιτς: «Θα προσπαθήσω του χρόνου» Ο Νόβακ Τζόκοβιτς στις δηλώσεις του μετά το τέλος του τελικού του Ρολάν Γκαρός αναγνώρισε την ανωτερότητα του Ράφα Ναδάλ.
«Θέλω να συγχαρώ τον Ράφα που κέρδισε για ένατη φορά το τουρνουά, είναι κάτι το εκπληκτικό.Υπάρχουν έντονα συναισθήματα και για μένα, ευχαριστώ την ομάδα μου, ο Ράφα ήταν ο καλύτερος στο κορτ σήμερα κα θέλω να του δώσω συγχαρητήρια» τόνισε ο Σέρβος που συνέχεισε:
«Θέλω να ευχαριστήσω το κοινό, που ήταν θαυμάσιο, μας δημιούργησε σε όλους ιδιαίτερα συναισθήματα, τους ευχαριστώ όλους. Ευχαριστώ όλους στην ομάδα μου, δεν κατάφερα να κερδίσω φέτος, θα προσπαθήσουμε του χρόνου, θέλω να το κερδίζω μία φορά στην καριέρα».πιορν Μποργκ
3 φορές Ματς Βιλάντερ, Ιβάν Λεντλ, Γκουστάβο Κουέρτεν
2 φορές Γιαν Κόντες, Τζιμ Κούριερ, Σέρχι Μπρουγκέρα
1 φορά Κεν Ρόουζγουολ, Ροντ Λέιβερ, Αντρές Χιμένο, Ίλιε Ναστάσε, Αντριάνο Πανάτα, Γκιγέρμο Βίλας, Γιανίκ Νοά, Μάικλ Τσανγκ, Αντρές Γκόμες, Τόμας Μούστερ, Γεβγκένι Καφέλνικοφ, Κάρλος Μογιά, Αντρέ Αγκάσι, Άλμπερτ Κόστα, Χουάν Κάρλος Φερέρο, Γκαστόν Γκαούντιο, Ρότζερ Φέντερερ .
http://www.metropolisradio.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια: