Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Άγρια σύγκρουση Κωνσταντοπούλου-Τριαντάφυλου για Ξηρό

Άγρια σύγκρουση Κωνσταντοπούλου-Τριαντάφυλου για τον Ξηρό Άγρια σύγκρουση Κωνσταντοπούλου-Τριαντάφυλου για τον Ξηρό.Μ. Ταμήλος προς Κ. Τριαντάφυλλο: Άμα δεν τα βγάζεις πέρα μαζί της τι της ..
χώνεσαι; Στην Βουλή έφτασε η αντιπαράθεση κυβέρνησης – ΣΥΡΙΖΑ με αφορμή την υπόθεση του ισοβίτη Σάββα Ξηρού, με την βουλευτή του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης Ζωή Κωνσταντοπούλου να επιτίθεται στον βουλευτή του συγκυβερνώντος ΠαΣοΚ Κων. Τριαντάφυλλο λέγοντάς του ότι «την μεγαλύτερη τρομοκρατία στον απλό λαό την ασκεί η δική σας κυβέρνηση» και εκείνον να κατηγορεί τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «καλύπτει έναν τρομοκράτη».

Η «κόντρα» ανάμεσά τους πήρε χαρακτήρα άγριας σύγκρουσης η οποία σε πολιτικό επίπεδο άγγιξε τα άκρα, ενώ οδήγησε και σε καβγά μεταξύ του κ. Τριαντάφυλλου και του προέδρου της Επιτροπής Δημόσιας Τάξης, Δημόσιας Διοίκησης και Δικαιοσύνης Μ. Ταμήλου ο οποίος έκλεισε την επίμαχη συνεδρίαση ενώ οι δυο βουλευτές συνέχιζαν να αντιπαρατίθενται σφοδρά. Μάλιστα μετά την λήξη της συνεδρίασης ο κ. Τριαντάφυλλος φέρεται έξαλλος να ζήτησε από τον κ. Ταμήλο να παραιτηθεί και εκείνος, σύμφωνα με αυτήκοους μάρτυρες, του απάντησε: Τι θέλεις; Να γίνω Μαρκογιαννάκης; Άμα δεν μπορείς να τα βγάλεις πέρα μαζί της τι της χώνεσαι; Θα τσακωθώ εγώ με την Κωνσταντοπούλου για να κάνω τα δικά σου παιχνίδια;.   

Νωρίτερα οι αιχμές που διατύπωσε ο κ. Τριαντάφυλος για την πρωτοβουλία των δυο βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Τ. Κουράκη και Βασιλικής Κατριβάνου να καταθέσουν ως μάρτυρες υπεράσπισης του Σάββα Ξηρού στο αίτημά του να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής του στο σπίτι του πατέρα του στην Χαλκιδική επικαλούμενος ανήκεστο βλάβη της υγείας του, προκάλεσαν την αντίδραση της κυρίας Κωνσταντοπούλου η οποία είπε ότι το κόμμα της δεν συγχέει τα υπερασπιστικά δικαιώματα του κάθε κατηγορουμένου με την καταδίκη πράξεων κατά της ζωής. Επίσης είπε ότι η στοχοποίηση και η βάφτιση όλων ως τρομοκρατών έχει οδηγήσει στο να κατηγορεί η κυβέρνηση κάποιους ως τρομοκράτες ενώ έχουν αθωωθεί πέντε φορές, ενώ επικαλέστηκε και την καταδικαστική απόφαση του ευρωπαϊκού δικαστηρίου ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

Εκεί παρενέβη ο κ. Τριαντάφυλλος προκαλώντας την βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ: «Πείτε μας για τον κ. Ξηρό». Η κυρία Κωνσταντοπούλου του απάντησε ότι «την μεγαλύτερη τρομοκρατία στον απλό λαό την ασκεί αυτή η κυβέρνηση», ενώ χαρακτήρισε «προβοκατόρικη» την παρέμβασή του: «Ούτε θα υπαναχωρήσουμε στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων ούτε θα χάσουμε την πυξίδα μας. Σε αυτή τη χώρα κουκούλες δεν φόρεσε ποτέ η Αριστερά. Αλλού αυτές οι αναφορές. Σε αυτούς με τους οποίους συμπράττετε», του είπε. Μάλιστα κατηγόρησε τον κ. Τριαντάφυλλο ότι «επαναλαμβάνετε τις πρακτικές της περιόδου που η ΝΔ κατηγορούσε το ΠαΣοΚ ως 17Ν».

«Δεν θα πήγαινε κανείς βουλευτής του ΠαΣοΚ να υπερασπιστεί τρομοκράτη. Δεν υπήρξε ούτε στην ιστορία του Συνασπισμού και της ανανεωτικής αριστεράς κάποιος να έχει σχέση με αυτές τις ιστορίες», της απάντησε εκείνος, ενώ η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ του είπε: «Ποιες ιστορίες; Εδώ μιλάμε για 93% αναπηρία. Τι θέλετε να πεθάνει στη φυλακή; Οι δυο βουλευτές κατέθεσαν για μια αίτηση ανθρώπινης μεταχείρισης. Υπάρχει καταδικαστική απόφαση από το ευρωπαϊκό δικαστήριο δικαιωμάτων του ανθρώπου. Θα ταυτίσετε την υπεράσπιση των δικαιωμάτων με την τρομοκρατία; Τότε το ευρωπαϊκό δικαστήριο ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι τρομοκράτες». Υποστηρίζοντας την στάση των συναδέλφων της είπε ότι ο κ. Κουράκης και η κυρία Κατριβάνου είναι μόνιμα μέλη της Επιτροπής της Βουλής για το σωφρονιστικό σύστημα. Και πρόσθεσε απευθυνόμενη προς τον βουλευτή του ΠαΣοΚ: «Θέλετε να σπεκουλάρετε πάνω σε αυτό. Είναι ανιστόρητα αυτά που λέτε. Με το πρόσχημα της τρομοκρατίας έχουν γίνει διώξεις και σε δικά σας μέλη και υψηλά ιστάμενους του ΠαΣοΚ».

Ο κ. Τριαντάφυλλος της απάντησε ότι «τα τελευταία 50 χρόνια κανένα στέλεχος δημοκρατικού κόμματος δεν έχει πάει υπερασπιστής κανενός τρομοκράτη» και ότι για πρώτη φορά πήγαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. «Δεν έχει καμία σχέση με την εκτέλεση μιας απόφασης του ευρωπαϊκού δικαστηρίου. Είναι απαράδεκτο να καλύπτετε έναν τρομοκράτη», της είπε.

Και η κυρία Κωνσταντοπούλου του αντέτεινε: «Είστε άξιος συνεργάτης των πρωτεργατών αυτής της σπίλωσης. Άξιος ο μισθός σας. Κάθε φορά που συκοφαντείτε έναν πολιτικό χώρο θα παρεμβαίνω και θα σας επαναφέρω στην τάξη της πραγματικότητας». Ο βουλευτής του ΠαΣοΚ ζήτησε ξανά τον λόγο από τον προεδρεύοντα για να πει: «Αυτό που λέει ΄΄άξιος ο μισθός σας΄΄ θυμίζει την νεοναζιστική Χρυσή Αυγή». «Εσείς υποδαυλίζετε την Χρυσή Αυγή», του απάντησε η κυρία Κωνσταντοπούλου, ενώ εκείνος ζήτησε από τον πρόεδρο της Επιτροπής να την ανακαλέσει στην τάξη. «Το έκανα πολλές φορές και σε εκείνην και σε εσάς. Ο χρόνος τελείωσε. Η συνεδρίαση θεωρείται λήξασα», είπε ο κ. Ταμήλος απηυδισμένος από την «κόντρα» μεταξύ τους, ενώ νωρίτερα είχε εμπλακεί και ο βουλευτής της ΝΔ Β. Υψηλάντης κατηγορώντας την κυρία Κωνσταντοπούλου ότι θέλει να επαναφέρει εμφυλιοπολεμικές καταστάσεις. «Υπάρχουν θύματα της τρομοκρατίας, που δεν μπορούν να μιλήσουν», της είπε ενώ εκείνη του απάντησε ότι «αυτό τον λαϊκισμό δεν τον χρησιμοποίησαν ούτε οι συνήγοροι των θυμάτων των τρομοκρατών».
ΤΟ ΒΗΜΑ
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: