Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Επίσκεψη Σύριων Μητροπολιτών στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους

Επίσκεψη Σύριων Μητροπολιτών στην Ιερά Μητρόπολη Κίτρους.Και Αρχιερατικό Συλλείτουργο. Το Σαββατοκύριακο 14-15 Ιουνίου επισκέφθηκαν την..
Ιερά Μητρόπολη Κίτρους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σάο Πάολο (Βραζιλίας) κ. Δαμασκηνός και ο Θεοφιλέστατος Βοηθός του Επίσκοπος Εδέσσης (Συρίας) κ. Ρωμανός, ελληνομαθείς Αρχιερείς του Πατριαρχείου Αντιοχείας.
Οι ξένοι Ιεράρχες ευρισκόμενοι στη Β. Ελλάδα, προκειμένου να μεταβούν στο Άγιον Όρος, επισκέφθηκαν την Κατερίνη, για να συγχαρούν τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο, με την ευκαιρία της πρόσφατης αναδείξεώς του σε Μητροπολίτη Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος.
 
Τους Αντιοχειανούς Αρχιερείς υποδέχθηκε με εγκαρδιότητα ο οικείος Ιεράρχης κ. Γεώργιος, ο οποίος τους ξενάγησε στο Επισκοπείο και σε Ιερούς Ναούς της περιοχής.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας οι φιλοξενούμενοι Ιεράρχες, συνοδευόμενοι από τον Σεβασμιώτατο κ. Γεώργιο και συνεργάτες του, παραβρέθηκαν σε Γιορτή Νεολαίας, που διοργάνωσε η Ενορία Αγίας Άννας Κατερίνης με τη συμμετοχή πλήθους νέων.
Η Γιορτή Νεολαίας διοργανώθηκε με την ευκαιρία λήξης των σχολικών μαθημάτων και των κατηχητικών συνάξεων.
Ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος καλωσόρισε τους ξένους κληρικούς, τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους και τους κάλεσε να ευλογήσουν τους συγκεντρωμένους νέους, ενώ προέτρεψε τους τελευταίους να κάνουν τρόπο ζωής τον λόγο του Θεού και να μετέχουν στα Μυστήρια και τη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας.
Την επομένη, Κυριακή των Αγίων Πάντων 15 Ιουνίου, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Θείας Αναλήψεως Κατερίνης, τελέστηκε Αρχιερατικό Συλλείτουργο ιερουργούντων των παραπάνω Αρχιερέων.
Ομιλώντας κατάλληλα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, αναφέρθηκε στη σημασία της εορτής των Αγίων Πάντων. Επίσης, ευχήθηκε σύντομα να ακουστούν τα καλά νέα της απελευθέρωσης του απαχθέντος Ιεράρχου της Αντιοχειανής Εκκλησίας.
Ο Μητροπολίτης κ. Δαμασκηνός αντιφωνώντας ευχαρίστησε την τοπική Εκκλησία για τη θερμή υποδοχή και τη φιλοξενία, ενώ δεν παρέλειψε να τονίσει ότι η παρουσία του Αγίου Πνεύματος είναι ζωντανή στην Εκκλησία τόσο με την μαρτυρία της αγιότητας όσο και στις σχέσεις μεταξύ των πιστών.
Πριν την απόλυση της Θ. Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος απηύθυνε υιϊκές και θερμές ευχές, τόσο τις προσωπικές του όσο και του εκκλησιάσματος, προς τον εορτάζοντα Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο.
Τέλος, ευχήθηκε καλή δύναμη και επιτυχία στο ευθυνοφόρο έργο του στον παριστάμενο νέο Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων Κων. Κουκοδήμο, Βουλευτή Πιερίας.
http://www.pierikoiantilaloi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: