Τετάρτη 18 Ιουνίου 2014

Ο κκ.ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΑΠΟΣΤΟΛΟ ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ



http://t2.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcTClI8q89nFKrXhaeXo-IKCsQW6qDQ7mzjxiRSKJqiA21pon0yvUAΟ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑΤΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ κ. κ. ΑΝΘΙΜΟΣ ΣΤΟΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ.
. ΑΠΟΣΤΟΛΟ  ΤΖΙΤΖΙΚΩΣΤΑ.. 
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ

  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ  17/6/2014





Τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο δέχθηκε σήμερα ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας στο γραφείο του στην Περιφέρεια, στο πλαίσιο εθιμοτυπικής επίσκεψης.

«Με μεγάλη χαρά υποδέχθηκα σήμερα τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο. Η επίσκεψη του Παναγιωτάτου Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμου είναι η πρώτη επίσημη επίσκεψη που δέχομαι μετά τις εκλογές η οποία κατά τους τύπους θα έπρεπε να γίνει μετά την 1η Σεπτεμβρίου, οπότε και αναλαμβάνουμε τη νέα μας θητεία. Ωστόσο, πραγματοποιείται σήμερα, διότι εμείς τηρούμε όσα υποσχεθήκαμε στους συμπολίτες μας προεκλογικά, ότι δεν θα χαθεί ούτε μία ημέρα. Έτσι, λοιπόν, αμέσως μετά τις εκλογές, συνεχίζουμε το έργο μας με τον ίδιο, αμείωτο ρυθμό και ανεξάρτητα από το γεγονός ότι η ορκωμοσία θα γίνει τέλη Αυγούστου», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας υποδεχόμενος τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη κ.κ. Άνθιμο, τον οποίο ευχαρίστησε για την αγαστή συνεργασία που έχει εδραιωθεί μεταξύ ΠΚΜ και Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.

            Στο επίκεντρο της συνάντησης τέθηκε ο τομέας της προνοιακής πολιτικής και της κοινωνικής αλληλεγγύης, όπου η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας και η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης έχουν αναπτύξει συγκεκριμένες δράσεις και συνέργειες με στόχο την ανακούφιση των ατόμων που βιώνουν έντονα τις επιπτώσεις της οικονομικής κρίσης.

«Με τον Παναγιώτατο συζητήσαμε θέματα που άπτονται της συνεργασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας και της Ιεράς Μητροπόλεως Θεσσαλονίκης, τα οποία εστιάζονται σε δύο βασικούς άξονες του πολιτικού μας σχεδιασμού: Αφενός στην αξιοποίηση πόρων από τα ευρωπαϊκά προγράμματα, δηλαδή το τρέχον ΕΣΠΑ και το νέο ΣΕΣ 2014-2020, και αφετέρου στο ευαίσθητο ζήτημα της κοινωνικής αλληλεγγύης. Εξάλλου, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, θεμελιώδης πυλώνας της πολιτικής μας για τα επόμενα πέντε χρόνια είναι η δημιουργία δομών καταπολέμησης της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Για πρώτη φορά, η διαχείριση σημαντικών κονδυλίων από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο περνά στις αιρετές Περιφέρειες. Είμαστε αποφασισμένοι να τα αξιοποιήσουμε στο έπακρο και με ορθολογικό τρόπο, πάντα σε συνεργασία με τους κοινωνικούς φορείς και φυσικά με την Εκκλησία, προκειμένου να υλοποιήσουμε έργα και δράσεις προς όφελος των συμπολιτών μας», υπογράμμισε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε η εξέλιξη του έργου του Χαρισείου Γηροκομείου Θεσσαλονίκης,  που υλοποιείται από την ΠΚΜ, με χρηματοδότηση του ΕΣΠΑ και βρίσκεται σε στάδιο ολοκλήρωσης. Ταυτόχρονα, διερευνήθηκε η πιθανότητα έναρξης ενός νέου έργου  που, όπως τόνισε ο κ. Τζιτζικώστας  «έχει οραματιστεί η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και ο Παναγιώτατος. Πρόκειται για ένα σπουδαίο έργο κοινωνικής φροντίδας, για το οποίο, όμως, χρειάζεται να αναμείνουμε τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με τον προσδιορισμό των αξόνων του νέου ΕΣΠΑ».

Ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας διαβεβαίωσε τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμο για τη βούληση της ΠΚΜ να συνεχίσει να στηρίζει τις δράσεις που αναπτύσσει η Μητρόπολη Θεσσαλονίκης και τον συνεχάρη για το πολύτιμο κοινωνικό έργο που επιτελεί. «Η Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης προσφέρει εξαιρετικά  σημαντικό κοινωνικό έργο, με χιλιάδες συσσίτια ημερησίως, με ιδρύματα, με οικοτροφεία και ως Περιφέρεια  δηλώνουμε έμπρακτα την αρωγή και τη συμπαράστασή μας σε αυτό», κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας.

Από την πλευρά του ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος ευχαρίστησε θερμά τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα για την υποδοχή καθώς και για την εποικοδομητική συνεργασία μεταξύ των δύο φορέων. Παράλληλα τον ευχαρίστησε για την καταλυτική συνδρομή της ΠΚΜ σχετικά με την αποπεράτωση του Χαρίσειου Γηροκομείου και τον ενημέρωσε διεξοδικά για την ανέγερση του Μακεδονικού Μελάθρου, ένα έργο που αφορά στην αποκατάσταση των χρονίως πασχόντων και των ΑΜεΑ.

Ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ.κ. Άνθιμος συνεχάρη τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, του ευχήθηκε καλή δύναμη στη νέα του θητεία και του χάρισε μια κεντημένη εικόνα του Αγίου Δημητρίου, υπογραμμίζοντας με αυτόν τον τρόπο τη συνεισφορά της ΠΚΜ στην ενίσχυση του θρησκευτικού τουριστικού ρεύματος στην Κεντρική Μακεδονία. 





Ευχαριστούμε για τη συνεργασία

Γραφείο Τύπου

Δεν υπάρχουν σχόλια: