Κυριακή 1 Ιουνίου 2014

Βενιζέλος καλεί ΔΗΜΑΡ, Ποτάμι, παλιό ΠΑΣΟΚ, Σημίτη, Παπανδρέου... Για την κεντροαριστερά



Γενικό προσκλητήριο προς όσους πιστεύουν στην σοσιαλδημοκρατία, από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, ενόψει του ιδρυτικού συνεδρίου της Κεντροαριστεράς. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Σε... συνέντευξή του στο «Έθνος της Κυριακής» ο Ευάγγελος Βενιζέλος τονίζει ότι «σημασία έχει η ιδέα του ιδρυτικού συνεδρίου και η πορεία προς αυτό να γίνει ένα πολύ μεγάλο βήμα διαλόγου ανάμεσα σε όλους όσοι πιστεύουν στην ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία, στην ευρωπαϊκή Κεντροαριστερά της ευθύνης, αλλά κυρίως...
ανάμεσα στην πολιτική έκφραση της Κεντροαριστεράς και την κοινωνία». Μάλιστα, σε ερώτηση αν η ηγεσία της παράταξης θα είναι ηγεσία ΠΑΣΟΚ, δηλαδή του ίδιου, ο κ. Βενιζέλος απαντά ότι δεν αναλαμβάνει πρωτοβουλίες οι οποίες έχουν στο επίκεντρό τους τον εαυτό του και τον ρόλο του.

Σε ερώτηση εάν θα καλέσει τους δύο πρώην πρωθυπουργούς Κ. Σημίτη και Γ. Παπανδρέου να καταθέσουν τις απόψεις τους, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σημειώνει ότι «αυτή η πρόσκληση είναι διαρκής και αυτονόητη», ενώ σε παρόμοια ερώτηση για πρώην στελέχη όπως ο Αλέκος Παπαδόπουλος, η Βάσω Παπανδρέου και ο Δημήτρης Ρέππας, ο κ. Βενιζέλος απαντά: «Τους πάντες. Αλίμονο».

Σχετικά με το συνέδριο, αν επιδιώκεται η συμμετοχή στελεχών ή και κομμάτων, τονίζει ότι «το συνέδριο είναι από μόνο του μια ανοικτή πρόσκληση, με σεβασμό σε όλους», ενώ για τη ΔΗΜΑΡ επισημαίνει ότι ισχύει η πρόταση προς το κόμμα συνολικά, για τη «μετεκλογική δυσκολία» του οποίου «δεν επιχαίρουμε».

Αναφερόμενος στο «Ποτάμι», ο κ. Βενιζέλος χαρακτηρίζει «πολύ σημαντικό το γεγονός ότι για πρώτη φορά το Ποτάμι, στο επίπεδο του Ευρωκοινοβουλίου, δήλωσε μια ταυτότητα. Και είναι θετικό το γεγονός ότι επέλεξε την ένταξη στην Ομάδα των Ευρωπαίων Δημοκρατών και Σοσιαλιστών» στην οποία ανήκει το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα, άρα και το ΠΑΣΟΚ με την Ελιά. «Σύμφωνα με τους κανόνες λειτουργίας της Ομάδας, η κάθε εθνική αντιπροσωπεία λειτουργεί με ένα βαθμό συντονισμού και ενότητας. Εμείς είμαστε έτοιμοι να το κάνουμε αυτό και θέλω να ελπίζω ότι αυτό εκ των πραγμάτων θα ανοίξει τον δρόμο κοινών δράσεων και πρακτικών», αναφέρει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Σχολιάζοντας το εκλογικό αποτέλεσμα ως προς την Κεντροαριστερά, ο κ. Βενιζέλος εκτιμά: «Οι πολίτες θέλησαν να διασφαλιστεί η προοδευτική σταθερότητα, δηλαδή να ολοκληρωθεί η προσπάθεια εξόδου από την κρίση με ασφάλεια, παράλληλα με μέτρα αποκατάστασης κοινωνικής δικαιοσύνης. Ταυτόχρονα, υπέδειξαν την ανάγκη συσπείρωσης της Κεντροαριστεράς της ευθύνης και είπαν σε όσους απέρριπταν τις προτάσεις μας ότι τώρα πρέπει να τις ξανασκεφτούν, με μεγαλύτερο σεβασμό προς τον ρόλο του ΠΑΣΟΚ και της Ελιάς».

Από enet/http://greki-gr.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: