Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Πειραιάς: έρευνα μετά τις καταγγελίες

Ο υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό «Μας ενώνει ο Πειραιάς» Βασ. Μιχαλολιάκος και ο υποψήφιος με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» Γ. Μώραλης θα αναμετρηθούν εκ νέου την προσεχή Κυριακή.
Ο υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό «Μας ενώνει ο Πειραιάς» Βασ. Μιχαλολιάκος και ο υποψήφιος με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» Γ. Μώραλης θα αναμετρηθούν εκ νέου την προσεχή...
Κυριακή.
Πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας ομάδας της Γ΄ Εθνικής κατηγορίας, ο οποίος διατηρεί στενούς δεσμούς με οργανωμένους οπαδούς και τη διοίκηση του Ολυμπιακού, συμμετείχε, σύμφωνα με στοιχεία που έχει στη διάθεσή της η ΕΛ.ΑΣ., στην ομάδα ατόμων που επιτέθηκε φραστικά, απόγευμα Κυριακής, σε εκλογικούς αντιπροσώπους και στον υποψήφιο δήμαρχο με τον συνδυασμό «Μας ενώνει ο Πειραιάς» Βασ. Μιχαλολιάκο, σε εκλογικό κέντρο του Πειραιά. Ο υποψήφιος δήμαρχος με τον συνδυασμό «Μας ενώνει ο Πειραιάς» Βασ. Μιχαλολιάκος και ο υποψήφιος με τον συνδυασμό «Πειραιάς Νικητής» Γ. Μώραλης θα αναμετρηθούν εκ νέου την προσεχή Κυριακή. Αυτό προκύπτει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «Κ», από τα έγγραφα - αναφορές αρμοδίων αξιωματικών της ΕΛ.ΑΣ. που διαβιβάστηκαν στην Εισαγγελία Πειραιά, στο πλαίσιο της έρευνας που διεξάγεται για τις καταγγελίες του κ. Μιχαλολιάκου και του έτερου υποψηφίου δημάρχου Πειραιά Θ. Δρίτσα. Το συγκεκριμένο λεκτικό επεισόδιο, που σημειώθηκε στις 6 μ.μ. της Κυριακής στο εκλογικό κέντρο της οδού Τζαβέλλα στην Καστέλλα, μεταξύ υποστηρικτών των συνδυασμών «Πειραιάς Νικητής» του κ. Γ. Μώραλη και «Μας Ενώνει ο Πειραιάς» του κ. Μιχαλολιάκου είναι το μόνο από τα καταγγελλόμενα περιστατικά που έχει επισήμως καταγραφεί από την ΕΛ.ΑΣ.
Σύμφωνα με την έγγραφη αναφορά των αρμοδίων αξιωματικών, έπειτα από διαπληκτισμό μεταξύ αντιπροσώπων των δύο συνδυασμών στο εκλογικό κέντρο της οδού Τζαβέλλα, έσπευσε στο σημείο ο κ. Μιχαλολιάκος συνοδευόμενος από ομάδα περίπου 15 ατόμων και είχε φραστικό επεισόδιο με υποστηρικτές της υποψηφιότητας του κ. Μώραλη. Της ομάδας αυτής φέρεται αρχικά να ηγείτο ο πρώην ποδοσφαιρικός παράγοντας ομάδας που αγωνίζεται φέτος στη Γ΄ Εθνική, ενώ λίγα λεπτά μετά στο σημείο έσπευσε και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός και υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Β. Μαρινάκης, συνοδευόμενος από δέκα άτομα. Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., κατά τη διάρκεια του επεισοδίου ο κ. Μιχαλολιάκος φώναζε προς τους πολιτικούς του «αντιπάλους» «να φύγει ο υπόκοσμος», ενώ ύστερα από έντονο διάλογο μεταξύ των κ. Μιχαλολιάκου και Μαρινάκη, η ένταση εκτονώθηκε.

Σημειώνεται ότι παρά το πλήθος των καταγγελιών στην Εισαγγελία Πειραιά των κ. Μιχαλολιάκου και Δρίτσα σχετικά με τη δράση μελών και υποστηρικτών του συνδυασμού Μώραλη, στην αναφορά του ο επικεφαλής αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. καταλήγει ότι «κανένα συμβάν δεν παραβίασε την εκλογική διαδικασία». Σύμφωνα πάντως με όσα κατήγγειλαν προφορικώς άτομα που βρίσκονται κοντά στους κ. Μιχαλολιάκο και Δρίτσα, από το μεσημέρι της Κυριακής και μέχρι να κλείσουν οι κάλπες άτομα με ομοιόμορφο, μαύρο ντύσιμο, άλλοι κινούμενοι με μηχανές και άλλοι πεζή, πραγματοποιούσαν «δυναμικές» παρεμβάσεις υπέρ της υποψηφιότητας του κ. Μώραλη απειλώντας και εξυβρίζοντας σε ορισμένες περιπτώσεις μέλη και υποστηρικτές αντίπαλων συνδυασμών. Κατά τις μαρτυρίες - καταγγελίες που, ωστόσο, δεν είναι εφικτό να επιβεβαιωθούν, επρόκειτο για οργανωμένους οπαδούς του Ολυμπιακού και υποστηρικτές της Χ.Α.

Στην Εισαγγελία Πειραιά καταγγέλθηκε επιπλέον ότι τη νύχτα του Σαββάτου προς Κυριακή, άγνωστα άτομα κόλλησαν (κατά παράβαση της νομοθεσίας) έξω από εκλογικά κέντρα και σε άλλα σημεία της πόλης αφίσα που απεικονίζει τον κ. Μιχαλολιάκο με κασκόλ του Παναθηναϊκού και σύνθημα «καμία ψήφο στους εχθρούς του Θρύλου, ούτε μία ψήφος στον αντιολυμπιακό δήμαρχο». Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., δεν εντοπίστηκαν αφίσες που να επιβεβαιώνουν τα καταγγελλόμενα. Ο κ. Μιχαλολιάκος φέρεται χθες να είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, τον υπουργό Δημόσιας Τάξης Ν. Δένδια και τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ. Δ. Τσακνάκη ζητώντας την απομάκρυνση του επικεφαλής αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. στον Πειραιά.

Ο κ. Μώραλης από την πλευρά του χαρακτήρισε εκ νέου χθες «ψευδείς και συκοφαντικές» τις καταγγελίες εις βάρος του συνδυασμού του και επιτέθηκε με σφοδρότητα κατά του κ. Μιχαλολιάκου. «Στη μνήμη όλων μας είναι εκπρόσωπος των Ρέιντζερς, των Κενταύρων και άλλων τέτοιων μορφωμάτων που δυσκολεύομαι ακόμα και να αναφέρω. Οι προβοκάτσιες αυτές είναι πρακτικές ξεπερασμένες και οι πολίτες δεν τις εμπιστεύονται, τις ξεπερνούν», είπε.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: