Τρίτη 20 Μαΐου 2014

Σαμαράς: «Πάω αμέσως σε εκλογές αν...»

Σαμαράς: «Πάω αμέσως σε εκλογές αν...»
Του Κώστα Χαρδαβέλλα
Μία σκληρή παρτίδα πόκερ θα παιχτεί αυτή την εβδομάδα μεταξύ Σαμαρά-Τσίπρα εν όψει των εκλογών της ερχόμενης Κυριακής, που έχουν χαρακτήρα ...
δημοψηφίσματος για τον ΣΥΡΙΖΑ.
Ρισκάροντας τα πάντα –ακόμα και την παραμονή του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ- έριξε αργά χθες το βράδυ στην πολιτική σκακιέρα, το κάθετο αυτό δίλημμα στους Έλληνες ψηφοφόρους: ναι ή όχι στην κυβέρνηση Σαμαρά. Και η απάντηση Σαμαρά ήρθε σήμερα τα ξημερώματα, όταν ανακοίνωσε στους συνεργάτες του: «Δεν θα αφήσουμε τον Τσίπρα να έχει την πρωτοβουλία των πολιτικών κινήσεων. Πάμε αμέσως σε εκλογές, αν τα αποτελέσματα της Κυριακής δεν είναι θετικά για την κυβέρνηση».
Η πολιτική διαχείριση του χθεσινού αποτελέσματος γίνεται με εντελώς διαφορετικούς όρους από τα επιτελεία ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ.
Με χαμηλούς τόνους, χωρίς μεγαλοστομίες, υποδέχτηκε ο πρωθυπουργός το χθεσινό αποτέλεσμα και έτσι θα προχωρήσει μέχρι την ερχόμενη Κυριακή, εμφανίζοντας όμως και μία σκληρή και αποφασισμένη στάση, ακόμα και για κήρυξη πρόωρων εκλογών, απέναντι στις επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ.
Με πανηγυρισμούς, ελεγχόμενους όμως, υποδέχτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ το χθεσινό αποτέλεσμα καλλιεργώντας και ένα κλίμα νίκης στην οπωσδήποτε πολιτική αναμέτρηση της ερχόμενης Κυριακής.
Μετά τη χθεσινή παταγώδη αποτυχία των δημοσκοπήσεων, κανείς πια δεν ενδιαφέρεται για αυτές και τα περισσότερα κόμματα ξεκίνησαν από σήμερα «εσωτερικές δημοσκοπήσεις» με τα μέλη τους να ξεχύνονται στην Αθήνα και στα μεγάλα αστικά κέντρα σε όλη τη χώρα.
Read more: http://www.newsbomb.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: