Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Σαμαράς: "Κανείς δεν θα μας πάει πίσω"


Για το τέλος της περιόδου των μνημονίων, των θυσιών και της ανεργίας έκανε λόγο ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, σε ομιλία του το βράδυ της Πέμπτης από τη Θεσσαλονίκη.
Ο κ. Σαμαράς έκανε....
ιδιαίτερη αναφορά στη επίτευξη του πρωτογενούς πλεονάσματος, που δίνει όπως είπε τη δυνατότητα στη χώρα να βγάλει τη χρονιά χωρίς δανεικά, ενώ προανήγγειλε στα τέλη του 2015 η Ελλάδα δεν θα χρειάζεται δανεικά ούτε για να πληρώνει τους προηγούμενους τόκους, αλλά και ότι εφέτος το φθινόπωρο θα έχει τακτοποιηθεί πλήρως και το χρέος.
Παράλληλα, υπογράμμισε ότι η Ελλάδα βγήκε στις αγορές πολύ νωρίτερα απ' ό,τι όλοι περίμεναν και οι αγορές "ψήφισαν Ελλάδα, ψήφισαν αξιοπιστία". Τόνισε, μάλιστα, πως αυτά έγιναν μέσα σε δύο χρόνια μόλις και επισήμανε: "Ποιος το περίμενε από όλους αυτούς, Έλληνες και ξένους;".
"Αυτό σημαίνει ότι μια ολόκληρη περίοδος δυσκολίας μέσα σε δυο χρόνια τελειώνει και κανείς δεν θα μας πάει πίσω" είπε ο κ. Σαμαράς, ενώ δεσμεύθηκε για μια ακόμη φορά για αποκατάσταση των αδικιών. "Μερικές ήταν αναπόφευκτες, όμως όλα τα βλέπουμε και τα διορθώνουμε. Βήμα-βήμα θα τις αποκαταστήσουμε, αλλά τη μεγάλη καταστροφή που ερχόταν την αποτρέψαμε μια για πάντα" δήλωσε.
Ο πρωθυπουργός επιτέθηκε στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι δεν ξέρουν τι θέλουν και τι λένε και έχουν λόγο ύπαρξης μόνο μέσα στην κρίση.
Χωρίς να τον κατονομάσει, είπε ότι κάποιοι "είχαν προτείνει να μοιάσουμε στην Αργεντινή, να βγούμε από το ευρώ, να σκίσουμε τα μνημόνια", για να συμπληρώσει ότι 12 χρόνια μετά το ξέσπασμα της κρίσης εκεί, η Αργεντινή εξακολουθεί να έχει τεράστια προβλήματα και στο εξωτερικό όπου την κηνυγούν για τα χρέη της και στο εσωτερικό όπου έχει βουλιάξει σε τεράστια και συνεχή φτωχοποίηση και συνεχείς ταραχές. "Αυτός ήταν ο δικός τους άλλος δρόμος, αυτό μας πρότειναν, ευτυχώς που δεν τους ακούσαμε!" είπε.
Ο Αντώνης Σαμαράς επιτέθηκε και προσωπικά σε υψηλούς τόνους κατά του Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο κατηγόρησε ότι χρησιμοποιεί τις εκλογές για να αποσταθεροποιήσει τη χώρα και την οικονομία. Ανέφερε χαρακτηριστικά:
"Θέλω από το βήμα αυτό και δημόσια να καταγγείλω τον Αλέξη Τσίπρα ως υπονομευτή της εθνικής μας προσπάθειας. Ενώ όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες θα εκλέξουν τους αντιπροσώπους τους στο Ευρωκοινοβούλιο, εκείνος καλεί τους Έλληνες να ψηφίσουν όχι για το Ευρωκοινοβούλιο, αλλά για να πέσει η κυβέρνηση και να γίνουν εθνικές εκλογές. Βλέπει τις εκλογές ως μοχλό αποσταθεροποίησης του τόπου".

Σαμαράς: "Κανείς δεν θα μας πάει πίσω"









Δεν υπάρχουν σχόλια: