Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

Σαμαράς: «Υπονομευτής ο κ. Τσίπρας»

Φωτογραφία: Κωνσταντίνος Τσακαλίδης / SOOC. 
Σφοδρή επίθεση στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο ταύτισε με την πολιτική ανωμαλία, εξαπέλυσε χθες, από τη Θεσσαλονίκη, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, καλώντας, παράλληλα, τους Ελληνες να λάβουν σαφή θέση έναντι των διλημμάτων που...
θέτει η αξιωματική αντιπολίτευση.
Καθώς σήμερα ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος της προεκλογικής αντιπαράθεσης των κομμάτων ενόψει των διπλών εκλογών, ο κ. Σαμαράς ανέβασε κατακόρυφα τους τόνους, απαντώντας στην επιλογή του ΣΥΡΙΖΑ να αναδείξει το αποτέλεσμα των εκλογών σε δημοψήφισμα για την παραμονή ή όχι της κυβέρνησης και ζητώντας από τους ψηφοφόρους να απαντήσουν με την ψήφο τους αν θα επιλέξουν σταθερότητα ή θα ικανοποιήσουν τις πολιτικές επιδιώξεις του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης.
Σε υψηλούς τόνους, ο κ. Σαμαράς κατήγγειλε τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ως «υπονομευτή της εθνικής προσπάθειας», τον εγκάλεσε διότι επενδύει στην καταστροφή «προκειμένου να διασωθεί ο ίδιος και η παρέα του» και τον κατηγόρησε πως αντιμετωπίζει τις εκλογές ως «μοχλό αποσταθεροποίησης», στοχεύοντας στην «πολιτική ανωμαλία». «Θέλω δημόσια να καταγγείλω στον ελληνικό λαό τον κ. Τσίπρα ως υπονομευτή της εθνικής προσπάθειας. Ενώ όλοι οι Ευρωπαίοι θα εκλέξουν εκπροσώπους στο Ευρωκοινοβούλιο, ο κ. Τσίπρας καλεί τους Ελληνες πολίτες να ψηφίσουν για να πέσει η κυβέρνηση», επεσήμανε ο κ. Σαμαράς απέναντι στο κοινό της Μακεδονίας, προσθέτοντας: «Βλέπει τις εκλογές ως μοχλό αποσταθεροποίησης... ο κ. Τσίπρας καλεί ουσιαστικά τον ελληνικό λαό να συμπράξουν μαζί του στην πολιτική ανωμαλία, την ώρα που χρειαζόμαστε όσο ποτέ άλλοτε μία σταθερή πορεία για να κεφαλαιοποιήσουμε όσα με τόσες θυσίες κατακτήσαμε». Ο πρωθυπουργός κατέληξε με την εκτίμηση πως «ο ελληνικός λαός, πληγωμένος, αλλά ώριμος, θα δώσει την απάντησή του σε όσους απεργάζονται τέτοια σενάρια πολιτικής ανωμαλίας».
Η χθεσινή αναφορά του πρωθυπουργού από τη Θεσσαλονίκη προοιωνίζεται και τους τόνους που θα κυριαρχήσουν την επόμενη εβδομάδα, μετά δηλαδή τον πρώτο γύρο των αυτοδιοικητικών και ενόψει της τελικής σύγκρουσης στις ευρωεκλογές. Ο κ. Σαμαράς επιδιώκει αφενός μεν να μην αφήσει αναπάντητη την προεκλογική ρητορεία του ΣΥΡΙΖΑ, «ψηφίζουμε και φεύγουν», αφετέρου δε να «αφυπνίσει» τους χαλαρούς ψηφοφόρους της Κεντροδεξιάς και όχι μόνον, τους οποίους ουσιαστικά καθιστά και υπεύθυνους για τον τρόπο που θα απαντηθεί το εκλογικό δίλημμα.
Η συσπείρωση των δύο κομμάτων κινείται λίγο πάνω από το 60% και στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι αυτό το ποσοστό να αυξηθεί σημαντικά, ενώ την ίδια ώρα ο ακραία διλημματικός λόγος και των δύο πλευρών εκτιμάται ότι οδηγεί, εκ των πραγμάτων, στη στήριξη της Ν.Δ. και από πολίτες εκτός των κομματικών τειχών της.
Στήριξη Ιωαννίδη, Καλαφάτη
Ο κ. Σαμαράς θα επιμείνει στο διακύβευμα της επικείμενης εκλογής, όπως το παρουσίασε στη Θεσσαλονίκη («αυτός είναι ο κίνδυνος που αντιμετωπίζει η Ελλάδα, όχι η κυβέρνηση, η Ελλάδα εκεί που πάμε να σηκωθούμε, να βρεθούμε πάλι πίσω») εκτιμώντας ότι αυτό ενισχύει όχι μόνον τα εκλογικά ποσοστά της Ν.Δ., αλλά και τη δυναμική των υποψηφίων του κόμματος στις αυτοδιοικητικές εκλογές.
Μετά τη δημόσια στήριξη στον Γ. Κουμουτσάκο για την Αττική, ο κ. Σαμαράς από τη Θεσσαλονίκη, με αναφορές στην παρακαταθήκη του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ζήτησε από τους ψηφοφόρους να «στηρίξουν όλες τις επιλογές της παράταξης, μεταξύ των οποίων τον Γιάννη Ιωαννίδη για την Περιφέρεια Κεντρ. Μακεδονίας και τον Στ. Καλαφάτη για τον Δήμο Θεσσαλονίκης. «Οσο πιο δυνατή βγει η παράταξη τώρα, τόσο πιο γρήγορα θα προχωρήσει η χώρα μπροστά...», κατέληξε ο πρωθυπουργός.ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: