Παρασκευή 16 Μαΐου 2014

ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΣΤΟ ΔΙΛΗΜΜΑ - Βενιζέλος: «Ο,τι και να γίνει, την επομένη των εκλογών θα πάω στον Παπούλια»

Βενιζέλος: «Ο,τι και να γίνει, την επομένη των εκλογών θα πάω στον Παπούλια»
Την πρόθεσή του να συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια την επομένη των ευρωεκλογών, είτε το εκλογικό αποτέλεσμα είναι θετικό είτε αρνητικό για την Ελιά, επανέλαβε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, υπογραμμίζοντας...
ότι θα πρέπει όλα τα κόμματα να αναλάβουν τις ευθύνες τους.
Ο κ. Βενιζέλος, μιλώντας στο Star, υποστήριξε ότι οι πολίτες θα πρέπει να κινηθούν μπροστά στην κάλπη με «σοβαρότητα και σύνεση» προκειμένου να διασφαλίσουν «τη σταθερότητα της χώρας».
«Λέμε ψηφίστε μας, για να μην αποσταθεροποιήσετε εσείς, οι ψηφοφόροι τη χώρα», διευκρίνισε σχετικά με τις επικρίσεις που δέχεται για το δίλημμα που έθεσε στο εκλογικό σώμα, υποστηρίζοντας πως από το ίδιο βράδυ των εκλογών, με βάση το αποτέλεσμα, θα τεθούν τα ερωτήματα αν η κυβέρνηση «στέκεται» και αν είναι «νομιμοποιημένη».
«Άρα αφού θα μας θέτουν το ερώτημα το βράδυ των εκλογών γιατί να μην του πούμε του πολίτη, ότι αυτό θα συμβεί παρ' το υπόψη σου», πρόσθεσε.

Όσο για το ποιο ποσοστό της Ελιάς θα θεωρηθεί ικανοποιητικό διευκρίνισε πως το θέμα δεν είναι αριθμητικό και ότι οι αποφάσεις για το μέλλον του ΠΑΣΟΚ στην κυβέρνηση, θα είναι συνάρτηση της «γενικής αίσθησης» που θα υπάρχει για το εκλογικό αποτέλεσμα.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στα δημοσιεύματα των Financial Times, τονίζοντας πως διαφωνούσε εξ αρχής με το δημοψήφισμα που πρότεινε το 2011 ο Γιώργος Παπανδρέου και ότι «κατελήφθην εξ απήνης».

«Η πρόταση του κ. Παπανδρέου για δημοψήφισμα είχε μία λογική, δεν είχα ενημερωθεί ούτε συμφωνούσα με τη λογική αυτήν, κατελήφθην εξ απήνης εκείνη τη στιγμή που το άκουσα», δήλωσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: