«Φρένο» Θεοχάρη σε παράταση για τέλη κυκλοφορίας


  «Φρένο» Θεοχάρη σε παράταση για τέλη κυκλοφορίας
 •  Ethnos.gr 
   Ο κ. Θεοχάρης, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» υπογράμμισε πάντως ότι σε ο,τι αφορά στον ίδιο, κρίνει ότι η κατάσταση δεν δικαιολογεί παράταση ενώ επεσήμανε ότι …  

  «Φρένο» Θεοχάρη σε παράταση για τέλη κυκλοφορίας

  Για ομαλή διαδικασία αναφορικά με την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας έκανε λόγο ο γενικός γραμματέας Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, πετώντας το «μπαλάκι» της παράτασης στην πολιτική ηγεσία.
  Ο κ. Θεοχάρης, μιλώντας στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» υπογράμμισε πάντως ότι σε ο,τι αφορά στον ίδιο, κρίνει ότι η κατάσταση δεν δικαιολογεί παράταση ενώ επεσήμανε ότι πάνω από 4 εκατομμύρια έχουν ήδη πληρώσει τα τέλη κυκλοφορίας τους.

  Την Τρίτη εκπνέει και η προθεσμία για την προμήθεια κλειδαρίθμου καθώς επενεργοποιούνται όλοι οι παλιοί κωδικοί από την εφορία, με τον κ. Θεοχάρη να εξηγεί ότι δεν θα υπάρξει πρόστιμο για κάποιον που δεν θα μπει στο σύστημα για να πάρει νέο κλειδάριθμο αλλά δεν θα μπορεί να εισέρχεται στο σύστημα από εκεί και πέρα και θα πρέπει να κάνει νέο αίτημα.Α

  Από εκεί και πέρα, η Τρίτη αποτελεί και την τελευταία μέρα πληρωμής της δόσης του φόρου εισοδήματος αλλά και των δόσεων του ΦΑΠ από το 2011 έως το 2013.

  Την Πέμπτη και την Παρασκευή οι εφορίες θα είναι κλειστές για το κοινό για εσωτερικά προγράμματα ταχύρυθμης εκπαίδευσης για τις νέες εγκυκλίους.
  Συνολικά οι φόροι για το 2014 που θα κληθούν να πληρώσουν οι Έλληνες θα ανέλθουν στα 45,7 δισ. ευρώ.

  Στα 12,9 δισ. ευρώ ανέρχεται ο φόρος εισοδήματος χωρίς αφορολόγητο παιδιών, με κατάργηση των φοροαπαλλαγών και τους ελεύθερους επαγγελματίες να φορολογούνται από το πρώτο ευρώ.

  Οι φόροι των ακινήτων θα ανέλθουν στα 3,9 δισ. ευρώ και άλλα 24 δισ. ευρώ θα προέλθουν από την φορολογία στην κατανάλωση (έμμεσοι φόροι).