Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Υπογράφουν νέα κλαδική σύμβαση οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Το Βήμα Online
Σήμα αισιοδοξίας στην αγορά εργασίας που έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα τα τελευταία χρόνια φέρνει η νέα κλαδική σύμβαση -η πρώτη μέσα στο μνημόνιο - που υπογράφουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι με τους ξενοδόχους και προβλέπει πάγωμα μισθών για το 2014 και ...

Υπογράφουν νέα κλαδική σύμβαση οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

Θα προβλέπει πάγωμα μισθών για το 2014 και αύξηση 1% για το 2015
Υπογράφουν νέα κλαδική σύμβαση οι ξενοδοχοϋπάλληλοι

 Σήμα αισιοδοξίας στην αγορά εργασίας που έχει δεχθεί ισχυρό πλήγμα τα τελευταία χρόνια φέρνει η νέα κλαδική σύμβαση -η πρώτη μέσα στο μνημόνιο - που υπογράφουν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι με τους ξενοδόχους και  προβλέπει πάγωμα μισθών για το 2014 και αύξηση 1% για το 2015.

Η εν λόγω σύμβαση αφορά όλες τις ειδικότητες -και τους 130.000 εργαζόμενους στον χώρο-, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια οι ξενοδοχοϋπάλληλοι έχουν υπογράψει μειώσεις της τάξεως του 15%.

Με την υπογραφή της κλαδικής σύμβασης η ξενοδοχοϋπάλληλοι αποφεύγουν τις παρενέργειες της μετενέργειας που θα οδηγούσε σε ατομικές συμβάσεις εργασίας με μεγάλη μείωση αποδοχών και απώλειες κεκτημένων εργασιακών και συνταξιοδοτικών δικαιωμάτων.

«Η έστω και συμβολική αύξηση του 1% έχει τη δική της αξία αφού δίνει ελπίδα και σε άλλους κλάδους ότι μπορούν να συμφωνήσουν για να διατηρηθούν οι συλλογικές ρυθμίσεις»   δήλωσε ο Παναγιώτης Προύτζος, πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργατών Επιστιτισμού και Υπαλλήλων Τουριστικών Επαγγελμάτων.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια: