Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Συνέχεια στο θέμα “ηθικής τάξης” - Σάκης Τσιμήτρης: “Δεν υπέγραψα, δεν πήρα χρήματα” Τι λένε δημοτικοί σύμβουλοι του π. Δήμου Δίου

Katerini News | Κατερίνη | Πιερία
Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013
Διίστανται οι απόψεις δημοτικών συμβούλων του πρώην δήμου Δίου σχετικά με την προφορική απόφαση που είχαν πάρει το 2010 να  δώσουν τις αποζημιώσεις τους από τις συνεδριάσεις των δημοτικών συμβουλίων στην οικογένεια του κ. Δαλαμήτρα ο οποίος λίγο καιρό μετά την εκλογή του ως ....
πρόεδρος του τότε δημοτικού συμβουλίου είχε νοσήσει βαριά και αδυνατούσε να ανταπεξέλθει στα καθήκοντα του. Το θέμα επανήλθε από τον δημοτικό σύμβουλο Νίκο Λάππα όταν στην πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Δίου – Ολύμπου αναφέρθηκε στις φήμες που λένε ότι τα χρήματα που αποφασίστηκε να δοθούν στην οικογένεια Δαλαμήτρα δεν δόθηκαν ποτέ. Ο κ. Λάππας  έθεσε το θέμα στο δημοτικό συμβούλιο και ζήτησε απαντήσεις από τον Δήμαρχο Γιώργο Παπαθανασίου, αφού όπως είπε «ακούγονται διάφορα». Ο κ. Παπαθανασίου απαντώντας επεσήμανε ότι υπάρχει έγγραφο του 2010, σύμφωνα με το οποίο, όλοι οι  τότε δημοτικοί σύμβουλοι έχουν υπογράψει και πήραν τα χρήματα τους.
 
Τι λένε οι δημοτικοί σύμβουλοι του π. Δήμου Δίου

Ο κ. Αθανάσιος Τσιμήτρης:
«Δεν υπέγραψα, δεν πήρα χρήματα»
Ο κ. Τσιμήτρης Αθανάσιος δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας εκείνης της περιόδου, είναι κατηγορηματικός. “Με πήρε τηλέφωνο η οικογένεια πριν από λίγο καιρό και με ρωτούσε αν αφήσαμε κάποια χρήματα και της απάντησα ότι αφήσαμε τις αποζημιώσεις μας . Μου είπε ότι εμείς δεν πήραμε δραχμή». Όπως λέει στο Katerini News ο ίδιος πήγε στον δήμο και ζητούσε εξηγήσεις για να δει τι έγιναν τα χρήματα αφού όπως είπε ο ίδιος ποτέ δεν πήρε τις αποζημιώσεις και μέχρι πριν από λίγες μέρες πίστευε ότι είχαν πάει στην οικογένεια Δαλαμήτρα. Μάλιστα όπως λέει υπάρχουν και άλλοι δημοτικοί σύμβουλοι οι οποίοι επίσης άφησαν τις αποζημιώσεις τους, πιστεύοντας ότι πάνε στην οικογένεια. Σύμφωνα με τον κ. Τσιμήτρη περίπου 9 δημοτικοί σύμβουλοι άφησαν  τις αποζημιώσεις τους για να δοθούν στην οικογένεια. «Είμαι διατεθειμένος να το φτάσω στα άκρα να πάω στον Εισαγγελέα» λέει χαρακτηριστικά. Όπως ισχυρίζεται στα 8 χρόνια που ήταν δημοτικός σύμβουλος  μια φορά πήρε αποζημίωση, ενώ όλες τις υπόλοιπες δεν υπέγραψε  ποτέ και ούτε  πήρε χρήματα. “Ο κ. Παπαχρήστος πρέπει να δώσει απαντήσεις. Εάν δεν έδωσε τα χρήματα στην οικογένεια, να μου τα δώσει πίσω να τα πάω εγώ προσωπικά” τονίζει χαρακτηριστικά και λέει πως αυτό που θέλει να μάθει είναι που πήγαν τα χρήματα.
 
Οικογένεια Δαλαμήτρα:
“Ούτε ένα ευρώ”
Κατηγορηματική είναι η κόρη του κ. Δαλαμήτρα, Ελένη που λέει χαρακτηριστικά :» Δεν έχω πάρει ούτε ένα ευρώ, ανεξάρτητα από το εάν θα το δεχόμουνα ή όχι». Όπως μας εξήγησε και η ίδια έγινε αποδέκτης των σχολίων ότι η οικογένεια πήρε κάποια χρήματα. Έτσι αντιλήφτηκε ότι υπήρχε ζήτημα,  το οποίο τόσο η ίδια όσο και η υπόλοιπη οικογένεια αγνοούσαν.  “Αν κάποιοι νομίζουν ότι δε λέω αλήθεια να έλθουν να μου το πουν οι ίδιοι” τονίζει χαρακτηριστικά.
Ο κ. Πέτρος Κιάφας
Ο δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης τότε, Πέτρος Κιάφας μιλώντας στο Katerini News για το περιστατικό,  αναφέρεται αρχικά στην αναπλήρωση ως προέδρου του δημοτικού συμβουλίου από τον αντιπρόεδρο, κ. Αντώνη Πάτσια, ο μισθός του οποίου όπως είπε “πήγαινε” στην οικογένεια του κ. Δαλαμήτρα. Όπως λέει ο κ. Κιάφας ο ίδιος και οι σύμβουλοι της αντιπολίτευσης πήραν τις αποζημιώσεις τους. Η συμφωνία αφορούσε τους συμβούλους της πλειοψηφίας που είχαν αποφασίσει να δώσουν τις αποζημιώσεις τους στην οικογένεια από τις συνεδριάσεις. «Πριν λίγο καιρό άνοιξε και πάλι η κουβέντα, με την οικογένεια να μένει έκπληκτη για όσα ακουγόταν, αφού δεν είχε πάρει χρήματα, παρά τα γεγονός ότι ακουγόταν πως πήρε».
Ο κ. Κώστας Τζήμας
Ο τότε δημοτικός σύμβουλος της αντιπολίτευσης Κώστας Τζήμας είχε συμφωνήσει να αφήσει την αποζημίωση του περίπου 800 ευρώ, τα οποία όμως όπως λέει του επιστράφηκαν πίσω καθώς υπήρξαν συνάδελφοι του στο συμβούλιο, που δεν δέχθηκαν να αφήσουν τις αποζημιώσεις τους.
Ο κ. Νίκος Λάππας
Μιλώντας στο Katerini News ο κ. Λάππας τόνισε χαρακτηριστικά πως υπάρχει θέμα, αφού έχει κατατεθεί αίτηση από πρώην δημοτικό σύμβουλο τον κ. Θανάση Τσιμήτρη ο οποίος ζητά απαντήσεις. Ο ίδιος, ο οποίος την περίοδο εκείνη  ήταν δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, είχε συμφωνήσει να δοθεί η αποζημίωση του από τις συνεδριάσεις στην οικογένεια. Όπως επισημαίνει ο κ. Λάππας, ο κ. Τσιμήτρης του είπε πως ποτέ δεν υπέγραψε, ούτε πήρε χρήματα .  «Επειδή ακούγονται διάφορα τις τελευταίες εβδομάδες  για κάποια χρήματα, αποζημιώσεις  από συνεδριάσεις δημοτικών συμβουλίων που είχαν δώσει, οι τότε δημοτικοί σύμβουλοι της πλειοψηφίας στην οικογένεια, ακούγεται ότι τα λεφτά δεν πήγαν ποτέ  και την ευθύνη τη ρίχνει ο ένας στον άλλο γιατί δεν πήγαν τα λεφτά εκεί που έπρεπε. Έγινε και μια αίτηση από όσο γνωρίζω από παλιό δημοτικό σύμβουλο με αριθμό πρωτοκόλλου προς την Δημοτική Ενότητα Δίου όπου ζητείται να δοθεί επίσημη απάντηση που πήγαν τα χρήματα αυτά. Εγώ ζήτησα επίσημη ενημέρωση από τον Δήμαρχο.
http://katerini-news.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: