Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Παραλύει σήμερα και αύριο ο δημόσιος τομέας - Κατά διαθεσιμότητας και απολύσεων


Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013 Τοπικά
Γενική πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία προκήρυξε η ΑΔΕΔΥ για σήμερα Τετάρτη και αύριο Πέμπτη, 18 και 19 Σεπτέμβρη, κατά της διαθεσιμότητας...
και των απολύσεων δημοσίων υπαλλήλων. Η ΑΔΕΔΥ αντιτίθεται στις πολιτικές που «απαξιώνουν το Δημόσιο Τομέα, καταστρέφουν ότι έχει απομείνει από τις κοινωνικές παροχές και την πρόνοια και πλήττουν τους Δημόσιους Υπαλλήλους που εδώ και τέσσερα χρόνια υφίστανται τις απάνθρωπες πολιτικές των μνημονίων».
Σήμερα η ΑΔΕΔΥ θα πραγματοποιήσει συγκέντρωση και συλλαλητήριο στις 10.30 στο Εργατικό Κέντρο ενώ ξεχωριστή συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν τα μέλη του ΠΑΜΕ στην κεντρική πλατεία Κατερίνης.

Η ΑΔΕΔΥ καλεί σε αγώνα διαρκείας σε όλο το δημόσιο τονίζοντας ότι:

* τις επόμενες μέρες ακόμη 9.000 συνάδελφοι μας μπαίνουν σε διαθεσιμότητα, το Δεκέμβριο άλλες 12.500, ενώ 15.000 οδηγούνται απευθείας για απόλυση από το Δημόσιο Τομέα.

* Ο σχεδιασμός της κυβέρνησης και της τρόικας θέλουν τον περιορισμό και τη μείωση των υπηρεσιών, των υπαλλήλων κατά 1/3 δηλαδή την αύξηση του κόστους στους πολίτες για την εξασφάλιση των υπηρεσιών που έως χθες παρείχε το Δημόσιο. Άρχισαν με την εφεδρεία, την προσυνταξιοδοτική διαθεσιμότητα, με τους ΔΕ ιδιωτικού δικαίου ΚΑΙ ΤΩΡΑ προχωρούν με τη διαθεσιμότητα - κινητικότητα - απολύσεις.

* Μειώνουν κλίνες και θρανία, κλείνουν νοσοκομεία και σχολεία, οργανισμούς και δομές που θα πρέπει να παρέχουν υπηρεσίες στους πολίτες, τους πιο αδύναμους: εργατική κατοικία, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ασφάλιση ανέργων.

* Δρομολογούν νέες μειώσεις στις κύριες και επικουρικές συντάξεις, το εφάπαξ.

Την Παρασκευή, 20 Σεπτεμβρίου, θα συνεδριάσει η ΕΕ της ΑΔΕΔΥ από κοινού με τα προεδρεία των Ομοσπονδιών - Μελών της, για να εκτιμηθούν οι εξελίξεις και να συνεκτιμηθούν οι αποφάσεις που θα ληφθούν από τις γενικές συνελεύσεις των εργαζομένων σε όλο το Δημόσιο και να αποφασιστούν τα επόμενα αγωνιστικά και απεργιακά βήματα.

Το Σάββατο, 21 Σεπτεμβρίου, θα συνέλθει το Γενικό Συμβούλιο της ΑΔΕΔΥ, προκειμένου να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις για τη συνέχιση και κλιμάκωση του αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: