Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013

Τόσα χιλιόμετρα «έχασε» ο Ολυμπιακός στο β’! Ο Β. Γαλούπης είδε τι έγραψε το κοντέρ του Ολυμπιακού με την Παρί σε α’- β’ μέρος και παρουσιάζει τα ενδιαφέροντα στατιστικά στοιχεία.

Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013
Τόσα χιλιόμετρα «έχασε» ο Ολυμπιακός στο β’!
Ο Ολυμπιακός ξεκίνησε με ενθουσιασμό και ορμητικότητα. Και ήταν πολύ καλός στο α’ μέρος κόντρα στην σαστισμένη Παρί. Και μόνο ότι οι τελικές ήταν 10-1 στο πρώτο 45λεπτο, με ένα γκολ και δυο δοκάρια, λέει...
αρκετά, ειδικά όταν αντίπαλος είναι μια τόσο ποιοτική και πανάκριβη ομάδα σαν την γαλλική.
«Άδειασαν» από ενέργεια!
Οι ερυθρόλευκοι, όμως, μάλλον παρασύρθηκαν από τον ενθουσιασμό της πρεμιέρας και της έδρας τους. Απ’ ό,τι φάνηκε στη συνέχεια του αγώνα, ξόδεψαν το μεγαλύτερο μέρος των δυνάμεών τους στο α’ ημίχρονο. Με συνέπεια στο β’ μέρος, μ’ αυτή τη διαχείριση που έγινε, να έχουν «αδειάσει» από ενέργεια. Δεν είχαν πια ούτε καθαρό μυαλό, ούτε οξυγόνο στα πνευμόνια τους.
Ρίσκαρε στο ξεκίνημα
Δεν θέλω να σταθώ τόσο αυτή την ώρα στην γενικότερη ανάλυση του αγώνα, όσο στην αναφορά κάποιων στοιχείων που βγήκαν πριν από λίγο κι έχουν να κάνουν με τα τρεξίματα, αλλά και μερικά ακόμα στατιστικά στοιχεία.
Ο Ολυμπιακός, λοιπόν, ρίσκαρε στο ξεκίνημα. Τα έδωσε όλα από το πρώτο λεπτό. Στην συνέχεια, όμως, οι ισορροπίες άλλαξαν, με τον Λαβέτσι που μπήκε αλλαγή να βοηθάει άμεσα για να γείρει η πλάστιγγα σαφώς υπέρ της Παρί. Η οποία άρχισε πλέον να κυριαρχεί σε όλο το γήπεδο. Πατούσε σαφώς καλύτερα πια.
Ξόδεψε γρήγορα όλες του τις δυνάμεις
Ναι μεν, λοιπόν, για τα γκολ στο β’ παίξανε ρόλο τα λάθη στα μαρκαρίσματα των στημένων φάσεων, αλλά πλέον ο Ολυμπιακός δεν μπορούσε να πρεσάρει ψηλά, δεν κρατούσε μπάλα, έχανε τις μονομαχίες, δεν είχε καθόλου έκρηξη στις κινήσεις του, ούτε και συγκέντρωση γενικά στην αμυντική του λειτουργία. Φαινόταν ότι είχε ξοδέψει σπάταλα όλες του τις δυνάμεις και δεν είχε άλλα αποθέματα για να αντέξει ένα ανάλογο β’ 45λεπτο. Δεν ξεθύμανε απλά. Δεν εξατμίστηκε. «Έσβησε».
Δίχως αντιστάσεις
Κάτι που, άλλωστε, επισήμανε και ο Λοράν Μπλαν στις δηλώσεις του: «Υπήρξε διαφορά ενέργειας. Στο α’ μέρος ο Ολυμπιακός μάς πίεσε πάρα πολύ, όμως στο β’ δεν είχε την απαιτούμενη ενέργεια να αντεπεξέλθει και αυτό το εκμεταλλευτήκαμε».
Η ισορροπία και η συνοχή μεταξύ των γραμμών του Ολυμπιακού χάθηκε, με συνέπεια η ελληνική ομάδα να μην έχει αντιστάσεις και να γίνει εύκολη λεία για την Παρί, που με αυτό το ρόστερ δεν συγχωρεί εύκολα τις όποιες αδυναμίες και ολιγωρίες.
Περισσότερο από Παρί στο α’
Ο Ολυμπιακός στο α’ μέρος έτρεξε σαφώς περισσότερο από την Παρί. Οι γηπεδούχοι κάνανε 54,1 χλμ. (οι τρείς πρώτοι στα τρεξίματα ήταν οι Φουστέρ 5.526, Μασάντο 5.489, Σάμαρης 5.444) και οι φιλοξενούμενοι μόλις 51,8. Με κατοχή μπάλας 46-54 για τους Γάλλους. Κι όπως είπαμε, τελικές προσπάθειες 10-1 υπέρ του Ολυμπιακού.
Τόσα χλμ. «έχασε» στο β’
Ας δούμε τι έγινε στην επανάληψη. Ο Ολυμπιακός έκανε 3,6 χλμ. λιγότερα απ’ ό,τι στο α’ μέρος. Διόλου ευκαταφρόνητη διαφορά. Έτρεξε, δηλαδή, στο β’ 50,5 χλμ. Κάτι που φάνηκε και στο γήπεδο. Και δεν έχασε από την μηχανή του μόνο ποσοτικά σε χλμ., αλλά κυρίως σε ποιοτικά – εκρηκτικά τρεξίματα.
Η Παρί στο β' ημίχρονο έκανε 50,5 χλμ. κι αυτή, κατεβάζοντας τον ρυθμό με το που εξασφάλισε τη νίκη. Η κατοχή της μπάλας στο β’ μέρος; Σαρωτική υπέρ των Γάλλων με 64-36. Καμία σχέση με το α’ ημίχρονο. Οι τελικές στο β’; Μόλις 2 για τον Ολυμπιακό, 11 για την Παρί.
Το κοντέρ συνολικά
Συνολικά, οι δυο ομάδες τρέξανε: Ολυμπιακός 104.6 χλμ. – Παρί 102,3.
Για τον Ολυμπιακό τα περισσότερα χιλιόμετρα βγάλανε συνολικά οι Σάμαρης 11,1 χλμ., Μασάντο 10,9 χλμ. και Μπονγκ 10,1 χλμ.
gazzetta.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: