Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

«Η Δημοκρατία δεν θα μείνει απαθής» Την αλλαγή του νόμου για σύσταση εγκληματική οργάνωση προανήγγειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης


Πρωτοσέλιδο 19.9.2013Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Τη διεύρυνση των άρθρων του νόμου για τη σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και του άρθρου για την κατάρτιση ένοπλης ομάδας προανήγγειλε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης στις δηλώσεις του με...
αφορμή την άγρια δολοφονία στο Κερατσίνι.

Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, κατά τις επίσημες ανακοινώσεις της αστυνομίας για το φονικό στο Κερατσίνι, ουσιαστικά προανήγγειλε πως θα ξεκινήσει δημόσιος διάλογος για να υπάρξει νομοθετική παρέμβαση με στόχο την τροποποίηση των άρθρων του ποινικού κώδικα 187 περί εγκληματικής οργάνωσης και 195 περί κατάρτισης ένοπλης ομάδας. Αυτό, όπως διαρρέουν πηγές του υπουργείου σημαίνει πως η νομοθετική παρέμβαση θα γίνει για να αυστηροποιηθεί το νομοθετικό πλαίσιο και να χαρακτηριστούν εγκληματικές οργανώσεις τα άοπλα παραστρατιωτικά τμήματα της Χρυσής Αυγής.

Ο κ. Δένδιας εξέφρασε τη θλίψη και τον αποτροπιασμό του για το περιστατικό, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αντιλαμβανόμενος την κρισιμότητα των στιγμών μετά τα τελευταία γεγονότα ανέβαλε την σημερινή επίσκεψή του στη Ρώμη.
Ο κ. Δένδιας είπε πως η δολοφονία του 34χρονου στο Κερατσίνι από άτομο που δηλώνει μέλος της Χρυσής Αυγής σε συνδυασμό με τα γεγονότα στον Μελιγαλά και την απαξίωση χθες του Ελληνικού Κοινοβουλίου δείχνουν τις προθέσεις του νεοναζιστικού μορφώματος, όπως χαρακτήρισε τη Χρυσή Αυγή.
Η δημοκρατία δεν θα μείνει απαθής στη δολοφονία και τα άλλα γεγονότα, είπε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, λέγοντας ότι τις προσεχείς ημέρες θα δοθεί σε δημόσιο διάλογο η πρόταση για αλλαγή των άρθρων για τη σύσταση εγκληματική οργάνωση και του άρθρου για την κατάρτιση ένοπλης ομάδας.
Ο κ. Δένδιας αναφερόμενος στη Χρυσή Αυγή δήλωσε πως η παρουσία μελών της με στρατιωτικού τύπου αγήματα παραπέμπει σε ναζιστικές πρακτικές.
Ο κ. Δένδιας
Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης είπε χαρακτηριστικά:
«Καλώ όλες τις πολιτικές δημοκρατικές δυνάμεις, αλλά και τους απλούς συμπολίτες μας που νοιάζονται και αγωνιούν για το παρόν και το μέλλον της πατρίδας και της κοινωνίας, για το παρόν και το μέλλον των παιδιών μας, να συναποφασίσουμε οριστικά ότι ούτε η πολιτεία θα ανεχθεί ούτε η κοινωνία θα αποδεχθεί πράξεις και πρακτικές οι οποίες υπονομεύουν ευθέως το δημοκρατικό πολίτευμα και μεταφέρουν συμπεριφορές υποκόσμου στην πολιτική ζωή. Να συμφωνήσουμε όλοι μαζί σε ένα πλαίσιο κοινά αποδεκτής πολιτικής και δημόσιας συμπεριφοράς, στην οποία θα κυριαρχεί ο διάλογος, η κατανόηση και η άμεση και ευθεία αποκήρυξη κάθε είδους βιαιότητας και αντιδημοκρατικού χαρακτήρα πράξεων.
Να σταθούμε τελικά όλοι μαζί απέναντι στην ιστορία μας και να αναλογιστούμε αν τα χαρακτηριστικά πολιτικού μορφώματος σήμερα στην πατρίδα μας ταυτίζονται με την αντίληψη μορφωμάτων του παρελθόντος στην Γερμανία και στην Ιταλία».
Πρωτοσέλιδο 19.9.2013

Κλείσιμο Παραθύρου


Δεν υπάρχουν σχόλια: