Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Μεγαλειώδης η πορεία της ΑΔΕΔΥ - Με τη συμμετοχή εκατοντάδων πολιτών και δημοσίων υπαλλήλων


Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013 Τοπικά

Μεγαλειώδης ήταν η χθεσινή πορεία και συγκέντρωση διαμαρτυρίας που πραγματοποίησε η ΑΔΕΔΥ στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης στο πλαίσιο της 48ωρης πανδημοσιουπαλληλικής απεργίας που ολοκληρώνεται σήμερα.

Με τη συμμετοχή εκατοντάδων....
δημοσίων υπαλλήλων, εκπαιδευτικών, γιατρών, δικηγόρων αλλά και ομάδων πολιτών η συγκέντρωση άνοιξε με τους χαιρετισμούς του προέδρου του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πιερίας κ. Λάζαρου Φυρινίδη, του προέδρου του Εργατικού Κέντρου Κατερίνης κ. Βαλάση Κοτρώνη και των εκπροσώπων Πρωτοβάθμιων Σωματείων. Ακολούθησε συλλαλητήριο που με συνθήματα και πανό κατά της διαθεσιμότητας διέσχισε την κεντρική πλατεία της πόλης και από την οδό 16ης Οκτωβρίου συνεχίστηκε στον κεντρικό πεζόδρομο και κατέληξε και πάλι στην κεντρική πλατεία.

Ο ΛΑΖΑΡΟΣ ΦΥΡΙΝΙΔΗΣ
Στο χαιρετισμό του στο Συλλαλητήριο, ο πρόεδρος του Ν.Τ. ΑΔΕΔΥ Πιερίας Λάζαρος Φυρινίδης είπε μεταξύ άλλων:
«Στην Ελλάδα οι πολιτικοί μας είναι φαύλοι και εκμαυλιστές. Αποτελούν την πεμπτουσία της υποκρισίας. Ενώ παρακαλούν για να ζεστάνουν την καρέκλα ενός υπουργείου, όταν τρώνε πόρτα, γίνονται αριστεροί επαναστάτες και εργατοπροστάτες ως κοινοβουλευτικοί εκπρόσωποι! Ενώ διαρρηγνύουν τα ιμάτια τους για τους εργαζόμενους, τσακώνονται ποιος θα εξασφάλιση πρώτη θέση στο πρωθυπουργικό αεροπλάνο ! Έχουν καταληστέψει τα αποθεματικά των ταμείων, πετσόκοψαν τους μισθούς, τη σύνταξη, και την ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Μας οδηγούν στη μαζική φτωχοποίηση. Μας θέλουν πειθήνιους, άβουλους, πρόβατα που θα τα σφάξουν χωρίς αντίδραση.
Μπροστά σε όλα αυτά η μόνη δύναμη ανατροπής είμαστε εμείς, όσοι μείναμε πίσω στην εργασία, οι διωκόμενοι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι νέες και οι νέοι της πατρίδας μας που ακόμη δεν εγκατέλειψαν τη χώρα.
Τώρα πρέπει να αντισταθούμε με όλες μας της δυνάμεις για να μην περάσουν αυτά τα μέτρα γιατί θα είναι καταστροφή για όλους μας και όχι μόνο για αυτούς που θα απολυθούν η που θα οδηγηθούν σε διαθεσιμότητα.
Στόχος δεν είναι μόνο οι εργαζόμενοι στην εκπαίδευση, την τοπική αυτοδιοίκηση, την υγεία.
Στόχος είμαστε όλοι. Θέλουν πολίτες χωρίς δικαιώματα και ελευθερίες.
Τώρα ήρθε η ώρα να τους αντιμετωπίσουμε, πριν βάλουν στο γύψο την δημοκρατία, πριν καταστρέψουν τις ζωές όλων μας.
Με ενότητα, μαζική συμμετοχή και αγώνα διαρκείας μπορούμε να τους ανατρέψουμε».
ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟΥ 48ωρης ΓΕΝΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ
Εμείς οι εργαζόμενοι στον δημόσιο και στον ιδιωτικό τομέα που συγκεντρωθήκαμε στην απεργιακή κινητοποίηση διαμαρτυρίας της ΑΔΕΔΥ που έγινε σήμερα Τετάρτη 18 Σεπτεμβρίου 2013 στο Εργατικό Κέντρο Κατερίνης καταγελούμε την δολοφονία ενός Έλληνα πολίτη από τα τάγματα εφόδου και την κυβέρνηση που με της πολιτικές τις επέτρεψε την εμφάνιση τέτοιον φαινομένων.
Διαπιστώνουμε
Η εμμονή των Τροικανών και της Κυβέρνησης στις μνημονιακές πολιτικές, έχει οδηγήσει τους εργαζόμενους και την πλειοψηφία της Ελληνικής κοινωνίας στη φτώχεια και στην εξαθλίωση. Η κατάφορη μείωση των εισοδημάτων μας, η φορολεηλασία και τα επανωτά χαράτσια, η κατάργηση της Εθνικής Συλλογικής Σύμβασης και των Κλαδικών Συμβάσεων Εργασίας, οι απολύσεις στο Δημόσιο και στον Ιδιωτικό Τομέα, η δραματική αύξηση της ανεργίας, η διάλυση των Δημόσιων Υπηρεσιών και των ΟΤΑ και των κοινωνικών αγαθών όπως της Παιδείας και της Υγείας, οι απολύσεις δημοτικών αστυνόμων, εκπαιδευτικών, οι ιδιωτικοποιήσεις, η διάλυση του Δημόσιου Κοινωνικού Ασφαλιστικού Συστήματος και η δραματική μείωση των Κύριων και Επικουρικών Συντάξεων, η συνεχιζόμενη ύφεση στην οικονομία είναι τα αποτελέσματα αυτής της πολιτικής.
Η Κυβέρνηση, προκειμένου να περάσει την αντιλαϊκή πολιτική της, καταφεύγει όλο και περισσότερο στον αυταρχισμό. Χρησιμοποιεί τα δικαστήρια για την ποινικοποίηση των αγώνων, επιστρατεύει εργαζόμενους, απειλεί ακόμα και με εξαφάνιση των συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και την κατάργηση της απεργίας. Καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε αυτή την πολιτική.
Η όψιμη αναγνώριση των Τροικανών, για «λαθεμένη συνταγή», επιβεβαιώνει την εκτίμησή μας ότι όλο το πρόγραμμα και η συνταγή είναι λάθος μιας και ο κύριος στόχος τους ήταν η κατάργηση των βασικών, συλλογικών, εργασιακών, κοινωνικών και δημοκρατικών δικαιωμάτων μας.
Απεργούμε και διεκδικούμε
* Ανατροπή των αντεργατικών και αδιέξοδων μνημονιακών πολιτικών
* Υπογραφή Συλλογικών Συμβάσεων για τη διασφάλιση των βασικών και θεμελιακών εργασιακών μας δικαιωμάτων.
* Δουλειές, ανάπτυξη, εργασιακή προοπτική και απασχόληση για τους ΝΕΟΥΣ και για ΟΛΟΥΣ.
* Φραγμό στον καλπασμό της ΑΝΕΡΓΙΑΣ και στην περιθωριοποίηση της κοινωνίας.
* Κατάργηση των επιστρατεύσεων και των κυβερνητικών Συνταγματικών εκτροπών.
* Καμία απόλυση για τους εργαζόμενους σε οποιαδήποτε υπηρεσία του Δημοσίου και των φορέων του Δημοσίου.
Η ανάλγητη πολιτική των απολύσεων Δημοσίων Υπαλλήλων, έχει ως κύριο στόχο τη βίαιη συρρίκνωση του Δημοσίου, χωρίς να υπολογίζει τις πραγματικές ανάγκες των Υπηρεσιών σε προσωπικό και το τεράστιο κοινωνικό κόστος που θα προκληθεί από την έλλειψη επαρκούς στελέχωσης των Υπηρεσιών του Δημόσιου Τομέα.
* Πάταξη της ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ και των ΚΑΡΤΕΛ. Ποινικοποίηση των αθέμιτων μονοπωλιακών συναλλαγών.
* Υπεράσπιση των δημοσίων αγαθών, των υπηρεσιών και επιχειρήσεων, όχι στο ξεπούλημα των ΔΕΚΟ, των στρατηγικής σημασίας επιχειρήσεων του Δημοσίου και των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας. Όχι στην εμπορευματοποίηση κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.
* Υπεράσπιση του Δημόσιου Ασφαλιστικού Συστήματος, αποκατάσταση των κύριων και επικουρικών συντάξεων και επιστροφή των κλεμμένων των αποθεματικών των ασφαλιστικών ταμείων, διεύρυνση της λίστας των Βαρέων και Ανθυγιεινών Επαγγελμάτων. Καθιέρωση κοινωνικού πόρου υπέρ της κοινωνικής ασφάλισης.
* Χρηματοδότηση, ενίσχυση και αποτελεσματική λειτουργία του ΕΟΠΥΥ
Εμείς οι απεργοί καταγγέλλουμε και καταδικάζουμε τη σκληρή και αδιέξοδη νεοφιλελεύθερη μνημονιακή πολιτική, που οδηγεί σε οικονομική και κυρίως σε κοινωνική χρεοκοπία.
Δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε και θα εντείνουμε με ενότητα τους αγώνες μας, για να ανατρέψουμε και να ακυρώσουμε τις αδιέξοδες και καταστροφικές αυτές πολιτικές.
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: