Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013

Ιδού ο Χρυσαυγίτης δολοφόνος του 34χρονου Παύλου Φύσσα - ΣΥΓΚΛΟΝΙΖΟΥΝ ΟΙ ΜΑΡΤΥΡΙΕΣ

Ιδού ο Χρυσαυγίτης δολοφόνος του 34χρονου Παύλου Φύσσα

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2013
Πρωτοκλασάτο στέλεχος της Τοπικής Οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στη Νίκαια είναι ο δράστης της δολοφονίας του 35χρονου Παύλου Φύσσα.
Ο Γιώργος Ρουπακιάς δήλωσε οπαδός της οργάνωσης και, παρόλο που δεν διαθέτει...
κομματική ταυτότητα, εξήγησε κατά την απολογία του στους αστυνομικούς ότι «πήγαινε 5-6 φορές την εβδομάδα στα τοπικά γραφεία της ΧΑ»!

Η Χρυσή Αυγή έσπευσε να αρνηθεί ότι έχει οποιαδήποτε σχέση με τον 45χρονο. Ωστόσο, όπως καταδεικνύουν οι φωτογραφίες του 45χρονου που φέρνει σήμερα στο φως το «Εθνος», ο δράστης του φονικού συμμετέχει συχνά στις πρωτοβουλίες της Τ.Ο. Νίκαιας -και όχι μόνο- είτε με εθελοντική αιμοδοσία και διανομή τροφών και ρούχων, είτε σε... αθλοπαιδιές στη Νέδα παρέα με άλλα μέλη της ΧΑ. Δεν διστάζει, δε, να φωτογραφίζεται με τις σημαίες του κόμματος σε κάθε ευκαιρία ή με τους ομοϊδεάτες του κατά τη διάρκεια των διαφόρων εκδηλώσεών της.

Ομολόγησε το έγκλημα
Ιδού ο Χρυσαυγίτης δολοφόνος του 34χρονου Παύλου ΦύσσαO 45χρονος που δολοφόνησε καρφώνοντας δύο φορές ένα στιλέτο στην καρδιά του Παύλου Φύσσα στο Κερατσίνι έμεινε τρεις ώρες στο γραφείο του εισαγγελέα Πρωτοδικών Πειραιά, μαζί με τη σύζυγό του, την εξαδέλφη της γυναίκας του και τον πρόεδρο της Τοπικής Οργάνωσης της ΧΑ. Τελικά πήρε προθεσμία για να απολογηθεί το Σάββατο το πρωί στις 9. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αν και ομολόγησε την πράξη του, είπε ότι δεν έχει σχέση με τη Χρυσή Αυγή αλλά είναι από τους συμπαθούντες της οργάνωσης.
Ιδού ο Χρυσαυγίτης δολοφόνος του 34χρονου Παύλου Φύσσα
Οι τρεις υπόλοιποι συλληφθέντες που τους βαρύνουν κατηγορίες πλημμεληματικού χαρακτήρα, αναμένεται να οδηγηθούν στις 3 το μεσημέρι της Παρασκευής στον ανακριτή στην Εισαγγελία Πειραιά, προκειμένου να απολογηθούν. Οι δυο γυναίκες κατηγορούνται για ψευδορκία και για απόκρυψη στοιχείων, ενώ ο υπεύθυνος της τοπικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής στον Πειραιά, για παράβαση του νόμου περί όπλων.

Η γυναίκα του 45χρονου που ομολόγησε ότι δολοφόνησε τον Παύλο Φύσσα κατηγορείται για ψευδορκία, όπως και η εξαδέλφη της. Κι αυτό διότι αρχικά οι δύο γυναίκες είχαν παραπλανήσει τους άντρες της ΕΛΑΣ καταθέτοντας ψευδώς ότι μετά τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα πέταξαν σε κάδο απορριμάτων έντυπο υλικό της Χρυσής Αυγής που βρίσκονταν στο σπίτι του δολοφόνου.

Ιδού ο Χρυσαυγίτης δολοφόνος του 34χρονου Παύλου Φύσσα

Μαρτυρίες
Συγκλονίζουν οι μαρτυρίες του πατέρα του Παύλου Φύσσα, που έπεσε νεκρός από τις μαχαιριές χρυσαυγίτη στο Κερατσίνι, αλλά και όσων ήταν αυτόπτες μάρτυρες της δολοφονίας από τους φασίστες.

Οπως είπαν οι αυτόπτες μάρτυρες, όλα ξεκίνησαν στην καφετέρια της Αμφιάλης, όπου ο 34χρονος Παύλος Φύσσας -ο οποίος ανήκε στον αριστερό χώρο- παρακολουθούσε μαζί με φίλους του τον αγώνα του Ολυμπιακού.

Στην ίδια καφετέρια βρισκόταν και μια ομάδα χρυσαυγιτών. Όπως λέει ο πατέρας του Παύλου, πληροφορήθηκε ότι ο γιος του με τους φίλους του έβλεπαν την μπάλα, όταν "κάποιος από την παρέα του είπε κάτι για τους χρυσαυγίτες και κάποιος ειδοποίησε χρυσαυγίτες".

Σύμφωνα με τις μαρτυρίες και τις καταθέσεις που υπάρχουν στη δικογραφία, όσο ήταν οι χρυσαυγίτες στην καφετέρια, κάποιοι άρχισαν να παίρνουν τηλέφωνα και να στέλνουν μηνύματα, ζητώντας ενισχύσεις στο σημείο. Μάλιστα, η ίδια η γυναίκα του δράστη κατέθεσε ότι 15 λεπτά πριν την επίθεση, ο σύζυγός της δέχτηκε τηλεφώνημα και έφυγε αλαφιασμένος, λέγοντάς της πως δεν ξέρει τι ώρα θα επιστρέψει. Ήδη, οι αρχές έχουν ζητήσει άρση τηλεφωνικού απορρήτου για να διαπιστώσουν ποιοι τηλεφώνησαν σε ποιους.

Όταν ο 34χρονος έφυγε μαζί με την παρέα του από την καφετέρια, δεκάδες άτομα που φορούσαν μαύρες μπλούζες και είχαν στήσει καρτέρι, του επιτέθηκαν. Ο 34χρονος μαζί με τους φίλους του κινήθηκαν προς την οδό Παναγή Τσαλδάρη, όπου είχε σταθμεύσει τη μηχανή του. Μια ομάδα ακροδεξιών τους κυνήγησε, ενώ ο δράστης, που εμφανίστηκε στο σημείο κινούμενος ανάποδα με το αυτοκίνητό του, μαχαίρωσε εν ψυχρώ τον Παύλο, χτυπώντας τον δύο φορές στο στήθος κοντά στην καρδιά.

"Φύγανε, τον κυνήγησαν, ο γιος μου μπήκε μπροστά, έδιωξε τα παιδιά κι ένας έρχεται με το αμάξι ανάποδα, βγαίνει και τον καρφώνει στην καρδιά. Ο γιατρός μού είπε είναι επαγγελματικό χτύπημα" δηλώνει ο πατέρας του Παύλου.

Φίλος του θύματος που ήταν μαζί του από την πρώτη στιγμή τόνισε -μιλώντας στο ΣΚΑΪ- ότι δεν υπήρξε ούτε καν λεκτικός διαπληκτισμός μέσα στην καφετέρια με τους χρυσαυγίτες. Όταν, όμως, βγήκαν για να φύγουν βρέθηκαν αντιμέτωποι -όπως είπε- με περίπου 40 άτομα, κάποιοι εκ των οποίων κρατούσαν ρόπαλα, ενώ ο δολοφόνος πλησίασε τον 34χρονο προσποιούμενος ότι ψάχνει να βρει έναν δρόμο. Δήλωσε σχετικά:

"Υπήρχε μια ένταση μεταξύ του φίλου μου και αυτών, αλλά ούτε λεκτική ούτε τσακωθήκανε, του τύπου κοιταζόμαστε στα μάτια και δεν γουστάρουμε ο ένας τον άλλον. Ξαφνικά μαζευτήκανε τουλάχιστον 30-40 άτομα, μηχανάκια, αυτοκίνητα με 4-5 άτομα μέσα. Αυτός που τον δολοφόνησε σταμάτησε στο φανάρι και τον ρώτησε 'είναι αυτή η οδός που ψάχνω;'. Του απάντησε ο αποθανών 'ναι φίλε αυτή είναι η οδός'. Ξαφνικά κατεβήκαν από τα μηχανάκια".

Μια γυναίκα αυτόπτης μάρτυρας περιγράφει: "Ήταν περίπου 30-40 άτομα, γεροδομένοι άνθρωποι, ψηλοί, περίπου 2 μέτρα. Και γίνεται μια επίθεση. Εκείνη τη στιγμή περνάγανε ανάμεσά μας. Παγώσαμε. Δεν ξέραμε τι είχε συμβεί. Και όπως εμφανίσθηκαν σύντομα σε διάστημα δευτερολέπτων, έτσι εξαφανίστηκαν και σε κλάσματα δευτερολέπτου. Και πετάγεται ένα παιδί από εδώ και λέει 'τον φάγανε, τον φάγανε, τον μαχαιρώσανε".

Ένας άλλος άνδρας, ο οποίος ήταν επίσης αυτόπτης μάρτυρας του περιστατικού δηλώνει: "Βλέπω που έτρεχαν από εδώ κι από εκεί. Και έναν που φόραγε την μπλούζα της Χρυσής Αυγής, σκισμένη. Ένας καραφλός ήταν. Και προσπαθούσε να φύγει με το αυτοκίνητο. Οι υπόλοιποι είχαν εξαφανιστεί, εγώ δύο είδα μέσα σε ένα στενό, αλλά μετά παρουσιάστηκαν πολλοί".

Ο 34χρονος Παύλος διακομίσθηκε στο Γενικό Κρατικό της Νίκαιας χωρίς σφυγμό και παρά τις προσπάθειες των γιατρών να τον επαναφέρουν, αυτό δεν κατέστη δυνατόν.

Ο νευροχειρουργός του νοσοκομείου μιλώντας στο MEGA είπε ότι το θύμα έφερε "δύο τραύματα από τα οποία το ένα ήταν κοντά στη θηλή του μαστού προς τα αριστερά στον θώρακα και το άλλο ήταν προς τη μέση γραμμή, ακριβώς προς τα κάτω εκεί που τελειώνει το στέρνο". Όπως είπε, "κατά πάσα πιθανότατα, ο θάνατος προκλήθηκε είτε από τρώση της καρδιάς είτε κάποιου μεγάλου αγγείου κοντά στην καρδιά".

Ο δράστης συνελήφθη από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ που έφτασαν στο σημείο, την ώρα που επιχειρούσε να διαφύγει. Οι αστυνομικοί μάλιστα τον συνέλαβαν μετά από υπόδειξη του 34χρονου, όπως είπε στους συναδέλφους της η αστυνομικός της ΔΙΑΣ. Λίγο αργότερα, ο 45χρονος δολοφόνος ομολόγησε την πράξη του και δήλωσε ότι ιδεολογικά ανήκει στη Χρυσή Αυγή. Στην απολογία του, μάλιστα, είπε ότι επισκεπτόταν 5 έως 10 φορές τον μήνα τα γραφεία του κόμματος.

Ο πατέρας του θύματος, όπως και αυτόπτες μάρτυρες, καταγγέλλουν ότι οι αστυνομικοί της ομάδας ΔΙΑΣ παρακολουθούσαν αρκετά λεπτά χωρίς να παρέμβουν, παρά τις εκκλήσεις της κοπέλας του 34χρονου. Αυτόπτης μάρτυρας έχει καταθέσει σχετικά:

"Ήρθαν 4 αστυνομικοί μικρής ηλικίας, ανάμεσα τους μια κοπέλα. Πήγαν προς την καφετέρια και άφησαν τις μηχανές τους απ έξω. Τα παιδιά περπάταγαν εδω δίπλα, τους ακολουθούσαν όμως πολλοί, γύρω στα 30 άτομα. Φωνάζει η κοπέλα του Παύλου 'ελάτε θα τους σκοτώσουν'. Οι ΔΙΑΣ ξεκινούν να έρχονται. Ούτε που κατάλαβαν τον τύπο πότε βγήκε απο το αμάξι και πότε μαχαίρωσε τον Παύλο".

Από την πλευρά του, ο πατέρας του θύματος δήλωσε: "Κατέβηκε μια κοπέλα αστυνομικός της ΔΙΑΣ με το πιστόλι και του λέει 'ε, όχι και μαχαίρι!'. Η κοπέλα του γιου μου τους έλεγε 'χωρίστε τους, δεν βλέπετε τι γίνεται;'. Και λέει 'είναι πολλοί, πώς θα τα βάλουμε εμείς μαζί τους;΄".

Σύμφωνα με την ΕΛ.ΑΣ., πάντως, η ομάδα ΔΙΑΣ που έκανε περιπολία στην ευρύτερη περιοχή, μόλις ενημερώθηκε από το Κέντρο της Άμεσης Δράσης για συμπλοκή, πήγε άμεσα στο σημείο και την ώρα που έφτασε "το θύμα είχε ήδη δεχτεί τα χτυπήματα".
ΠΗΓΗ:ΗΜΕΡΗΣΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: