Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Προπηλάκισαν τον Αδωνι Γεωργιάδη = ΣΤΟ ΑΤΤΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ

φωτογραφία αρχείου
Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013 
Επίθεση από διαδηλωτές, αλλά και άτομα που φαίνεται ότι δεν σχετίζονταν με τον χώρο της Υγείας, δέχθηκε σήμερα το πρωί ο υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης, κατά την προγραμματισμένη επίσκεψή του στο ...
Αττικό Νοσοκομείο.

Σημειώνεται ότι είχε προηγηθεί ανακοίνωση εργαζομένων του νοσοκομείου, στην οποία ανέφεραν ότι ο υπουργός «είναι ανεπιθύμητος».
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο κ. Γεωργιάδης ενώ κινούνταν προς το νοσοκομείο δέχθηκε την επίθεση κάποιων εργαζομένων, αλλά και ατόμων που φώναζαν συνθήματα που δεν σχετίζονται με τις διεκδικήσεις στον χώρο της Υγείας.
Οι διαδηλωτές έσπρωξαν τον υπουργό και τον χτύπησαν. Χαρακτηριστικό είναι ότι συνεργάτες του αναφέρουν, ότι ο Αδωνις Γεωργιάδης επέστρεψε στο υπουργείο «με ερυθρότητα και εμφανή σημάδια χτυπημάτων στον λαιμό».
Στο επεισόδιο παρενέβησαν αστυνομικοί που υπήρχαν στον χώρο του νοσοκομείου, προκειμένου να περιφρουρήσουν την επίσκεψη του υπουργού και κατάφεραν να τον βγάλουν από τον κλοιό των διαδηλωτών.
Μετά το συμβάν, ο υπουργός μίλησε στους γιατρούς και στο προσωπικό του νοσοκομείου, όπως ήταν προγραμματισμένο και μάλιστα δέχθηκε τις συγγνώμες του για το επεισόδιο.
Νωρίτερα το πρωί, ο κ.Γεωργιάδης, είχε επισκεφθεί αιφνιδιαστικά του Γενικό Κρατικό Νίκαιας, όπου αφού περιηγήθηκε στους διαδρόμους και στους θαλάμους, ενημερώθηκε από εργαζόμενους και γιατρούς για την κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο.
Γεωργιάδης: Αυτά δεν γίνονται ούτε στην Αφρική
Σε δηλώσεις του στο ραδιοφωνικό σταθμό Βήμα Fm, ο υπουργός περιέγραψε τις συνθήκες υπό τις οποίες συνέβη η επίθεση εναντίον του.
Ο κ.Γεωργιάδης ανέφερε ότι είχε ενημερωθεί κατά τη μετάβασή του στο Αττικό Νοσοκομείο ότι υπάρχουν συγκεντρωμένοι στην είσοδο και τον συμβούλευσαν να εισέλθει από άλλη είσοδο. Ωστόσο, ο ίδιος -όπως είπε προτίμησε να μπει από την κανονική και να πλησιάσει τους συγκεντρωμένους προκειμένου να μιλήσει μαζί τους.
Οπως δήλωσε ο υπουργός, την ώρα που κατέβηκε από το αυτοκίνητο εκτοξεύτηκε από το πλήθος ένας καφές, ενώ ακούγονταν συνθήματα.
«Οταν πλησίασα για να πάω προς το αμφιθέατρο να συνομιλήσω με τη διοίκηση του νοσοκομείου με έσπρωξαν και με χτύπησαν. Τότε επενέβη η αστυνομία και υπήρξε κάποια ένταση», τόνισε ο κ.Γεωργιάδης. Ερωτηθείς σε ποιο σημείο τον χτύπησαν, ο υπουργός απάντησε «στο κεφάλι».
Ο υπουργός Υγείας εξέφρασε τη θλίψη του για το περιστατικό και τόνισε ότι «είνα αδιανόητο δέχεται επίθεση ένας υπουργός της δημοκρατίας που επισκέπτεται ένα νοσοκομείο που είναι υπό την εποπτεία του», ενώ υπογράμμισε ότι «η επίθεση αυτή δεν εκφράζει το σύνολο των εργαζομένων στα νοσοκομεία και είναι καθαρά η έκφραση της βίας συγκεκριμένου πολιτικού χώρου».
«Αυτά δεν γίνονται ούτε στην Αφρική», είπε χαρακτηριστικά ο κ.Γεωργιάδης.
ΕΘΝΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: