Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Άναψε... φωτιές το "όχι" του Κουκουλόπουλου

Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013 
Αναταράξεις στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ έχει προκαλέσει η στάση του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου του κόμματος Πάρι Κουκουλόπουλου κατά την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου στη...
Βουλή.
Οι αλλαγές της τελευταίας στιγμής στα άρθρα για τη Δημοτική Αστυνομία και το Παρατηρητήριο των δήμων δεν στάθηκαν ικανές για να πείσουν τον κ. Κουκουλόπουλο, αλλά και τον Απόστολο Κακλαμάνη να υπερψηφίσουν τα συγκεκριμένα άρθρα. Ο πρώτος καταψήφισε, ενώ ο δεύτερος απουσίαζε από τη διαδικασία.

Το πολυνομοσχέδιο πέρασε τελικά με 153 ψήφους, αλλά στην Ιπποκράτους υπήρξε έντονος προβληματισμός, καθώς ορισμένα στελέχη ζήτησαν τη διαγραφή του κ. Κουκουλόπουλου, ενώ άλλοι τόνιζαν ότι δεν μπορεί να παραμείνει πλέον κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος.
Μιλώντας το πρωί στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA", ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος αναγνώρισε πως "υπάρχει θέμα" με τη στάση του κ. Κουκουλόπουλου. "Βέβαια υπάρχει θέμα. Κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και καταψήφισε ένα άρθρο. Έχουν και άλλοι βουλευτές καταψηφίσει άρθρα, το προηγούμενο χρονικό διάστημα όμως ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος όπως καταλαβαίνετε έχει και μια συμβολική σημασία. Φαντάζομαι ότι τις επόμενες ώρες θα δώσει κάποιες εξηγήσεις", είπε χαρακτηριστικά.
Ο ίδιος ο κ. Κουκουλόπουλος, πάντως, φαίνεται πως επιμένει στις απόψεις του, όπως προκύπτει από το μήνυμα που ανάρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter: "Η κρατικοποίηση της Δημοτικής Αστυνομίας είναι μεταρρύθμιση τουρκομπαρόκ".
Το ενδιαφέρον πλέον στρέφεται στις αποφάσεις που θα λάβει ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ σχετικά με το ζήτημα που έχει ανακύψει, με κάποια μέλη της Κ.Ο. να εκφράζουν δυσφορία για την καθυστέρηση που σημειώνεται.
Γκρίνια και προβληματισμός -που διατυπώθηκε και στον γραμματέα της Κ.Ο. Παναγιώτη Ρήγα- υπήρξε μεταξύ των "πράσινων" βουλευτών και για το γεγονός -όπως έλεγαν- πως το ΠΑΣΟΚ δεν έκανε καμία διαπραγμάτευση πριν απο την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, αφήνοντας σαφείς αιχμές για την τακτική του κ. Βενιζέλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: