Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013

Ομιλία του βουλευτή Πιερίας για το πολυνομοσχέδιο Γ. Κωνσταντόπουλος: “Το πάρτι έχει τελειώσει και στο χώρο της υγείας” - ΒΙΝΤΕΟ

 Παρασκευή 19 Ιουλίου 2013
Την πεποίθηση ότι υπάρχουν  θετικά και αρνητικά σημεία στο πολυνομοσχέδιο εξέφρασε στην ομιλία του στη Βουλή ο βουλευτής Πιερίας Γιώργος Κωνσταντόπουλος, ο οποίος σχολίασε τα όσα είπαν νωρίτερα συνάδελφοι του στο....
Κοινοβούλιο. Αναφερόμενος στο ΣΥΡΙΖΑ ο οποίος είπε ότι θα προσλάβει ξανά όσους απολυθούν, έκανε  λόγο για «μαγική συνταγή»  την οποία δεν λένε τα στελέχη του κόμματος.
Η ομιλία
Άκουσα με μεγάλη προσοχή το πρωί τον Εισηγητή της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης, τον κ. Ευκλείδη Τσακαλώτο. Περίμενα να ακούσω κάποιες ουσιαστικές προτάσεις. Η μοναδική ουσιαστική πρόταση που έκανε –και την οποία επικαλέστηκε μετά και ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Καραγιαννίδης- ήταν όχι αυτόφωτη, αλλά ετερόφωτη, η πρώτη πρόταση που κάνει η Οικονομική και Κοινωνική Επιτροπή ουσιαστικά, πρόταση την οποία επεξεργάστηκε το Υπουργείο Οικονομικών και απέρριψε από το Φλεβάρη μήνα.
Τι μας είπε δηλαδή; Μας είπε ότι δεν πρέπει να φορολογούμε με βάση την πηγή εισοδήματος, αλλά με βάση το ύψος του εισοδήματος, με μία προοδευτική κλίμακα με βάση το εισόδημα. Αυτό σημαίνει να πληρώσει το ίδιο ένας φορολογούμενος που έχει φέτος εισόδημα 20.000 ευρώ από ενοίκια –αυτός τα έχει  βρει από τους γονείς του ή από οπουδήποτε αλλού και κάθεται- και ένας άλλος που δουλεύει στις οικοδομές ή είναι αλιέας. Ε, δεν πρέπει και δεν μπορούν να πληρώσουν το ίδιο. Αυτό ουσιαστικά μας είπε ο εξ Αγγλίας οικονομολόγος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Ευκλείδης Τσακαλώτος.
Και θέλω πραγματικά να ακούσω τις προτάσεις της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης σε μια εποχή -θα το πω στα αγγλικά, γιατί μας μίλησε και στα αγγλικά- όπου «it’s time to do more with less». Είναι, δηλαδή, μια εποχή όπου –και το ξέρουμε όλοι- πρέπει να κάνουμε περισσότερα με λιγότερα.
Μας είπαν, όμως, κι άλλα. Μας είπε και άλλα ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ. Μας είπε ότι θα αποκαταστήσει τους πάντες. Μας είπε: «Εδώ είμαστε εμείς. Μη φοβάστε». Μας είπε ότι δεν θα πρέπει να φοβούνται ούτε οι σχολικοί φύλακες ούτε οι Δημοτικοί Αστυνομικοί ούτε οι καθηγητές και δεν ξέρω εγώ και ποιοι άλλοι. «Ερχόμαστε στην εξουσία και θα γυρίσετε όλοι πίσω. Δεν θα φύγει κανένας, δεν θα απολυθεί κανένας.» Μας είπε ότι έχουν τη μαγική συνταγή με την οποία τα κάνουν όλα. Θα πρέπει, όμως, να μας πουν αυτή τη μαγική συνταγή για να πάρουν και το νόμπελ. Ξέρετε, υπάρχει και το νόμπελ οικονομίας. Έχουμε μια δύσκολη εξίσωση την οποία δεν μπορούμε να λύσουμε. Θα πρέπει, λοιπόν, να μας πουν αυτή τη μυστική συνταγή και να μην την κρατούν για τον εαυτό τους. Και αυτή τη στιγμή επικαλούμαι τα πατριωτικά τους αισθήματα.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, ακούστηκαν πολλά εδώ μέσα, μέσα σ’ αυτήν την Αίθουσα όπου ιστορικοί ηγέτες της Αριστεράς, όπως ο Χαρίλαος Φλωράκης και ο Λεωνίδας Κίρκος, έκαναν προσπάθειες για να μην υπάρχει πλέον εμφυλιοπολεμικό κλίμα. Μέσα σ’ αυτήν την Αίθουσα έγιναν προσπάθειες από όλα τα κόμματα εδώ στη Βουλή, ώστε να ξεχάσουμε όλα αυτά τα οποία μας χώριζαν, ώστε να ξεχάσουμε ένα χθες το οποίο μας πονάει.
Μέσα σ’ αυτήν την Αίθουσα, λοιπόν, ακούστηκαν κάτι κορώνες τις οποίες θέλουμε να ξεχάσουμε όλοι, όπου κι αν ανήκουμε. Διότι εδώ και πολλά χρόνια δεν υπάρχουν ούτε νικητές ούτε ηττημένοι. Είμαστε όλοι μαζί για να οικοδομήσουμε τη νέα Ελλάδα, την οποία όλοι θέλουμε και όλοι ονειρευόμαστε. Δεν υπάρχουν πλέον «γουναράδικα». Δεν συναντιόμαστε στα «γουναράδικα». Δεν υπάρχουν πλέον τέτοιες λέξεις που να οδηγούν σε σφαγές. Δεν μας περισσεύει κανένας.
 Εκτός και αν η μέθη της εξουσίας, η δημοσκοπική μέθη είναι κάτι σαν την αλκοολική μέθη και δημιουργεί παράνοιες. Δυστυχώς, δημιουργεί παράνοιες και κάποιοι βλέπουν τον εαυτό τους σαν τον Άρη Βελουχιώτη. Και βάζουν στο στόμα τους τα λεγόμενα του Άρη Βελουχιώτη. Δεν υπάρχουν πλέον αυτά. Τα έχουμε ξεχάσει και θέλουμε να τα ξεχάσουμε. Δεν πρέπει να τα υπενθυμίζουμε ούτε καν στις νέες γενιές.
Αν θέλουμε να φτιάξουμε τη νέα Ελλάδα, θα πρέπει να τα ξεχάσουμε, γιατί τέτοιες φωνές συμπλέουν μόνο με το άλλο κόμμα, με την αυτοαποκαλούμενη Χρυσή Αυγή, με τους αυτοαποκαλούμενους «Εθνικιστές», οι οποίοι λένε πάνω-κάτω τα ίδια.
Το πολυνομοσχέδιο
Ο κ. Κωνσταντόπουλος αναφέρθηκε ειδικά στον τομέα της υγείας και σε δημοσιεύματα  ότι υπάρχουν κλινικές αποκατάστασης, όπου πληρώνει ο ΕΟΠΥΥ 3 χιλιάδες ευρώ για αποκατάσταση μιας αρθροπλαστικής.
 «Ξέρετε ότι το πάρτι έχει τελειώσει και στο χώρο της υγείας και παντού. Μέσω αυτού του πολυνομοσχεδίου επιβάλλεται έλεγχος με συγκεκριμένα θεραπευτικά και διαγνωστικά πρωτόκολλα, τα οποία υπάρχουν σε όλον τον κόσμο. Αυτά μπορούν να τα επικαλούνται και να τα χρησιμοποιούν όλες οι ασφαλιστικές εταιρείες του κόσμου. Μπορούν δηλαδή να μπαίνουν στα ιδιωτικά νοσοκομεία και να ελέγχουν αν μία εγχείριση χρειάζεται, αν μια μαγνητική χρειάζεται, αν ένα στεντ χρειάζεται. Όμως, ο Υπουργός Υγείας, ο οποίος είναι υπεύθυνος για τα λεφτά του Έλληνα φορολογούμενου, δεν έχει δικαίωμα να κάνει έλεγχο στα δημόσια νοσοκομεία! Δεν έχει δικαίωμα να κάνει έλεγχο στις κλινικές! Και ξέρετε πολύ καλά την κατάχρηση, η οποία γίνεται σε αξονικές, μαγνητικές εξετάσεις και σε χειρουργικές επεμβάσεις. Αυτός, βέβαια, δεν έχει δικαίωμα να κάνει έλεγχο, ενώ στην Αμερική, στη Γερμανία και παντού υπάρχει το δικαίωμα να κάνουν έλεγχο. Και βέβαια, τον κάνουν τον έλεγχο σε μια κατεύθυνση δημοσιονομικής εξυγίανσης και στο χώρο της υγείας.
Άκουσα, φυσικά, και τον εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, ο οποίος εξεμάνη και είπε τα δικά του.
Κυρίες και κύριοι συνάδελφοι, δεν είναι μόνον αυτά. Υπάρχουν, βέβαια, και ορισμένα αρνητικά. Θα έρθουν και οι προσθήκες και οι βελτιώσεις από το οικονομικό επιτελείο και όχι μόνο. Έτσι, ικανοποιούμε πολύ όλους τους Βουλευτές, τουλάχιστον τους Βουλευτές των τριών Κομμάτων που στηρίζουν την Κυβέρνηση.
Φυσικά στηρίζω αυτό το νομοσχέδιο επί της αρχής. Ας δούμε και τα θετικά τα οποία υπάρχουν. Γιατί υπάρχουν πάρα πολλά θετικά σε αυτό το πολυνομοσχέδιο. Δεν είναι μόνο οι off-shore εταιρείες». 



http://katerini-news.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια: