Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Υπέρ των ελληνικών τραπεζών στοιχηματίζουν κορυφαία Hedge Funds

Υπέρ των ελληνικών τραπεζών στοιχηματίζουν κορυφαία Hedge Funds
Τρίτη 14 Μαίου 2013
Έτοιμα να επενδύσουν στο ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι κορυφαία Hedge Funds του πλανήτη, ποντάροντας σε τεράστιες αποδόσεις στο μέλλον. Σύμφωνα με τους Financial Times, τουλάχιστον... τέσσερα Hedge Funds, ( Farallon Capital, York Capital Management, QVT Financial and Dromeus) είναι έτοιμα να συμμετάσχουν στην ανακεφαλαιοποίηση των ελληνικών τραπεζών. Παράγοντες με γνώση των σχεδίων, που επικαλούνται οι FT αναφέρουν ότι τα παραπάνω Hedge Funds είναι μεταξύ των μεγαλύτερων  ιδρυμάτων μετέχουν στην έκδοση μετοχών ύψους 550 εκατομμυρίων της Alpha Bank η οποία προβλέπεται να έχει ολοκληρωθεί στα μέσα Ιουνίου.

Βλέπουν τεράστια κέρδη στο μέλλον

Τραπεζικές επενδύσεις, σύμφωνα με τους FT, σκέφτεται και η Third Point, η οποία είχε κέρδος πέρσι 500 εκατομμυρίων δολαρίων από τα φθηνά ομόλογα καθώς και το CQS, μεγαλύτερο credit hedge fund της Ευρώπης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα μερικοί διαχειριστές Hedge Funds, θεωρούν ότι το στοίχημα στις ελληνικές τράπεζες θα μπορούσε να αποδειχθεί ακόμα πιο προσοδοφόρο σε σχέση με άλλα στοιχήματα για την ανάκαμψη της ελληνικής αγoράς.
  • Πηγή: ΕΡΤ/ Financial Times
  • Επιμέλεια σύνταξης: A. Πασχαλινού

Δεν υπάρχουν σχόλια: