Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Εξαετή φυλάκιση για τον Μπερλουσκόνι ζήτησε η εισαγγελέας για το «Ρούμπι-Γκέιτ»

Εξαετή φυλάκιση για τον Μπερλουσκόνι ζήτησε η εισαγγελέας για το «Ρούμπι-Γκέιτ»
Τρίτη 14 Μαίου 2013
Ποινή φυλάκισης έξι ετών για τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι πρότεινε η εισαγγελέας του Μιλάνου, με την κατηγορία ότι ο πρώην Πρωθυπουργός της Ιταλίας είχε σεξουαλικές επαφές με την - ανήλικη τότε - Mαροκινή Ρούμπι Καρίμα κατά τη διάρκεια των διαβόητων πάρτι «Μπούνγκα-Μπούνγκα» που διοργάνωνε στη βίλα του... έξω από το Μιλάνο.

Η εισαγγελέας Iλντα Μποκασίνι ζήτησε, επίσης, την διά βίου απαγόρευση ανάληψης δημόσιου αξιώματος από τον Καβαλιέρε.

Ο Καβαλιέρε είχε «χωρίς αμφιβολία» σεξουαλική επαφή με την ανήλικη Μαροκινή, δήλωσε η εισαγγελέας μιλώντας για ένα δίκτυο πορνείας οργανωμένο γύρω από τον πρώην Πρωθυπουργό.

Η πολυαναμενόμενη αγόρευση της εισαγγελέως ήταν κόλαφος για τον Μπερλουσκόνι. Ερχεται να «προστεθεί» στην προ ημερών επικύρωση από το Εφετείο του Μιλάνου της καταδίκης του Καβαλιέρε σε τετραετή φυλάκιση για φορολογική απάτη.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία» πως η Καρίμα είχε σεξουαλική επαφή με τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι, δήλωσε η Μποκασίνι, αντικρούοντας όσα υποστηρίζουν ο Καβαλιέρε και η η νεαρή Μαροκινή, η οποία κατά την εισαγγελέα φέρεται να είχε λάβει από τον Καβαλιέρε 4,5 εκατ. ευρώ.

Για το γεγονός ότι ήταν κάτω των 18 ετών όταν συμμετείχε στα περιβόητα πάρτι της βίλας του Αρκορε τον Σεπτέμβριο του 2009, η εισαγγελέας υπογράμμισε ότι επίσης δεν υπάρχει αμφιβολία πως αυτό ήταν γνωστό στον Μπερλουσκόνι.

«Οι κοπέλες που προσκαλούνταν στο Αρκορε ήταν μέρος ενός δικτύου πορνείας οργανωμένου για τη σεξουαλική ικανοποίηση του Σίλβιο Μπερλουσκόνι» ανέφερε η εισαγγελέας ενώπιον του δικαστηρίου του Μιλάνου, όπως μετέδωσαν τα ιταλικά μέσα μαζικής ενημέρωσης.

Το δίκτυο πορνείας είχε οργανωθεί από τον δημοσιογράφο Εμίλιο Φέντε, την πρώην περιφερειακή σύμβουλο της κεντροδεξιάς Νικόλ Μινέτι και τον πρώην μάνατζερ μοντέλων και ηθοποιών, Λέλε Μόρα, πρόσθεσε η εισαγγελέας.

Σύμφωνα με την Ιλντα Μποκασίνι, η Ρούμπι είχε γίνει η πιο «αγαπητή» από όλες της κοπέλες και βρισκόταν στο Αρκορε σε όλα τα πάρτι που διοργανώνονταν τις ημέρες «ανάπαυσης» του Μπερλουσκόνι από τα θεσμικά του καθήκοντα: το Πάσχα (που το 2009 έπεφτε την 4η Απριλίου), την 25η Αμπριλίου και την Πρωτομαγιά.

Η ίδια εξέφρασε επίσης τη βεβαιότητα πως η Ρούμπι Καρίμα εκπορνευόταν πριν καν γνωρίσει τον Σίλβιο Μπερλουσκόνι. «Η οικονομική της επιφάνεια μπορεί να εξηγηθεί μόνο χάρη στο ότι συνευρισκόταν με πλούσιους άνδρες» τόνισε η εισαγγελέας.

Η νεαρή αγόραζε ενδύματα γνωστών οίκων μόδας του Μιλάνου, τα οποία στοίχιζαν συχνά χιλιάδες ευρώ.

«Η Ρούμπι προσπάθησε να εκμεταλλευθεί το ότι ήταν εμφανίσιμη, όπως και την μαροκινή της καταγωγή παρουσιάζοντας τον πατέρα της ως βίαιο και αυταρχικό, ώστε να κερδίσει στήριξη και συμπάθεια» δήλωσε η Ιταλίδα εισαγγελέας.

Πιθανότατα εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται η απόφαση των δικαστών.

Τηλε... αθώωση Μπερλουσκόνι

Εν όψει της πολυαναμενόμενης αγόρευσης της Ιλντα Μποκασίνι, το τηλεοπτικό δίκτυο Canale 5 του ομίλου Mediaset - διοκτησίας Μπερλουσκόνι - μετέδωσε το βράδυ της Κυριακής μια εκπομπή-αφιέρωμα στην υπόθεση «Ρούμπι-Γκέιτ», τηλε... αθωώνοντας τον Καβαλιέρε.

Στο φακό μίλησαν η Ρούμπι και ο ίδιος ο Μπερλουσκόνι και για πρώτη φορά προβλήθηκαν εικόνες από την «αμαρτωλή» βίλα Σαν Μαρτίνο στο Άρκορε, εκεί που λάμβαναν χώρα τα περίφημα πάρτι.

Η Ρούμπι Καρίμα διέψευεσε ξανά ότι έχει εκπορνευτεί και ότι είχε σεξουαλικές επαφές με τον Μπερλουσκόνι, ο οποίος «απλώς της είχε δώσει χρήματα για να προσπαθήσει να την βοηθήσει ανοίξει κέντρο αισθητικής, σε γνωστή περιοχή του Μιλάνου», όπως είπε.

Ο ηγέτης της κεντροδεξιάς επανέλαβε, επίσης, στην εκπομπή ότι «δεν θα μπορούσε ποτέ να συνευρεθεί με την Ρούμπι, δεδομένης, εκτός των άλλων, και της προσωπικής δύσκολής ιστορίας της, την οποία και αφηγήθηκε στα δείπνα του Αρκορε».

«Συνεχίζω να στηρίζω οικονομικά τις κοπέλες που οι εισαγγελείς κατέστρεψαν, χωρίς κανέναν λόγο, με την έρευνα Μπούνγκα-Μπούνγκα» πρόσθεσε ο Μπερλουσκόνι μιλώντας στη διώρη τηλεοπτική εκπομπή.
ΠΗΓΗ:ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: